Hittade ett mail…

1 feb

I dag rotade jag blad en massa gamla papper och hittade ett roligt mail som är 18 år gammalt. Det var från 1994 då internet inte var lika fullt utvecklat som det är nu, och berörde en dansbandsida jag arbetade med då.

Kom att tänka på att jag just då började hjälpa en kille vid namn Jesper att uppdatera en av dom första dansbandshemsidorna som fanns på internet.
Till en början satt jag och Jepser ensamma och lade in danser för hela Norden som vi fick tillsänt oss på mail.
Som mest hade vi c:a 4000 jobb över hela norden. Då kan ni tänka er själva hur mycket fritid man hade.
Efter några år kom vi på den smarta idén att överlåta jobbet med att lägga in norska danser åt dom som kan det bättre än vi. Folk som har mer koll på norsk geografi, dansställen och band. Och så fick det bli.
Allt detta skedde helt på vår fritid utöver vanliga jobb. Åren rullade på
Men likt sagor så har allt ett slut. Då jag fick fler andra ”roligare” uppdrag på andra sidor samt att Jespers intresse i sidan avtog mer och mer så tackade jag för mig och gick vidare med andra projekt.

Idag så finns sidan kvar men drivs helt från Norge.
Så jag har ingenting med sidan att göra. Och det är jag på ett sätt glad för. Att man inte längre är delaktig och står bakom de nyheter som skrivs på hemsidan. För tyvärr så förekommer det ibland fel på sidan vilket är trist för dom som tar del av informationen.

För trots att jag slutat med sidan får jag en hel del mail från folk som tagit del av dansprogram och glada i hågen åkt på dans för att sedan komma fram och konstatera att dansen varit inställd eller börjat för flera timmar sen. Så en uppmaning till alla som tar del av dansprogram på internet. Så gärna en pling till arrangören någon dag innan ni åker för att vara på den säkra sidan.

Dock ägs sidan fortfarande av Jesper även om hans aktivitet på hemsidan är i stort sett obefintlig.
Men det är i alla fall han som ser till så att sidans domänadresser, webbhotell underhålls och betalas.

En sak till som är lite anmärkningsvärt är att sidan layoutmässigt ser exakt lika dan ut som den gjorde vid starten 1994. Det enda som är moderniserar är loggan som jag personligen moderniserat en aning för några år sedan.
Då flera dansband, dansställen och övriga följer utvecklingen med snygga fräscha hemsidor och dess funktioner har denna sida stått still.
Men å andra sidan kan ju det vara charmigt det med.


Publicerad: 2012-02-01 19:49:09

Schlagerfesten kan börja…

1 feb

schlager2012

Jaaaaaa ääääntligen är det dags igen för Sveriges största högtid. En del påstår att julen är den största högtid vi har. Men dom har fel. Schlagerhögtiden är om kanske inte den äldsta men den största om du frågar mig. Vi har väntat ett helt år på detta och hoppas det skall komma blir en fest som alltid.

I årets festival finns både en del roliga, klassiska artister med och även ett och annat utropstecken. Och vilken mix man fått till: Ulrik Munther, Björn Ranelid, Dileva, Top Cats, Danny Saucedo, Dead by April, LottEngberg & Christer Sjögren, OPA, Charlotte Pirelli och Thorsten Flinck. Ja lista kan göras hur lång som helst.

Jag skall nog inte nu sticka ut hakan och avslöja vilka som kommer vinna. Det sparar jag tills finalen tror jag :) Ja det må vara fegt men jag gör så.

På lördag har jag inget direkt favorit. Men skall jag hålla någon tumme får jag väl göra det på ”The Moniker”.

Deltävling 1 i Växjö den 4 februari
1. Sean Banan – ”Sean Den Förste Banan”
2. Abalone Dots – ”På väg”
3. The Moniker – ”I Want To Be Chris Isaak …”
4. Afro-Dite – ”The Boy Can Dance”
5. Dead by April – ”Mystery”
6. Marie Serneholt – ”Salt And Pepper”
7. Thorsten Flinck & Rev… – ”Jag reser mig igen”
8. Loreen – ”Euphoria”


Publicerad:

Mi nombre es Marcos…

1 feb

Hello! Mi nombre es Marcos y soy de Suecia…

Kanske bäst att börja öva lite… eller vad tror ni???


Publicerad:

Face 84 tar Timeout

1 feb
Face 84 - Foto/Copyright:Sven Erkensten
Face 84 - Foto/Copyright:Sven Erkensten

Dom glada och spralliga tjejerna i Face84 meddelar via sin hemsida att man kommer ta en timeout. Efter 7 år på vägarna så väljer man att trappa ner. Bandet spelar fram till den 25 Augusti då bandet gör sin sista spelning.

Källa: Face84.se


Publicerad: