Kryssning med Viking Cinderella

22 feb

Ibland kan det vara skönt att bara glömma vardagen och alla måsten för att göra något annat. Det var precis vad jag gjorde. Tisdagen 22/2 åkte jag med Viking Line Cinderella på en kryssning till Åland. Tanken var först att åka dagen efter den 23/2 eftersom då Black Jack stod på scenen, men det var fullt då så det fick bli den 22. Banden som spelade denna dag var Las Vegas Orkester, Drifters och Börge Lindgrens.

Men för att ta allt från början så startade vi hemifrån kl 09.20 vid Järnvägsstationen då Viking Line bussen kom och hämta upp. Sen bar det av mot Stockholm, men stopp i Karlskoga, Örebro, Arboga och 45 minuters fikapaus i Hallstahammar. Vi kom fram till Vikingterminalen cirka 15.00 Båten skulle avgå klockan 18.00 och vi fick gå ombord klockan 17.15. Vi Eftersom vi då hade gott om tid på oss gick vi på en liten promenad, men det blåste så hårt och kallt ås vi gick tillbaks till terminalen. Efter att dom roat sig med att flytta passagerarna till olika gater så klev vi ombord.

Vi började med en mycket god supé i restaurang ”Food garden”. Det blev Oxfilé med potatiskaka och goda såser. Mums! Efter det cirka 20.00 så började Börge Lindgrens Orkester att spela upp i ”Seaside Café”. Ett mycket trevligt band som spelar mycket evergreens.

Klockan 20.30 drog aktiviteterna igång i Fanclub. Där skulle det bli nonstopdans till Las Vegas och Drifters med paus för en jättebra schlagershow. Las Vegas Orkester visade sig vara ett svenskt band med olika nationaliteter. Dom spelade mycket bra dansmusik med mycket blås. Kryssningsvärden Per Nyberg var med bandet och sjöng två låtar. Efter det att Las Vegas spelat en tag blev det en bejublande schlagershow som var mycket sevärd. När showen tog slut gick Drifters på scenen och spelade nonstop med Las Vegas ändra fram till 02.15

Dagen där på avnjöt vi en mycket god frukost med utsikt över den Åländska vinterskärgården. Det smakade mycket bra. Det inte varje dag man äter köttbullar och prinskorv till frukost och allt det som finns.

Kl 11.00 var det så dags för Bingo ombord. Dagen till ära hade man Leif Loket Olsson ombord som var bingoutropare. Det var enormt mycket folk som samlats för att spela Bingo med loket. Loket var som vanligt trevlig och berättade anekdoter från sin tid på Bingolotto.

När vi spelat ett spel var vi sugna på att se vad tax-free hade att erbjuda. Tänk vad mycket öl och sådant som folk köper på sig. Jag förstår det inte riktigt. Själv köpte jag ”bara” godis med mig hem.

När vi var klara i tax-free bar det av för mat. Det blev en enorm hambugertallrik.

Efter det gick vi till Seaside Café där kryssningsvärden Per Nyberg tillsammans med Börge Lindgrens spelade låtar på begäran. Man fick skriva låttitel på en lapp som sedan lades i en stor bunke som han sedan drog utav och sedan spelade. Ett mycket roligt inslag. Jag tycker att per Nyberg spelade och sjunger mycket bra. Efter det var det dans i Fanclub då Drifters och Las Vegas spelade nonstop ända tills vi var framme i Stockholm nästan.

Framme i Stockholm var det bara att uppsöka rätt buss för hemfärd. Vi var hemma cirka kl 21.00


Publicerad: 2005-02-22 13:40:07