Linn i Mannerz programleder P4 Dans

18 feb


Linn Gustafsson, sångerska i Mannerz Foto: Lena Callne

Dansen var Linn Gustafssons liv under uppväxten i Mariestad. Hon tävlade i Sverige-eliten i rock n´roll och har även varit med på VM tillsammans med sin danspartner, tillika storebror. Tävlingsdansen lärde henne mycket om vikten av karisma och uttryck som hon haft nytta av som showartist – och idag som sångerska i Mannerz, ett dansband som själva beskriver sig som ”ultramoderna”.

Efter tävlingskarriären i dans utbildade sig Linn Gustafsson till showartist och är sedan 2016 sångerska i Mannerz. Just nu är hennes liv fyllt av lilla sonen Egon och jobbet inom hemtjänsten – där hon gärna tar ton bakom såväl munskydd som visir för att ge lite guldkant till sina kunder.

Hon är inte den enda dansbandsångerskan som gärna bjussar på en dans på golvet tillsammans med någon ur publiken – men hon är nog den enda som har danstävlingsmeriter på landslagsnivå. När Linn Gustafsson är programvärd får vi en nervkittlande inblick i tävlingsdansen samtidigt som hon bjuder på musik som lär få det att rycka i benen hos radiopubliken.

Källa: P4 Dans

admin