Ego

Hallå där, du som kikat in här. Jag är en man från Värmlands pärla Kristinehamn. Har skostorlek mellan 39-44 någonstans. Jag gillar mitt jobb, mina vänner och det jag har runt omkring mig.

Min fritid ägnar jag åt denna sida, musik, dans, fotografering och sport. Är engagerad i lite olika föreningar som IFK Ölme. FUB Och Kristinehamns Filatelistförening.

När det gäller sport är det grönt gräs och hörnflaggor som gäller. Även om jag inte motionerar så mycket så avnjuter jag helst sporten från sidan med kameran i högsta hugg. Om någon undrar om färgerna så fungerar blå vitt riktigt bra. Fotboll på division 3 nivå är inte så illa pinkat.

Laga mat kan ju kanske inte påstå att jag gör allt för ofta. Men när det sker så blir det oftast pasta eller något annat som är gott. Falukorv på pizza är en specialitet som borde vara en mänsklig rättighet att få avnjuta. Jo det finns en sådan pizza här i Värmland :)

Någon ställde en fråga och frågade vad jag är ute efter? Jo jag är ute efter sex allt som oftast. Och ibland händer det att jag även är ute efter midnatt.

Är det något mer som du undrar över så kan du ju alltid försöka dig på konsten att skicka ett e-postmeddelande. En del har faktiskt lyckats och tro det eller ej till och med fått svar. Det du ;)

Och dom du undrar över adresserna till sidan så kan jag lite kort berätta. Anledningen till att jag har ett Z i slutet på Markuz beror på att Markus med S redan var upptagen av Markus reklambyrå i Linköping. Och Z är ju dansband så därför passar Markuz rätt okej. Domänen dansbandsprofessorn.se skapade mest på skoj. Mest för att jag då skulle ha en domän till min blogg. Men sen slog jag ju ihop de båda sidorna till en.

Mycket nöje med besöket på min hemsida.

Vill Du veta mera om mig är det bara att fortsätta läsa nedan.

Markus heter jag som har den här webbplatsen. När jag skapade denna sida och skulle hitta på ett namn så var det ju poppis att lägga till webb efter sitt namn. Markuswebb tyckte jag inte lät bra då det fick då bli mackanzwebb. Och eftersom jag gillar dansband och det är så populärt med Z:an i dansband så lade jag till det i mackanz också. Men detta namn tog jag bort den 13 Juni 2005 då jag skaffade denna domänen jag har nu.

Jag är född 1979, då får ni själva räkna ut hur gammal jag är. Bor gör jag i skärgårdskommunen Kristinehamn. Kristinehamn är värmlands pärla. Staden som har så mycket att erbjuda. Bland annat så finns här en av landets högsta kommunalskatter. Men staden har mer att erbjuda. Det bästa med den är närheten till allt. Att man i stort sett kan cykla till allt.

Mina fritidsintressen är många. Dansband, frimärken, data, cykelturer, fotboll och att fotografera. Inom dansband är jag lite av en nörd. Jag samlar på dansbandskort, skivor, och annat krafs som hör branschen till. Det är faktiskt lite kul att se hur modet och det hela har utvecklat sig. Sen inte att glömma bort är jag ju radiopratare och är med och driver nordens största dansbandsradio och webbcomunity dansbandsdax.se Det där med fotografering är kul, men det skall sägas med en gång att jag inte är någon proffsfotograf. Men jag tycker det är kul att fotografera och att ha med mig kameran på mina små utflyckter. Under min portfolio pressenterar jag ett urav av de bilder som jag tagit.

Det är få förunnat att ha sin hobby som jobb, men jag är en av dom. Jag gillar ju att på min fritid att hålla på med datorer och webdesign. Detta pysslar jag bland annat med i vardagen hos reklamfirman MT Trading & Design. Att surfa runt och få inspiration är något som jag älskar, och ett måste för att få nya tips och idéer till nya webbsidor. På fritiden sköter jag även om fotbollsföreningnens IFK Ölmes webbplats. Eftersom jag har kontakt och känner en hel del dansband så har det fallit sig så att jag står bakom en del dansbands hemsidor på internet. Bland annat så har jag gjort hemsidor åt bland andra; Mona Gs, Nova, Jontez, Högtryck och Wretaz. Kika gärna under webbdesign och portfolio så ser du alla mina webbreferenser.
Mina bästa egenskaper är att jag är vänlig och humoristisk enligt andra. Bland dom sämre egenskaperna finns morgontrötthet. Jag är mer en kvällsmänniska än en morgonmänniska på gott och ont.

Flr att återgå till musiken så tycker jag om att spela keyboard. Jag kan inte läsa noter eller så utan klinkar lite för skojs skull. Har ett ytterst litet gehör som det så fint heter. Lyssnar in mig på vissa låtar och försöker sedan ta ut dem på klaviaturen. Skulle jag bli med i något dansband som skulle jag nog vilja spela trummor och sjunga lite grann kanske. Synd att man inte har någon sångröst. Av detta kan man nog räkna ut att mina musikaliska meriter är nästan lika med noll. Men vem vet? Kanske det sker ett under en vacker dag? Jag nöjer mig med att spela musik på dansbandsdax.se

Skulle jag lyssna på radio blir det som oftast Sveriges Radio p4. Dessvärre måste jag erkänna att jag inte lyssnar på så mycket på radio nu för tiden. När jag på jobbet eller hemma sitter och arbetar så blir det ofta att dansbandsdax rullar i bakgrunden. Något som man kanske skall ändra på lite. Enda nackdelen med DBD är att man inte får dagsfärska nyheter.

När det gäller tv så blir det inte överdriver mycket tittande. Jag gillar bland annat svenska tv-såpor, lek och spelprogram, sammhälls och konsumentprogram. Det som får mig att slå eller byta kanal på tv:n är tråkiga debattprogram där dom bara ”tjötar”, utan att komma fram till något vettigt.

Det är inte så ofta som jag besöker en biosalong. Tycker det är lite dyrt med bio. Jag hyr inte så mycket film heller. Köper filmer på rea. Jag gillar mest svenska komedier och kriminalfilmer. Gillar bland annat; Jönssonligan, Lasse Åberg, Änglagård och Beckfilmerna. Men det bästa film som gjorts är nog ”dansbandsfilmen” Black Jack, även om den var något kryddad i kanterna. Man har sett den så många gånger så man jan ju vissa repliker utantill.

Jag läser tyvärr väldigt lite böcker. Men lyssnar dessto mer på ljudböcker. De gånger jag besöker stadsbiblioteket det blir mest facklitteratur som lånas då. Böcker om data, bussar, tåg, musik med mera. Jag har bland annat insett att de senaste böckerna jag läst är sådana som jag sett på bio eller tv. Jag har bland annat läst ”Sprängaren” av Liza marklund, ”Saltön” av Vivecka Lärn Sundvall och ”Grabben i graven bredvid” av Katarina Mazetti. Och det är när man läser Saltön som man slås av hur väl Vivecka Lärn Sundvall beskrivit karaktärerna eftersom man ser dem framför säg när man läser, nu när man set tv-serien. Eller hur väl Liza Marklund fångat Annika Bengtzon

Sport? Vad f-n är det? Ja så lät det för ungefär 10 år sedan. Men nu är det ändring på det. Jag har blivit mer och mer sportintresserad. De sporter jag gillar mest är fotboll, ishockey, friidrott och för att nämna några sporter. Det finns många inom idrotten som man beundrar för sitt utövande. Något man inte får glömma bort är alla dessa handikappidrottare som får oförskämt lite uppmärksamhet i media trots att dom oftast gör större bragder än ”dom andra” idrottare om man nu skall kalla dom det. När det gäller att heja på lag är det några speciella som gäller; I fotboll brinner jag för IFK Ölme som för någrsa år sedan betecknades som Värmlands fotbollsstolthet. Sen håller jag ett litet öga på Örebro SK. I Ishockey är det Färjestads BK och Bofors IK som gäller. Själv är jag inte så sportig av mig. Detta beror främst på att jag har astma.

Mat är något som jag gillar. Jag äter det mest vanliga Är väl lite feg av mig att testa nya saker jag inte 100% vet vad det är. Men det blir lätt så när man är allergisk mot mycket så därför aktar jag mig för okända maträtter och frågar både två och tre gånger om innehållet. Är allergisk mot bland annat Choklad, mandel och nötter. Så att gå på ett konditori som inte har ostfrallor är näst intill en omöjlighet. Jag tål inte ens choklad i flytande form. Sen är skaldjur i för hög dos inte så bra. Men jag gråter inte över detta, utan har lärt mig att leva med det. Pasta med någon god sås, Oxfilé med potatisgratäng, eller en Pizza med fläskfilé med bearnessås sitter inte fel. Till detta dricker jag gärna Mer och vid festligare tillfällen även Cider. När det gäller alkohol så blir det mest Cider, gärna en kaktus/lime Även bacardi Breezer går bra. Eftersom jag inte blivit riktigt vuxen så hoppar jag även överkaffet.

Ja nu vet ni lite om mig som person, och som avslutning på denna presentation så vill jag säga att Alla är lika värda oavsett hur man ser ut, vem man är, vad man tycker om eller kommer ifrån.