Midsommardagsdans till Ji Coo på Upperudslogen

22 jun

Hejsan!
På midsommardagen så styrde vi kosan mot Molkom och Upperudslogen. Där stod ”mina” kompisar i Ji Coo´s och spelade. Jag har lite kontakt med Thomas som sjunger där. Ji Coo´s spelade en hel del evergreens och gammaldans denna kväll. Precis så som det skall vara en midsommar. Jag fick även spana in deras nyinköpta gråa buss. Den kan ni se på hos orkesterfordon. Dom hade en vikarier på sax efter Jens eller Mr Ji Coo´s som han kallas har lämnat bandet efter mer än 40 år och ett otal spelningar. Vädret var lite hotfullt med vi klarade oss från regn (tror jag). Det var en fin kväll i alla fall.


Publicerad: 2002-06-22 13:40:07

Midsommarfirande på midsommarafton

21 jun

Hejsan!
Sommar, sommar, sommar, det är regn och åter regn. Ja tyvärr blev det en blöt midsommarafton. Men man fick göra det bästa av situationen. dans fick det bli mellan skurarna.

Jag var ute i skärgården och firade midsommar med FUB. Jag skötte om bandspelaren. Vi brukar ha en artist som spelar och underhåller lite, men i år så resonerade vi om att det går väl lika bra med inspelat band, och visst gjorde det. Vi fick på grund av regnet flytta programmet lite. Vi fikade först och dansade sen. Trots att gräsmattan var som en tvättsvamp så var det många som dansade.

På kvällen var jag hemma och softade lite. Om du undrar vart midsommardansen tog vägen så läs nästa dagboksanteckning.


Publicerad: 2002-06-21 13:40:07

Go-kart invigningen i Kristinehamn

19 jun

Hejsan!
Den 19/6 2002 var jag på invigning av Värmlands och Kristinehamns nya gokartbana. Naturligtvis så skulle jag vara med och köra ett lopp. Det var första gången jag körde go-kart och kan säga att jag vara lite pirrig före, men när man väl satt där i bilen så ordnade sig allt tyckte jag.

Eftersom det var första gången så körde jag inte för att vinna. Innan jag skulle köra så glänste jag runt (tillsammans med min förening som blivit inbjudan att få köra) och såg kändisar som körde.

Christer Sjögren, Janne ”Flash” Nilsson, Ingemar Eliasson (landshövdingen i Värmlands län) var några av alla kändisarna som körde i ett så kallat kändisrace. Vinnaren blev Kim Carlsmoen som bara är 14 år gammal. Imponerande.

Bilder från den aktuella dagen kan du se under ”semesterbilder” där jag lägger både semesterbilder och bilder från olika evenemang.


Publicerad: 2002-06-19 13:40:07

Vättern runt med bil

9 jun

Hejsan!
I helgen var jag på en tur Vättern runt. Strålande solsken, vad mer kan man begära. Det verkade vara toppenväder hela dagen verkade efter rapporter från ”Ring så spelar vi”. Första anhalten blev Hjo där vi gick runt och kikade lite. Mysig stad. Fint att sitta nere vid vattnet och bara lapa sol, men det gjorde vi inte.

Vi åkte i stället mot Jönköping som jag inte besökt tidigare. Mycket trevlig stad. På väg dit tankade vi på Habo Bensin & verkstad Uno-x. Såg även turnéfordonet till Sunlights Orkester. Den orkester som jag gör hemsida åt. Vi ställde bilen i Jönköping och bara gick runt och tittade. Gud vad vackert det var. Och så hade dom Vättern inne på knuten. Man kanske skulle besöka staden på vintern så kanske man får ett annat intryck. Nu var det i alla fall varm och soligt och alldeles… alldeles underbart.

Vi åt mat på en restaurang som heter Twin City. Bra restaurang eftersom man fick allt på menyn på en gång. Stor uteservering med god mat. Passade även på att plåta två bussar till min bussida. På tal om plåtning så tog min bror en hel del bilder som inom kommer på denna sida.

Eftersom vi skulle åka hem samma dag och ville se lite mer så stannade vi inte så där överdrivet länge i Jönköping. Vi besluta oss för att åka till Gränna. Där hoppade jag in och kikade på hur man bakar de berömda grisarna. Hittade i en butik ett bälte som var polkagrisfärgat. Ångrar lite smått att jag inte köpte det. Sen så åkte vi ner till hamnen och tittade på båtarna som åker över till Visingsö.

På hemvägen åkte vi förbi Vadstena, Motala för att sedan göra ett sista uppehåll i Askersund., där vi köpte glass och dricka. Sen så beslutade vi oss för att åka hem sen. Och vi var hemma cirka klockan 21.30


Publicerad: 2002-06-09 13:40:07

Nationaldagsdans till Hjältarna på torget i Filipstad

7 jun

Hejsan!
Som traditionen lyder så bar det den 6/6 på väg mot Filipstad och Nationaldagsfirandet. Hela dagen hade det varit firande där. Man startade redan klockan 08.00 med kaffe och frukost. Sen så är det evenemang hela dagen.

På eftermiddagen bjöds det på Kikki Danielsson som underhöll med Hjältarna som på kvällen skulle bjuda upp till dans mellan 20.00 och 24.00. klockan 18.00 var det flaggutdelning då dom delade ut flaggor, stipendier m,m till folk som hade gjort sig förtjänta av det.

klockan 20.00 drog Hjältarna i gång med sin jättebraiga dansmusik. Mycket schlagernostalgi var det. Ljudet var helt okej första perioden, men efter paus hade dom skruvat upp ljudet så det var lite otrevligt högt. Men dom spelade jäkligt bra, men det hade blivit lite bättre om dom hade sänkt ljudet en aning. Synd att Hjältarna skall sluta. Men som sagt. Det finns ju fler dansband…


Publicerad: 2002-06-07 13:40:07

Gratisdans till Sannex på Brunnsparkens 100-års kalas

2 jun

Hejsan!
Lördagen den 1/6 hade Brunnsparken i Örebro sin 100 års fest. Hela dagen var det aktiviteter. På kvällen bjöd föreningen för Folkets Park i Örebro alla på gratisdans till populära Uppsalabandet Sannex.

Ungefär 1000 personer dansade och hade trevligt under cirka fyra timmar. I entrén bjöds man på lite cider som ett ”välkommen på vårt 100 års kalas”. Det var första gången jag skulle få se Sannex med Jenny Sahlén.

Trots att badet saknade basist så spelade dom jättebra, och Jenny hade en röst som i vissa stunder påminde om Mona Sjöström. Kort sagt en bra kväll med dansant folk. Kan bara säga: Sannex vi ses snart igen får jag hoppas. Trevliga musik, er bra låtar och ljud. Kan man begära mer ? -Nej jag tror inte det.


Publicerad: 2002-06-02 13:40:07