Om mig

Varmt välkommen. du som kikat. Jag är en man från Värmlands pärla Kristinehamn. Har skostorlek 43. Jag gillar mitt jobb, mina vänner och det jag har runt omkring mig.

Min fritid ägnar jag åt foto, shopping, dans, musik, sport och denna sidan. Jag är lite av en föreningsräv. Jag är engagerad i fotbollsföreningen IFK Ölme, Föreningen FUB som jobbar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning skall leva ett gott liv. Är även med i Kristinehamns Filatelistförening. En förening för oss som samlar på frimärken.

När det gäller sport föredrar jag grönt gräs. Jag avnjuter helst sporten från sidan med kameran i högsta hugg. Klubbarna är IFK Ölme och Degerfors IF. Tänk att vi en gång spelade i samma division. Andra sporter jag gillar är Ishockey och då är lagen Färjestad och BIK Karlskoga. Pratar man Bandy är det Villa Lidköping ett lag jag beundrar.

Någon ställde en fråga och frågade vad jag är ute efter? Svaret är att jag är ute efter sex allt som oftast. Ibland händer det att jag även är ute efter midnatt. Skämt och sido.

Om du undrar över adresserna till sidan så kan jag lite kort berätta. Anledningen till att jag har ett Z i slutet på Markuz beror på att domänen Markus med S redan var upptagen av Markus reklambyrå i Linköping. Z är ju starkt förknippat dansband. Så därför passar Markuz rätt okej.

Mycket nöje med besöket på min hemsida.

Vill Du veta lite mera om mig är det bara att fortsätta läsa nedan.

Markus heter jag som har den här webbplatsen. När jag skapade denna sida och skulle hitta på ett namn så var det ju poppis att lägga till webb efter sitt namn. Då fick det bli mackanzwebb. Och eftersom jag gillar dansband och det är så populärt med Z:an i dansband så lade jag till det i mackanz också. Men detta namn tog jag bort den 13 Juni 2005 då jag skaffade denna domänen jag har nu markuz.se

Jag är född 1979 på BB i Karlstad. Men jag har bott i skärgårdskommunen Kristinehamn i hela mitt liv. Det bästa med Kristinehamn är närheten till allt. Att man i stort sett kan cykla till allt.

Mina fritidsintressen är många. Dansband, frimärken, data, cykelturer, fotboll och att fotografera. Inom dansband är jag lite av en nörd. Jag samlar på dansbandskort, skivor, och annat material som hör branschen till.

Under några år var jag radiopratare. Då var jag med och drev nordens största dansbandsradio och webbcomunity dansbandsdax.se
En otrolig rolig tid. Man lärde känna många trevliga personer som delade pssoonen för dansband.

En annan trevlig hobby är fotografering. Det skall sägas med en gång att jag inte är någon proffsfotograf. Men jag tycker det är kul att fotografera och att ha med mig kameran när man är på utflykter. Under min portfolio presenterar jag ett urval av de bilder som jag tagit.

Det är få förunnat att ha sin hobby som jobb. Jag är dock en av dom. Jag gillar att på min fritid hålla på dans, dansband och grafisk design. Detta pysslar jag bland annat med i vardagen på mitt jobb hos företaget MT Trading & Design AB.

På fritiden sköter jag om fotbollsföreningen IFK Ölmes webbplats och sociala medier.

Eftersom jag har kontakt och känner en hel del dansband så har det fallit sig så att jag står bakom en del dansbands hemsidor samt trycksaker. Bland annat så har jag gjort hemsidor, trycksaker, backdrops och skivomslag åt bland andra Kjellez, Mona G, Wickströmz, Matz Rogers, Gideons, Strike, Holens, Brogrens, Holidays samt Tingvalla Dans för att nämna några.

Kika under fliken design och portfolio så ser du exempel saker jag producerat.

Mina bästa egenskaper är att jag är vänlig och humoristisk enligt andra. Bland dom sämre egenskaperna finns morgontrötthet. Jag är mer en kvällsmänniska än en morgonmänniska på gott och ont.

Någon frågade mig om jag utövar musik? På den frågan svarar jag att jag tycker om att spela keyboard. Jag kan inte läsa noter eller så utan klinkar lite för skojs skull. Skulle jag bli med i något dansband så skulle jag nog vilja spela trummor.

Lyssnar jag på radio vilket inte sker så ofta blir det oftast utvalda program. Det har blivit så enformigt med alla dessa spellistor som de nöter om och om igen.

När det gäller tv så gillar jag bland annat svenska dokusåpor, lek och spelprogram, samhälls och konsumentprogram.

Det är inte så ofta som jag besöker en biosalong tyvärr. Jag gillar mest svenska komedier och kriminalfilmer. Gillar bland annat; Jönssonligan, Lasse Åberg, Änglagård, Beckfilmerna och filmerna om Annika Bengtzon av Liza Marklund. Men det bästa film som gjorts är nog ”dansbandsfilmen” Black Jack, även om den är något kryddad i kanterna. Man har sett den så många gånger så man jan ju replikerna utantill.

När det gäller böcker måste jag erkänna att läser väldigt sällan. Men lyssnar dessto mer på ljudböcker. De gånger jag besöker stadsbiblioteket det blir mest facklitteratur som lånas då.

Jag har blivit mer och mer sportintresserad med åren. De sporter jag gillar mest är fotboll och ishockey. Det finns många inom idrotten som man beundrar för sitt utövande. Något man inte får glömma bort är alla dessa handikappidrottare. Dessa utövare får ofta oförskämt lite uppmärksamhet i media. Detta trots att dom oftast gör större bragder än ”de andra idrottare” om man nu skall kalla dom det. När det gäller att heja på lag är det några speciella som gäller. I fotboll brinner jag för IFK Ölme som en gång av media beskrevs som Värmlands fotbollsstolthet nummer ett. Sen håller man så klart på de rödvita från ”bruket” Degerfors IF. Tänk att vi en gång i tiden spelade i samma serie divison 2.

I Ishockey är det Färjestads BK och BIK Karlskoga som gäller. När vi kommer till den andra lagsporten på is är det Villa Lidköping som gäller. Bandylagens bandylag.

När det kommer till mig själv är jag inte så sportig av mig. Detta beror främst på att jag har astma. Något jag levt med sedan jag var riktigt liten.

Mat är något som jag gillar. Jag är väl lite feg av mig att testa nya saker jag inte vet vad det är. Men det blir lätt så när man är allergisk mot mycket. Därför aktar jag mig för okända maträtter och frågar både två och tre gånger om innehållet.

Är allergisk mot bland annat all form av Choklad, mandel och nötter. Så att gå på ett konditori som inte har ostfrallor är näst intill en omöjlighet. I nästan varenda bakverk har de adderat nötter, mandel och choklad. För att inte tala om glass. Choklad över allt. Men jag gråter inte över detta, utan har lärt mig att leva med detta.

Pasta med någon god sås, Oxfilé med potatisgratäng, en pizza med fläskfilé med bearnessås sitter inte fel. Till detta dricker jag gärna vid festligare tillfällen en god cider. Favoritcider är kaktus/lime. Även bacardi Breezer går bra. Om jag blir bjuden kan även ett glas vin slinka ner.

Ja nu vet ni lite om mig som person. Undrar ni något mer är det bara att höra av sig.