Veckans dansband 47: Holens

18 nov
Holens 2013
Holens 2013

I dag har vi slagit ner oss det sörmländska landskapet, närmare bestämt i Vingåkers Kommun. Detta ’r en liten ort med 4 282 invånare. Kända personer från denna metropol är bland andra vår förre stadsminister Göran Persson, journalisten Göran Greider, skådespelaren Niclas Strand och konstvetaren Staffan Jacobsson.

I Vingåker hittar vi även Kent och Monika Holen som tillsammns med Roger Wallman ochJerker ”Jerka” Andersson bilar dom Holens orkester.

Holens
Holens

Det hela startade med att Kent och Monica spelade på olika tillställningar när tillfälle gavs. Förfrågningarna blev allt fler, så till slut blev det svårt att kombinera tillsammans med andra musikjobb, som de båda hade på varsitt håll.

1999 bestämde de sig för att starta egen orkester. Man utökade med en medlem och blev en trio. Klaviatur- och dragspelare har varierat, men sedan våren 2001 klev Roger Wallman in i orkestern.

Holens orkester
Holens orkester

Efter att man spelat som en trio i nio år, utökade man orkestern våren 2008 till en kvartett. Då klev Jon Andersson med som trummis. Han hade tidigare spelat i välkända Jontez och orkester. När Jon bestämde sig för att lägga trumpinnarna på hyllan våren 2009 blev det till att söka efter en ny trummis. In i bandet kom en frisk fläkt vid namn Jerker Andersson mer känd som ”Jerka”. En välkända trummis som spelat med bland andra, Anna & Vi, Janne Nymans och Frontline.

Musikstilen är svensk traditionell mogen dansmusik. Holens kan under en danskväll även spela upp till gammaldans om det av arrangören så önskas. När det är midsommar- och julfester spelar man även upp till ring- och danslekar på offentliga och företagstillställningar.
Men andra ord är detta ett mycket allsidigt dansband.

Holens medlemmar
Holens medlemmar

2011 släppte man sin debut-cd med titeln ”Tända ett ljus”. Som producent för skivan står Linus Lindholm som sjunger i Mats Bergmans Orkester. Det är just nämnda Lindholm som står bakom titelspåret ”Tända ett ljus”. En annan nyskriven stark låt är ”Du trodde det var kärlek” signerad Ulrika Bergman, Monika Holen och Linus Lindholm
På det stora hela en trevlig skiva som det låter bra om. Man har lite småplaner på en uppföljare.

Publicerad: 2013-11-18 00:14:49

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.