Schlagerdax igen

11 feb

schlager2012

Jaha då var det dags igen. En vecka har gått och det blir en ny vecka. Jag har försökt överleva att inte Afrodite inte gick vidare förra veckan. Finns en del rutinerade kort med i veckans uppsättning. Så det kan bli stenhårt.

Andreas Lundstedt har ju lämnat Alaczar bakom sig och kommer köra solo i år. Han kan bli giftig om han kommer med en klassisk schlagerlåt.

Sonja Aldén hoppas jag kommer med en storslagen ballad. Jag vet ju vilka röstresurser hon har.

Dileva är lite svårtippad men hoppas hoppas han kan bjuda på något bra. Förhandstipsen säger så i alla fall.

Ullrik Munter har jag alltid tyckt om. Han har en helt egen stil och bra låtar. En skön kille m.a.o
Han har nog en stor skara yngre röstbenägna fans som kan hjälpa honom.

TopCats från Värmland kan ju inte göra något annat än att älska. Kanske det blir en repris på ”Playtones” från förra året? Hoppas dom i alla fall går till andra chansen.

De övriga deltagarna har jag ingen åsikt om då jag således inte vet så mycket om dem. Så det lämnar jag.


Publicerad: 2012-02-11 20:14:53

Mats Bergmans, Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding

11 feb
Mats Bergmans på Hotell Fröding
Mats Bergmans på Hotell Fröding

Fredagskvällen bjöd på lite dans och musik på Selma Lag… Näää Hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Det är inte lätt att hålla kollen på alla kulturpersonligheter vi har i Värmland, eller hur Magnus i Mats Bergmans :)

Vi kom dit som vanligt i god tid innan dansen. Det var fullproppat med bilar på parkeringen. Det berodde så klart på Svenska Rallyt. Så vi fick för första gången leta oss till baksidan för att hitta en lucka att trycka in volvon i.

Mats Bergmans
Mats Bergmans

Funderade lite på om rallyfolket kan dansa? Nu var ju inte allt folk ”rallyfolk” men man kunde ana många som var det genom loggor och annat på deras kläder.

Restaurangen verkade fullbellagd denna kvällen och vi såg en del komma ”sent” för att äta. Detta gjorde att man från hotellets sida valde att flytta fram dansen en halvtimma, något som vissa dansare hade lite åsikter om. Dock blev det idel glada miner när orkestern meddelade att man skulle spela lite längre eftersom man började senare.

Danspublik på Fröding
Danspublik på Fröding

Mats Bergmans var som vanligt på toppenhumör. Kvällen som stundtals kryddades med lite skoj och bus löpte på bra och det var många som var uppe på dansgolvet och tog sig en svängom. Jag tror bestämt dom fick ett nytt fan i form av ”mannen med dom röda byxorna”. Man märkte att det var lite lite mer folk uppe på golvet när dom lugnare låtarna spelades. Och proffsiga som Bergmans är bjöd man på lite mer av den varan under kvällen.

Linus Lindholm på Hotell Fröding
Linus Lindholm på Hotell Fröding

Hotellspelningar är ju något speciellt. Det kan vara antingen toppenbra med massor av dansant publik eller så kan det vara rena öken med folk som absolut inte är där för att dansa. Fredagens kväll får man väl se som lyckad. Skapligt med folk på golvet, och inte att förglömma bra dansmusik.

Micke Eriksson
Micke Eriksson

Runt halv två rundade bandet av kvällen och ungefär kvarten senare begav vi oss hem efter att på sedvanligt manér tackat orkestern.

Tobbe och Gullmar
Tobbe och Gullmar
Danspublik på Fröding
Danspublik på Fröding
En gammal dekal som påminner om Linus förflutna
En gammal dekal som påminner om Linus förflutna

Publicerad: