Nya dansbilder

3 mar

dansbilder

Har lagt in lite länkar till nya dansbilder som danslogen uppdaterat med den senaste tiden. Se bilder från danser med Deléns, Samzons och Sandins orkester.

Trivsam danskväll med populära Samzons

3 mar

samzonssrtorf-v1601

Söndag igen och dans i Storfors Kulturhus. Denna söndag var det en eminent orkester från Kimstad utanför Norrköping som stod för dansbandsmusiken. Samzons orkester är namnet på orkestern som består av Conny Adamsson som spelar bas och sjunger, Mattias Berghorn på trummor och sång, Christer Karlsson som spelar saxofon, klarinett och flöjt samt Jerzy Gancarz på Klaviatur, sax, och dragspel. Dessa gossar är inne på sina imponerande 39 år som dansband. Inte illa!

samzonssrtorf-v1602

samzonssrtorf-v1603

samzonssrtorf-v1604

samzonssrtorf-v1605

samzonssrtorf-v1606

Mycket folk hade tagit sig till Storfors denna kväll. Jag hade fått med mig pappa denna kväll. Han hade aldrig hört Samzons innan. Men han lovordade denna orkester och berättade i bilen hem sen hur bra dom var. Han gillade verkligen deras repertoar. Och det är fler än han som gör det. Med tanke på hur välfyllt dansgolvet var är det fler som kan skriva under på att detta är ett mycket trivsamt band med många härliga danslåtar.

samzonssrtorf-v1607

samzonssrtorf-v1608

samzonssrtorf-v1609

samzonssrtorf-v1610

samzonssrtorf-v1611

Klocka n slår 17.00 och Mattias räknar in till kvällens första dans. Lugnt kryssar dansparen ut på golvet. Idel glada leenden både från scenen och dansgolvet bådar gott och ger en invit om att detta kommer bli en mycket trevlig kväll. Efter första låten hälsade Conny publiken välkomna till Storfors Kulturhus och hoppades på en trevlig kväll. Den ena fina danslåten avlöste den andra. Samzons har en mycket fin repertoar med en bra blandning av nya och gamla dansbandshits kryddat med egna låtar. Sen är det en fröjd att man i bandet har två saxofonister. Det är inte så många band som har det nu för tiden. Men Samzons har det.

samzonssrtorf-v1612

samzonssrtorf-v1613

samzonssrtorf-v1614

samzonssrtorf-v1615

samzonssrtorf-v1616

Med sig i bagaget till Storfors hade bandet en helt ny cd. Och från den spelade dom många härliga låtar. Bland annat två favoriter som jag har ”Kärleken finns för alltid kvar” av Peter Grundström från Thor Görans och Mona Gustafssons fina ”När drömmarnas tid är förbi”. Två mysiga foxlåtar som jag bara njuter av att höra.

samzonssrtorf-v1617

samzonssrtorf-v1619

samzonssrtorf-v1620

samzonssrtorf-v1621

samzonssrtorf-v1622

Mattias och Conny växlar delar mycket bra på sånginsatserna under kvällen. Och kryddar man detta med Christer och Jersys instrumentallåtar på saxofon så förstår ni att det aldrig blir tråkigt i längden. Mycket bra variation. Dessutom spelar man här i Storfors var 5:e dans gammaldans där Christer spelar klarinett. Musikaliskt är Samzons en fröjd för örat.

samzonssrtorf-v1623

samzonssrtorf-v1624

samzonssrtorf-v1625

samzonssrtorf-v1626

samzonssrtorf-v1627

Att bandet existerat i nästan 40 år är imponerande. En viktigt del i detta tror jag är att man har in stil med otroligt dansanta låtar. Man är även mycket lyhörd för vad danspubliken vill ha. Det är otroligt viktigt idag. Och detta är något jag för bekräftat av flera som jag pratar med under kvällen. Samzons är bra för dom spelar dom låtarna vi gillar och vill dansa efter säger en herre som är stamgäst i Storfors. Fina pojkar att spela och så härlig dansmusik. Man blir ju bara så danssugen så man kan ju inte sitta still säger en dam som rest ända från Hällefors för att dansa. Det märks att grabbarna gillar detta med att leverera bra dansmusik. På ett år avverkar man ungefär 150 spelningar. Det är inte många band som kommer upp i dom siffrorna idag.

samzonssrtorf-v1628

samzonssrtorf-v1629

samzonssrtorf-v1630

samzonssrtorf-v1631

Så börjar kvällens å sakteliga att lida mot sitt slut och Conny aviserar om kvällens sista dans och tackar publiken för en enormt trevlig kväll. Han möts av ovationer. Och det blev till och med ett extranummer. Inte så illa. Det blev lite eftersnack med orkestern och lite fotografering till danslogen.

samzonssrtorf-v1632

samzonssrtorf-v1633

samzonssrtorf-v1634

samzonssrtorf-v1635

Deléns till Vikenborg i Åmål

3 mar

vikenborg16

Nu kommer man att satsa på dans igen på klassiska Vikenborg i Åmål. Premiär för danserna blir det lördag 26 mars. Mellan 21.00-01.00 bjuder Deléns upp till dans. Vi önskar arrangörerna lycka till och hoppas på god uppslutning så att man kan fortsätta arrangera dans på denna trevliga plats. Den 27 maj kommer Jive på besök.

delens15

Med Deléns i Danshallen Karlskoga

3 mar

delensdanshkga0201

Det är alltid roligt med unga band som värnar om den lite mer mognare dansmusiken och inte hoppar på spåret med den poppiga dansmusiken. Ett av dessa banden är Deléns från Marieholm i Skåne. Deléns bildades 2006 men bestämde sig för att satsa på allvar sommaren 2008.

Christoffer Delén sång och gitarr bildade bandet tillsammans med sin bror Philip på trummor och grannen Pierre Nilsson på bas. Något år sedan hittade man Martin Johnsson som förstärkte med klaviatur och dragspel. Sedan dess har man bytt ut några få medlemmar och idag består bandet av Christoffer Delén på Bas & Sång, Philip Delén på trummor, David Percan klaviatur och sång samt Casper Bjerkehagen som trakterar gitarr.

delensdanshkga0202

delensdanshkga0203

delensdanshkga0206

delensdanshkga0207

Den 12 februari hade bandet värmlandspremiär med spelning i Danshallen Karlskoga. Det var ingen tvekan att jag skulle åka dit och uppleva detta band som jag tidigare bara hört på skiva. Danshallen Karlskoga och är ett mycket fint dansställ. Jag och min broder har besökt detta ställe två gånger tidigare och kan varmt rekommendera detta. Adressen är Hangarväggen 20 i Karlskoga. Här arrangerar de danskurser av olika slag och en massa annat trevligt förutom danskvällar till liveband. Surfa gärna in på deras hemsida www.danshallenkarlskoga.se

delensdanshkga0208

delensdanshkga0209

delensdanshkga0210

delensdanshkga0211

delensdanshkga0212

Och just denna kvällen var det som sagt Deléns som svarade för dansmusiken. Sveriges yngsta mogen dansband. Det dök upp ett par vi känner som blev så glada att se mig och min broder där. Grabbarna i Deléns blev jätteglada äntligen att äntligen få träffa mig och broder. Christoffer hälsade alla välkomna till Danshallen i Karlskoga. Vi heter Deléns och ska inleda denna danskväll med ”Den tid vi behöver” följd av Sven Ingvars ”Du ska tro på mig.” Det var en tapper skara människor som tagit sig till Danshallen denna kväll men vart efter kvällen led droppade det in lite fler dansare. Efter den lugna inledningen hakade man således på tempot med två låtar, ”Förbannad” och ”En dag i sänder”.

delensdanshkga0213

delensdanshkga0214

delensdanshkga0216

delensdanshkga0217

delensdanshkga0218

Det är alltid kul när man hör lite oväntade låtar med band. Alla känner väl till den välkända låten ”Living next door to alice”. Denna spelade Deléns fast efter några verser så spelade man faktiskt den lite smått humoristiska svenska versionen av låten. Sten och Krister har nämligen gjort en svensk text och då heter låten ”Blända av till halvljus”. Underbart att höra denna versionen Deléns.

Det finns en dansbandsmusiker som myntade ett uttryck. Har man inte spelat Främling har man inte spelat i dansband. Och detta verkade Deléns ha tagit fasta på. Det var dags för Främling följt utav Änglasjäl. ”Främling, släck alla ljus och led mig, nånstans där mörkret öppnar sig” sjunger Christoffer och det är nu jag slås av vilken härlig och otroligt bra röst han besitter. En mycket trivsam röst att lyssna till. Han har verkligen profilerat bandet. Man hör direkt att det är Deléns som man lyssnar på när han hör honom.

delensdanshkga0219

delensdanshkga0220

delensdanshkga0221

delensdanshkga0222

Så var det så dags för kvällens paus. Jag kalasade på goda smörgåsar och läst medans broder tog sig en kaffe till mackan. Flera danspar som jag snackade med var överväldiga över kvällens band och hoppades att dom snart skulle återvända till Danshallen. Och visst är det så. Den 13 maj är dom åter på danshallen. En halvtimme senare var grabbarna redo att åter bjuda upp till dans. De började med en av de finaste danslåtar som skrivits. Johan Fransson som var med i dansbandet Date har komponerat låten ”Österäng ” som man framförde tillsammans med ”Finns det nån annan”.

delensdanshkga0223

delensdanshkga0224

delensdanshkga0225

delensdanshkga0226

Grabbarna har en bra mix mellan covers och egna låtar. En av deras egna låtar är ”Flyg min fjäril” av Kent Mattson och Eva-Lena Carlqvist. En otroligt vacker låt som blev bandets genombrottslåt och deras andra singel. En låt som fastade direkt i huvudet då jag hörde den för första gången.

Alla dansade och trivdes så mycket. Det var en fröjd att se hur alla trivdes till denna underbara musik. Till slut så var man framme vid kvällens sista dans. ”Vem får följa med dig hem” följd av fina ”Varje natt” fick avsluta denna magiska kväll. När de sista tonerna klingat ut stod publiken och klappade och skanderade ”en gång till en gång till”. Det blev förstås ett extranummer innan kvällen var över. Jag bara säger detta. Vilka fina grabbar att spela. Detta är framtiden vad gäller dansband. Det behövs yngre människor som satsar på dansband. Nu får man bara hoppas på att fler folk åker till Danshallen i Karlskoga. Vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna innan vi rullade hemåt. Detta var absolut inte sista gången som vi upplevde detta fenomenala band live.

delensdanshkga0227

delensdanshkga0228

delensdanshkga0229

delensdanshkga0230