Wahlströms i söndags

3 nov

Jag har inte hunnit skriva om Wahlströmsdansen i söndags på grund av att jag är förkyld. Men ska lik väl plita ner några rader nu. Jag var med brorsan på Wahlströms här på Kristinehamns Folkets Hus. Arrangör för dessa danser är Kristinehamns Dansförening tillsammans med Folkets Hus. Något som fungerar bra.

Nina Fyhr som är drivande spindel för danserna är en fantastisk människa med ett fantastiskt tålamod. Söndags dans var exemplariskt arrangerad. Normalt när man är på dans så får man stå mer eller mindre halva pausen i fikakön om man inte smiter tidigare. Här har man löst det med att man redan i entrén köper en fikabiljett som man sedan lämnar in i restaurangen och själv plockar sin smörgås med tillhörande kaffe eller läsk. Hur smidigt som helst. Sen att det fanns fri tillgång till vatten var också bra.

Det var ett tag sedan som jag hörde Wahlströms och jag tycker att dom blivit lite mera fräsch mognare. Jag fick en känsla att dom där riktigt moderna rockiga låtarna hade plockats bort till förmån för mer mogna. Men i mina ögon har ju Wahlströms alltid haft en tutch av mogenstuk. ”Ljus och värme”, ”Hela hela dig”, ”Främling”, ”Varje natt”, ”Ett fenomen” och lite andra låtar framfördes under kvällen. Och man mindes tillbaka då Wahlströms var där sist på lördagsdanserna. För det blev samma goa stämning nu.

Kl 22 var så dansen slut och det var dags att åka hem och man kunde se tillbaka på en mycket trevlig afton med Wahlströmsgrabbarna. Ny cd med grabbarna beräknas komma under första halvan av 2010. Spännande.

Torgny Melins gör Booten Anna

3 nov
Torgny Melins. Foto: svt.se
Torgny Melins. Foto: svt.se

Ny dansbandskamp på lördag och då med lite värmländskt blod. Äntligen!!! Förutom date och Zekes tävlar Torgny Melins från Säffle. Bandet som tog hela musikbranchen med storm när dom dansbandade till Teddybeards STHLMs låtar. Sweetshots som är ett dansant rock och countryband. Sedan har vi moderna Gamblers från Mariestad som är regerande dansbandsmästare sen man valde att lägga ner tävlingen 2003.
Som gästjurymedlem denna vecka ser vi Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Kan bli rätt kul. Tror banden får det vårt att dansbanda till hans låtar. Hur som helst ska det bli kul att höra versionerna.

Det blir svårt för mig att tippa en utgång men hoppas givetvis på att det går bra Torgny Melins. Jag kanske är partisk som värmlänning och lite smått kompis med bandet. Men Men. DOm ska i alla fall få framföra sin andra låt.

Låtarna i program 3, den 7 november:
Band 1: Torgny Melins
Förstalåt: ”Boten Anna”
Andralåt: ”Sola och bada i Piña colada”

Band 2: Sweetshots
Förstalåt: ”Killen ner’ på Konsum svär att han är Elvis”
Andralåt: ”Millenium 2”

Band 3: Gamblers
Förstalåt: ”Jag vill ha en egen måne”
Andralåt: ”Ingen sommar utan reggae”

Band 4: Zekes
Förstalåt: ”Mot en ny horisont”
Andralåt: ”Mera mål”

Band 5: Date
Förstalåt: ”Det var dans bort i vägen”
Andralåt: ”Rocka på!”