Workday

4 jan

Snart är alla helgerna slut. Bara trettondagshelgen kvar. Sen är nästa högtid påsken om sisådär tre månader. I dag var det jobbdag igen. Det märks lite att folk har semester eller är lediga för jag tycker inte att det var lika mycket spring på jobbet som det normalt brukar vara. Eller så visste kan alla om att cheferna inte var där. Men jobb finns det ju alltid så någon nöd gick det inte på oss.

En bibliotekshylla i Kristinehamn
En bibliotekshylla i Kristinehamn

Efter jobbet blev det en sväng på stan för att ta lite kort. Blev några få kort innan jag bestämde mig gör att uppsöka biblioteket. Biblioteket är en mycket lugnt och skön plats om man vill ta det lugnt och uppsöka nya fakta. Jag har alltid på ett eller annat sätt varit biblioteket troget. Jag tycker nu efter det att dom för några år sedan byggde om gjort ett mycket trevligare och trivsammare bibliotek. Jag söker ofta mycket faktaböcker och läser en hel del tidningar av allehanda slag. På senare tid har mitt boklånande blivit allt mindre. Kanske beror på det på att jag oftast lämnar tillbaka böckerna olästa. Man får ta sig i kragen och ge det lite tid att både låna och framförallt läsa böcker.

Jag läser mest faktaböcker. När det gäller romaner deckare och sånt så lyssnar jag gärna av dem på cd-bok. Just nu håller jag att för andra gången bet av Liza Marklunds deckare ”En plats i solen”. Den andra om journalisten Annika Bengtzon som jobbar på tidningen Kvällspressen. Ett gasmord har skett i Spanien där en svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien – alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen. Det hamnar på hennes lott att skriva om det. Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga
under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död. Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer.
Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

En plats i solen av Liza marklund
En plats i solen av Liza marklund

Publicerad: 2010-01-04 18:00:05

Mackiz goes akvarium

4 jan
Happy Aquarium
Happy Aquarium

Ja herre jösses. Jag hade ju lovat mig själv att inte göra det och så helt plötsligt så händer det. Vad ska alla säga? Det är ju den stora frågan. Men det är väl bara att gilla läget. Det är väl inget man väljer precis. Snesteg kan vi ju alla göra. Men nu är det som det är och bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

Okej, ni kanske undrar vad jag snackar om. Vad har hänt med Mackiz? Herregud kanske ni tänker? Kan inte grabben få ur sig vad han vill berätta? Jo då det kan jag. Men det är inte så lätt alla gånger, men ska göra ett tappert försök.

Ni somkänner mig vet ju att jag är allergisk mot djur i alla dessa former. Nja, kanske inte alla djur men de med päls på. Av den anledningen så bestämde jag mig för att inte skaffa djur över huvudtaget. Men så plötsligt en dag får jag ett mail från en kompis som säger sig ha städat mitt akvarium. Tjena, hålla, stopp vänta! Vadå städat mitt akvarium? Ja, jag har städat ditt akvarium sa han igen.

Efter diverse samtal både framlänges och baklänges visade det sig att jag ”råkat” fixat ett akvarium i cyberspace. Ett akvarium som man med låtsaspengar ska köpa fiskar och fylla. Roligt eller? Nja man har väl vant sig att acceptera det.

Och nu känns det rätt trevligt en samtidigt lite fånigt. Men å andra sidan är jag ju ingen djurplågare så man kan säga att jag inte hade hjärta till att avliva fiskarna.


Publicerad: