Andlig musik

Jag tycker att det är något alledles speciellt med andlig musik. Även om jag inte är troende på så sätt att jag tror på gud så tycker jag mycket om andlig musik. Det är något sorts lugn som sprider sig när jag lyssnar på sådan musik. Är man deppig så kan jag ibland bli på bra humör och känna trygghet i andlig musik.

Det finns många bra artister som gör bra andlig musik, bland annat; Jard och Carina Samuelsson, Sanna Nielsen, Göran Lindberg, Christer Sjögren, Björn Hedström + många många fler.

Det är många dansbandsmusiker som håller på eller har hållit på med andlig och religös musik. Lyssnar man på texterna så ligger en del andliga låtar inte så där fruktansvärt långt ifrån dansmusik även om man inom dansmusiken inte sjunger om gud och jesus så har det ett visst samband. Takten och rytmen upplever jag ibland vara den samma. Ovh varför inte ta en sväng om till ”Var jag går i skogar berg och dalar”, ”Jag har hört om en stad” Där rosor aldrig dör eller barnatro. Så man kan väl fantisera lite i hur det skulle låta med ett andligt dansband som spelar religös dansmusik.