Hedins satte fart på dansen i Degerfors

16 jun
Underbart väder i Degerforsparken
Underbart väder i Degerforsparken

Det är något magiskt med onsdagar och Degerfors. Det är nämligen så att det inte regnar. Hittills i år har arrangören Manfred ”Manne” Sundholm aldrig haft en endaste regndroppe. Som jag berättat tidigare i ett inlägg så har han ju hemlig kontakt med vädergudarna.

Många ville köpa dansbiljetter
Många ville köpa dansbiljetter

Landade runt halv sju i parken. Det hade redan kommit en del folk och många husbilar. Härligt att se. Bandet som numera består av Ola Nordén på sång och gitarr, Conny Hedin på Trumpet, gitarr, klaviatur samt Christoffer Olofsson på trummor, sång var taggade till tänderna att leverera härlig bra dansmusik. Tio minuter innan avspark så var det massor med dansfolk som stod och väntade på att klockan skulle bli 19.00 och dansen skulle ta sin början.

Ola med sin ljuva stämma
Ola med sin ljuva stämma

Förra året när Hedins spelade här i Degerforsparken blev det publikrekord. Och med tanke på dagens tillströmning såg det ut som att det skulle bli ett nytt ”säsongsbästa”.
Och tror det eller ej. Även dom inte slog sitt eget rekord från förra året blev det ett säsongsbästa i parken. Men och andra sidan är ju publiksiffror helt ointressant som jag skrivit tidigare om i bloggen. Huvudsaken är ju att dom som kommit till dansen har det kul.

Conny på G
Conny på G

I augusti har Hedins spelat ett år som trio och responsen har varit enorm. Många nya ställen har man spelat på och mött massor av nya trevliga arrangörer. Att man blir bokade på samma ställen igen är inte så konstigt. Bandet spelar minst lika mycket som dom gjorde som kvartett. Enda skrillanden är att nu är det lite fler ”mitt i veckan spelningar”. I övrigt rullar det på i samma takt. I augusti släpper bandet sitt fjärde album med titeln ”För alla åren som gått”. Och det passar ju bra med tanke på att grunden till orkestern lades redan 1955.

Christoffer Olofsson på trummor
Christoffer Olofsson på trummor

Åter till dansbanan där Hedins är mitt uppe i en pariserpolka. Det är en fröjd för ögat att se alla dessa duktiga dansare. En del klagar på att det är på enformigt att gå ut på dans. Men i Degerfors blandar man friskt mellan shottis, vals, foxtrott pariserpolka och bugg. Jag tycker alla som läser detta och som inte varit i Degerforsparken skall ta sig en tur hit för att uppleva den härliga stämningen som råder på onsdagarna. Varför inte en tur till Folkparken redan nu på onsdag då Janne Martins står på scenen?

Danspublik
Danspublik

Efter ett extranummer som framfördes av duktiga trummisen Christoffer Olofsson var det dags att åka hem. Jag vissten inte att den grabben hade så bra röst. Att Conny sjöng bra och att Ola har en röst som gör att man är trans ibland visste jag ju. Men Christoffers sånginsatser var en mycket positiv överraskning. Så nu väntar vi på att det ska bli augusti och att en härliga Hedinsplatta skall landa i brevlådan. Fram tills dess blir det så klart massor av dans lite här och där.

Här följer lite fler bilder från kvällen med Hedins. Fler dansbilder finns på www.danslogen.se

Conny och Ola
Conny och Ola
Ola trivs i Degerforsparken
Ola trivs i Degerforsparken
Danspublik
Danspublik
Christoffer Olofsson på trummor
Christoffer Olofsson på trummor
Publicerad: 2014-06-16 15:44:46

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.