Nyårsafton 2002 med Grevinnan och betjänten

31 dec

Hejsan!
På nyårsafton var vi hos farmor. Den traditionen har vi haft så länge jag kan minns. Vi åt bland annat goda pannkakscreps och drack gott.

Grevinnan och betjänten är något som jag tror man kan se om och om igen utan att bli less på det. Även fast man vet vad som skall hända som sitter man där och tittar.

När klockan närmade sig 23.00 gick vi ut på balkongen för att se lite på fyrverkerier. Sen gick vi in för att se tolvslaget från skansen som var på tv, för att något senare skåla in det nya året. SKÅL!!!


Publicerad: 2002-12-31 13:40:07

Julafton och julhelgen 2002

24 dec

Hejsan!
Julafton firades traditionsenligt hemma. God mat och Kalle Anka blev det. Tydligen hade jag varit extra snäll detta år eftersom tomen kom med mycket julklappar. Det var en hel hög =)

Jag fick en bok om dansband, tröjor, cd-skivor, videofilm, pussel, kamera, och en hel del annat.

Annars så blev julafton precis så som jag tänkt mig.

Juldagen var vi hos farmor och åt god mat. Det är vi alltid på juldagen.

På annandagen var jag på skivmässa på Folkets Hus i Kristinehamn. Jag köpte en del gamla lp-skivor med dansband, bland annat Leif Hultgrens och Curt Kenneths. Det var en hel del olika försäljare där.


Publicerad: 2002-12-24 13:40:07

Dagarna innan jul, julstressen

20 dec

Hejsan!
Dagarna innan jul
Juletider är härliga tider. Tänk att folk skall stressa så inför julen. Att dom inte kan börja i tid? Men det kanske är det som är grejen med det hela att dagarna innan jul springa runt lite hysteriskt och jaga de sista julklapparna.

Själv köpte jag en julklapp till mig själv innan jul. Det var en hiphop-butik som skulle slå igen i stan så jag passade på att gå in där och köpa en snygg svart luvtröja.

Den 23 december blev det uppesittarkväll med Bingolotto. Trevligt med så många olika artister. Roligast var Jörgen Mörnbäck som imiterade olika kändisar. Bra gjort.


Publicerad: 2002-12-20 13:40:07

Årets julkonsert 2002

18 dec

Hejsan!
Stämningsfullt var det när jag åkte på julkonsert I Löfbergs Lila Arena. Som vanligt var det kanonbra Denna gång var det Christer Sjögren, Charlotte Nilsson, Wenke Myhre och Pernilla Wahlgren.

Jag måste säga att jag överraskad lite utav Wenke Myhre som showade riktigt på scen. Eftersom det var en del som rest från Norge för att se konserten så sjöng hon en del på norska och berättade om norska jultraditioner.

Det skall bli spännande att se vilka som medverkar nästa år i konserten. Oj, jag glömt visst att säga att Ragnar Dahlberg var konferencier.


Publicerad: 2002-12-18 13:40:07

Danshelgen 13-14/12

13 dec

Hejsan!
Danshelg var det 13-14/12. Då på fredagen var jag till Karlstad och Holken eller Skogenpalatset som det nu mera heter. Där spelade en orkester som heter Cliptons. Ett kanongäng ifrån Värmland som ger allt på scenen. Dom hade ju fått en ny sångare som var skitbra. Jimmy Gustavsson heter han, och har bland annat sjungit i Hobbies som numera är nerlagt. Jag önskar Jimmy och Cliptons lycka till på landets eller nordens dansbanor.

Lördagen bjöd på Folkets Hus och Fernandoz orkester.
Jag fick höra deras nya trummis Robert som dom hade fått. En ytterst kompetent kille som var hur trevlig som helst att snacka med. Jag kände igen honom ifrån orkestern Memories där han spelat trummor, så när det var slut på dansen cirka 01.15 så snackade vi en del dansmusik. Fernandoz spelade som vanligt bra och bjöd på bra låtar. Eftersom det var juletider så inleddes kvällen med ”Blue christmas”.


Publicerad: 2002-12-13 13:40:07