Julkonserten 2004 med bla Lasse Kroner, Kalle Moreaus, Sanna Nielsen och Linda

11 dec

Hejsan!
I lördags 11 december var jag på julkonsert i Karlstad med Kalle Moreaus, Sanna Nielsen, Lasse Kronér, Linda Lampenius plus en stor orkester och en gospelkör från England. Mäktigt!

Jag har tidigare varit i Löfbergs Lila Arena och sett julkonserterna med Christer Sjögren men detta var något helt annat. Rent musikaliskt så tycker jag att denna konsert lirade i en hel annan division. Det blev så väldigt mäktigt och stort med gospelkören och hela orkestern tillsammans.

Man bjöds på internationell julmusik blandad med kända svenska jullåtar. För ett ögonblick i showen fick man längta tillbaka till sommaren då Lasse Kronér gjorde ett medley på sommarsånger. Någon som passade väl in.

Samtliga bjöd på sig själva, och Kalle skojade friskt om sin längd. Sanna var helt underbar när hon sjöng ”O helga natt”. Man fick rysningar i kroppen. Efteråt verkade det som om publiken inte ville sluta att applådera. Snacka om stående ovationer.

Linda Lampenius visade även hon hur fenomenalt duktig hon är på att spela fiol. Lasse Kronér som några shower tidigare gjort sig illa i foten och satt i rullstol showade även han rejält.

Sammanfattningsvis var det en helt underbar kanonshow att högsta klass. Det är så man nästan längtar till nästa år.


Publicerad: 2004-12-11 13:40:07