Anders Nordlund från Fernandoz programeder P4 Dans

2 mar


Foto: Lena Callne

I 30 år har det varit Anders Nordlund som frontat ett av Värmlands ännu aktiva och stora band, Fernandoz. 2008 prisades han som årets sångare vid Guldklaven-galan, men han inte bara sjunger utan spelar även gärna bas, gitarr och dragspel.

Dansbandsmusiken fanns i blodet även om hårdrocken var det som tjusade ynglingen från Hagfors. Men hårdrockssvallet klipptes av och dansbandspubliken vann hans hjärta, ungefär samtidigt som han rekryterades som en av ungdomarna som sjöng vid Olof Palmes begravning. Det är ett av de speciella minnen som Anders Nordlund kryddar programmet med som programvärd för P4 Dans.

Veckans programvärd spisar kaffe och musik hemma vid köksbordet i de värmländska skogarna: Anders Nordlund, kapellmästare i Fernandoz!

Självaste Bob Dylan är en fan till det dansband han är kapellmästare för – ett traditionellt dansband inspirerat av country. Han är uppvuxen i värmländska sång-metropolen Hagfors men idag bor han i byn med det intressanta namnet Bada. Han är själv en prisad sångare som under pandemiåret haft gott om tid att hugga sin egen ved till kaminen i huset i skogen. Veckans programvärd: Anders Nordlund i Fernandoz!

Källa: SR P4

admin