Om hemsidan

Här tänkte jag visa er lite hur hemsidan har sett ut genom åren. Tyvärr insåg jag att jag inte alls hade så många skärmdumpar kvar av mina sidor genom åren. Men håll till godo med det som finns i alla fall.

Första hemsidan 1999
webf99
Min allra första hemsida var så liten att hela sidan fick plats på en 1,44 tums diskett. På den tiden erbjöd spray.se gratis hemsidesutrymme så jag lade den där. Nån gång skall jag undersöka disketten och plocka fram sidan och visa er.

Hemsidan 2002
web02
.tk är domännamn för landskod för domännamn (ccTLD) för Tokelau, ett territorium i Nya Zeeland beläget i södra Stilla havet. De erbjöd gratis domänadresser. Jag var inte sen att haka på och skaffade mig en. Hemsidan utökades med fler och fler avdelningar. Något som var populärt då var bannersbyte. En liten reklambanner för någon annans sida. Som mest tror jag hade ungefär 50 olika.

Hemsidan 2003
web03
Som ni ser så gillade jag färgerna blått och grått. Vid denna tiden har jag även flyttat hemsidan till passagen som erbjöd gratis på hela 10 mb

Hemsidan 2005
web06
Nu kände jag mig mogen att skaffa eget webbhotell och egen domän. Efter lite klurande så blev det markuz.se samma domän fast med S var ju upptaget av Markus reklambyrå. Men eftersom jag är en dansbandsnörd så passade det ju bra med ett Z på slutet.
Jag passade även på att göra om hemsidan lite igen. Denna gång blev det en enrésida som man fick klicka på för att komma vidare in till hemsidan. Fråga mig inte varför jag gjorde så. Men det var många sidor som hade en snygg entrésida med räknare och lite annat och en knapp för att kliva vidare in på själva hemsidan.

Hemsidan 2007
web07
Vi hoppar fram till 2007 då sidan såg så här tråkig ut. Grått och vitt och lite ljusblått. Det är ju inte så man ramlar omkull när man ser denna layouten idag. Jag minns att jag ville att innehållet skulle tala i stället för designen.

Hemsidan 2008
web08
Minns att jag var trött på förra designen och ville ha lite mer liv i den med lite färger. Så den fick bli denna sidan i aquablått med logga och allt. Jag minns att jag lånade inspiration från ett dansband vid namn Zlips som hade liknande design. Men jag tyckte den var vrålsnygg.

Hemsidan 2011
web11
Nu gick det några år innan jag ville förändra igen. Lite grått och vinrött fick det bli. Och för första gången med en logga värt namnet. Jag hade spanat på lite olika klädmärken vad gäller streetmärken för att skapa denna logga som jag då tyckte var helt okej. Den skulle faktiskt funka än idag med rätt design till.

Hemsidan 2014
web14
2014 såg hemsidan ut så här. Lite mer blått och lite mer strukturerat innehåll. Jag städade varenda sida inför lanseringen av denna version. Allt för att det skulle kännas nytt och fräscht. Jag hade även en blogg som jag uppdaterade parallellt med denna sidan.

Hemsidan 2016
web15
2016 slog jag ihop hemsidan med bloggen och skapade webbplats för alltsammans. Hade tidigare haft några små webbplatser som jag stängde ner och integrerade i denna för att ha allt samlat på ett och samma ställe. Min första hemsida gjord i wordpress. Väldigt ren och clean design på den. Precis så som jag ville ha det.


Senare under året gjorde jag om designen lite mer retro och rockabillyinspirerad och med en ny logga.

Hemsidan 2017

I samband med att jag blev plåtad av min bror med en masa schyssta bilder designade jag om lite med färgsättningen och bilderna på hemsidan. Jag passade även på att skapa en ny logga till sidan.