Solen lyser

25 maj

Nu blir man lite sur. Har just skrivit en blogginlägg och ska just posta det så klickar man på radera i stället för att skicka. Så då får man vacket skriva om det gick. GRRRRR. Tror jag ska börja skriva i word där man kan spara. He He

Strålande solsken idag och inte berodde det på att jag var i Karlstad. Solen sken minst lika intensivt i Kristinehamn med idag. Var i Karlstad och satte blommor på mormors grav. Det var full fart på plantmarknaden där.

Slog ett vad med brorsan idag. Han köpte lite prylar sin balkonglåda. Och nu har han fått för sig att kunna odla morötter i lådan. Spännande och se hur det går. Men efter att ha snackat med folk som är mer kunniga på området blir jag lite orolig. Det ska enligt deras sägen funka ypperligt. Så vi får väl se. Sen vet man ju att brorsan och vattenkannan inte är bästa vänner. Men vi får se. Jag återkommer i ämnet.

På hemvägen från Karlstad blev det ett stop för matintag på Värmlands Rasta. Dagens meny bestod av Fläskfilé med klyftpotatis och någon god sås till det. Smakade underbart i alla fall.


Publicerad: 2008-05-25 13:40:07

Schlager och fotboll

24 maj

Ja det blev som jag hoppades på. En underbar 3-poängare i protokollet till IFK Ölme. Men starten var inte lika självklar som slutet. Hemmalaget såg aningen ostabila ut men lyckades hålla nollan tills den 43:e minuten då Ölme bjöd gästerna på ett enkelt mål. I andra halvlek ryckte man upp sig rejält och tog för sig av spelet. Köping kom allt mer i skymundan. I den 63:e minuten reducerar Radulovic Ivan till 1-1. Blott sex minuter senare slår Said Rashid in 2-1. Hemmalaget Ölme fortsätter trumma på och lagkaptenen Jimmy Andersson skjuter enkelt in 3-1 i den 74 matchminuten. Köping ser allt mer uppgivet ut och Said kan enkelt sätta in två mål till innan domaren blåser av matchen.
Efter matchen utbryter ett klassiskt segervrål i omklädningsrummet. FAN VAD UNDERBART 5-1
Nu får vi glida på detta tills på måndag då ny vecka med ny match väntar.

Till onödigt vetande kan jag berätta att jag tidigare idag var med brorsan och fika på Café Blå Valvet här istan. Sprite och en ostfralla blev det. Så nu vet ni det.

På kvällen blev det pizza och sommarkrysset i väntan på eurovisionschlagerspektaklet. Det är alltid lika trevligt med dessa kryss. Löste båda mycket enkelt idag efter att man fått i stort sett alla bokstäverna.

Sen var det så dags för programmet som ingen tittar på eller vågar erkänna att dom tittar på. Blev besviken på många länder i år. Frankrikes bidrag var ju ett riktigt bottennapp. Eh… golfbil…. och en jordglob??? Nää dom ska ju ha tårdrypande storslagna ballader ala Céline Deon. Och vad pysslade Spanien med. Nää nu är man putt för att inga länder motsvarade mina förväntningar. Men kan säga Grattis till Norges höga poäng. Låten vann på att den inte var typisk norsk utan något man hört 511 gånger tidigare på RIX-FM i rusningstrafiken på väg till jobbet.

Nu är det dags att inta sängen.


Publicerad: 2008-05-24 13:40:07

Gott och blandat

23 maj

Oj oj oj ett inlägg till. Vadan detta? Jo nu måste man ju skriva lite blogg när man vet att man har fint besök på bloggen. Så nu får man skärpa sig, och skriva betydligt oftare och inte 1 gång varannan månad.

I dag på jobbet var det mycket att göra. Men man får skylla sig själv att man inte har huvudet med överallt. Men men, det redde ut sig till slut på något sätt ändå. Verkar som änglarna vakar över oss på jobbet. Ett kul break blev det när man fick besök av M&S som kom och böjd på lite salt, syrligt och sött. Mest sött *S*

Efter jobbet blev det en tur till tryckerian för att hämta lite för dagen exklusiva matchprogram till IFK Ölme. Skulle ju ta printat dem på jobbet men det blev inte så, och efter ett snabbt telefonsamtal fick jag det fixat hos ett annat företag. Fast meningen var att dom skulle vara svartvita, men det blev 4-färg. Ja ja det är smällar man får ta. Så man får väl spara morgondagens matchprogram som kuriosa. Föresten så kanske jag ska berätta vad jag snackar om. Det är ju så att jag arbetar med det som verkligen kan kallas sport nämligen fotboll. För er som inte vet vad det är följer här ett utdrag från wikiepdia:

”Fotboll är ett spel där två lag på en plan sparkar en boll med avsikt att inom en på förhand bestämd tid få in bollen i motståndarlagets målbur samt försöka hindra motståndarlaget att göra samma sak i det egna lagets målbur. På organiserad nivå är tiden rullande, det vill säga den stoppas aldrig, och delas upp på två halvlekar om 45 minuter vardera (dock mindre tid i ungdomsfotboll). Det lag som gjort flest mål då matchen är slut har vunnit. Om inget lag gjort mål, eller båda lag gjort lika många mål, blir det oftast oavgjort i träningsmatcher och seriematcher, medan det i utslagsturneringar oftast blir förlängning och straffsparkar. På organiserad nivå har varje lag en målvakt och tio utespelare.”

Nu är det bara att hoppas att IFK Ölme kan göra lite mål så man får något att fira på lördag.
Tyvärr glömde jag systemet på hemvägen. Men har väl något gott att festa på om så skulle vara fallet.

När detta skrivs har jag Mona Gs i mina lurar. Sitter och sänder radio på dansbandsdax.se och har denna ljuvliga tjej i mina öron. Man svävar på moln. Alltid trevligt att på fredagarna sända detta program, eftersom jag då ”leker danskväll”. Då spelar jag 2 lugna och 2 snabba låtar och var 3:e låtpass smyger man in en kultislåt som då kan vara vals, schottis, hambo eller snoa. Jätteskoj. Så ratta in denna radiokanal på internet och bli medlem och lyssna på underbar dansmusik dygnet runt.

Nä nu får det vara slutbloggat för idag. Ses i morgon med förhoppningsvis ett fint fotbollsresultat i bagaget. Jag ska i alla fall göra mitt på planen för att det ska bli vinst.


Publicerad: 2008-05-23 13:40:07

För tött för att blogga… men…

22 maj

Är för trött för att blogga och borde egentligen sova. Så eventuella stavfel bjuder jag på.
Men nu har man läst en annan blogg (http://miekov.blogg.se) och fått en massa inspiration.

Sen sist jag skrev har det hänt typ skitmycket. Massor jag inte orkar skriva här. Kika i mitt fotoalbum på markuz.se så ser ni vad jag hittat på dom senaste månaderna. Resor, dans och mkt annat skojsigt

Idag t,ex var jag på Allsång med Niclas Wahlgren och Lotta Engberg. Kände igen dem båda på en gång. Något som vissa andra inte gjorde *flin*
Lotta är verkligen en artist som kan bjuda på sig själv.

Så nu avrundar jag lite kort. Nedanför borde det varit en bild på Lotta Engberg men har ej orkat rota fram dem ur kameran. Lägger in en liten bild på mina jeans. har testat macrofunktionen på min kamera.

Ha det gött allesammans.


Publicerad: 2008-05-22 13:40:07

El Maco

20 maj

Tja!
Exprimentar bara lite med min kamera.
Hej hop

Föresten frågade en vän varför El Maco dykt upp.
Jag hänvisar till Johan som spelar gitarr i dansbandet Högtryck. www.hogtryck.ax

/ El Maco


Publicerad: 2008-05-20 13:40:07