Veckans dansband 39: Rixons orkester

24 sep
Rixons orkester
Rixons orkester

Det är alltid kul att kunna presentera nya orkestrar som inte förekommit i bloggen tidigare. I dag har turen kommit till Rixons orkester.

Rixons orkester består av Svenne och Lasse som kommer från trakterna kring Halland och Småland.
Denna trevliga duo spelar vid alla slags tillfällen – fester och danser såsom födelsedagsfester, bröllop, idrottsfester, firmafester invigningar, trädgårdsfester, och mogendanskvällar samt trivsel- och motionsdanser. med andra ord spelar man på de flesta arrangemang.

På repertoaren finns allt från 50 tal – till modern dansmusik – covers – foxtrot – bugg – rock- gammaldans och annat som går att dansa till. En styrka bandet har är man alltid försöker under kvällen att anpassa repertoaren till publiken.

För den som vill så tar orkestern hand om hela kvällen. Med soft musik när gästerna kommer samt ackompanjerar till bordsvisor och åt gäster som vill framföra hyllningssånger m.m. Vid maten spelar man ganska mycket instrumentalt bl.a. gitarrlåtar men även musik med sång och håller då volymen på en behaglig nivå så att man kan samspråka med bordsvänner utan att musiken känns störande.

Rixons orkester
Rixons orkester

Vill man enbart ha underhållningsmusik så fixar denna duo även det vid tillfällen då det behövs. För detta har man så klart särskild repertoar för det. Vid jultid underhåller repertoaren även julmusik.

På bandets hemsida www.rixons.se kan man provlyssna på bandet. Jag tycker det låter mycket bra om dem för att vara en duo.

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.