Nikita på Folkets Hus i Kristinehamn

1 nov

Hejsan!
Man har just betalat entrén till kvällens dans. Sedan möts mat utav föreståndaren Peter Jacobsson som hänvisar oss till vårat förbeställda bord. Efter lite bröd och sallad kommer huvudrätten in; Rostbiff med potatisgratäng.

Efter en stund räknar orkestern Nikita in till kvällens första dans. Sångerskan Mia sjunger med inlevelse. De första dansparen smyger sig upp för att dansa. Det är många som sökt sig till Folkets Hus denna lite kylslagna Novemberkväll för att dansa till tonerna utav Hälleforsbandet Nikita.

Det är fart och fläkt, varmt i lokalen men även på scen. Det är nästan så att hela Folkets Hus gungar till när alla sätter igång och buggar. Det märks att dom har kul, både buggarna och kvällens band. Sångerskan Mia håller igång på scenen och hennes glada leende och attityd smittar av sig på publiken. Det verkar som om ingen vill att denna kväll skall ta slut, men…

… till slut så har tonerna av sista dansen tonat ut. Folket lämnar danslokalen och försvinner ut för att hämta sina jackor och bege sig hemåt. Själv står jag kvar och pratar lite med sångerskan. Men till slut tackar jag för mig och går och hämtar min jacka också. Nu börjar slitet för orkestern tänker jag när jag styr min kosa mot Statoil för lite nattamat.


Publicerad: 2003-11-01 13:40:07