Guldklavegalan 2002, eget tyckande och kommentarer

15 jul

Hejsan!
Guldklavegalan 2002 gav inte på några överraskningar. Jag tänkte här kommentera vinnarna och lite annat kring galan. Om man börjar med årets keyboardist så vann ju Mattias Holmgren, där hade jag faktiskt hoppats på Tobbe Nyström i Wahlströms eftersom jag tycker personligen att han är bättre.

Årets gitarrist blev Göran i Streaplers, där hade jag hoppats på Christer i Lasse Stefanz eller Peter i Schytts. Egentligt skulle ju Christer ha vunnit den eftersom Peter vann årets sångare. Att Peter vann årets sångare var ett bra val. Han har verklig kämpat för den, och tillfört Schytts en hel del. Årets sångerska var väntat att Lotta skulle vinna, även om det varit kul om Carina Jaarnek fått den.

Årets bassist med Casper, något som också var väntat och riktigt kul. Årets trummis blev Kjelle i Jannez, kul att han vann. Det var han värd. (alla som sett
Jannez live fattar vad jag menar).

Årets blåsare blev Joakim i Kellys. Ett hyfsat bra val eftersom han skall lägga av med Kellys, men jag hoppas at det inte var därför han vann den. Årets uppstickare var det nästan klart att Solo skulle vinna eftersom dom medverkat i melodifestivalen m,m Årets komposition var också väntat, heja Björn & Benny.

Årets dansband var också väntat att det skulle bli Thorleifs. I helhet en helt ok gala. Med roliga och bra prisutdelare, bland andra Kim Carlsson (spelar gitarr i Arvingarna), Christer Claesson (I Stefan & Krister), Ingvar Karlsson (Sven Ingvars)..


Publicerad: 2002-07-15 13:40:07