Nedräkningen har börjat

5 feb

Nedräkningen har börjat!!! Till vad kanske ni undrar?
Följ med på bloggen i morgon så avslöjar jag det någon gång efter klockan 15.00


Publicerad: 2012-02-05 12:48:10

Suset – Dansrotundan i Lomma

5 feb
Mats Bergmans
Mats Bergmans

Sedan 1970-talet så har ”Suset”, Dansrotundan i Lomma, och den intensiva dansverksamhet som arrangerades där legat nere. Den 4 juni 2011 blåste Lomma Folketshusförening liv i ”Suset” igen och körde premiärdans med Bengt Hennings.

Lördagen den 10 mars mitt under Lommas Kulturvecka öppnar Lomma Folketshusförening upp dörrarna igen till Suset och denna gång till dans med populära Mats Bergmans från Nyköping. Föreningen arbetar för att Suset och Folkets Park i Lomma ska få renässans och återigen bli en stor dansplats i Skåne.


Publicerad:

Dansbandsvecka på Öland 2012

5 feb
Dansbandsvecka på Öland 2012
Dansbandsvecka på Öland 2012

Som ni ser blir det även i år en stor dansbandsvecka på Öland och Lundegårds Camping. Som vanligt satsar man på moderna fräscha dansbad. För många medverkande band är detta sommarens höjdpunkt i likhet med Malungs dansbandsvecka. Så det är bara att snöra på sig dansskorna och be sig över bron i sommar.


Publicerad:

Strandbergz från Öland

5 feb
Strandbergz Orkester från Öland
Strandbergz Orkester från Öland

Dansband från Öland är inte så vanligt förekommande. De mest kända är nog Lasse Trofats. Men nu finns det ett band till som på kort tid blivit mycket populära och släppt sin debut platta i form av en cd-singel. StrandbergZ Orkester bildades våren 2011.

Under sommaren gjorde StrandbergZ Orkester diverse spelningar i olika konstellationer.

Bandet ställde även upp i tävlingen Svensktoppen Nästa med låten ”Flyga högt”. En låt som bandet fått från Peter Lundblad och Calle Kindbom.

Under december förra året släppte man sin första singel i form av en julskiva med två spår på.

Fört om att spela upp till dans som uppträder även bandet på kyrkokonserter, allsångskvällar m,m vilket talar om vilket musikalisk bredd man har som musiker.

Aktuellt för bandet är att man släppte sin första dansbandsskiva i går den 4/2 på en releasefest på Bjursnäs Bygdegård utanför Kalmar. En singel som vi hoppas få höra mycket av på radiostationerna i hela norden.

Bandet består av:
Tony Strandberg; Sång & sologitarr
Diana Haraldsson: Klaviatur & Sång
Robert Johansson: Trummor
Allan Wiberg: Gitarr
Peter Andersson: Bas


Publicerad: