Veckans dansband 33: Markus Orkester

19 aug

Hör bara på namnet. Markus orkester. Visst blir man lite tårögd. Orkestern verkade under 30 år mellan 1969-1999 och gjorde sig ett namn på scenen för riktigt bra svensl dansmusik. Under de verksamma åren hann man spela in och ge ut både LP, kassettband och faktiskt CD-skivor. Den sista spelningen gjordes 21 augusti 1999. Via lite letande i mina skivsamlingar fann jag skivor med Markus orkester. På spotify fann jag till min glädje lite musik med bandetJag har som smakprov plockat låten ”Röda Sandens Dal”. Är det något som har mer skivor och kort på dessa herrar så hör av er till mig.


Publicerad: 2012-08-19 17:42:34

En ny säsong av Färjan på kanal5

19 aug
Färjan som sänds på kanal 5
Färjan som sänds på kanal 5

Snart så drar det igång en helt ny färsk säsong av Färjan på kanal5.

”Färjan” började sändas i Kanal 5 hösten 2008 och rullade i tre säsonger. Efter den första säsongen kunde Kanal 5 konstatera att serien var den näst mest framgångsrika egenproduktionen någonsin för kanalen. Bara ”Vem kan slå Filip & Fredrik” hade då gått bättre.

Nu är det alltså tid att återvända till ”Färjan” och åter stifta bekantskap med personalen som finns ombord, stamgästerna och artisterna som spelar ombord.

Källa: Dagensmedia.se


Publicerad:

Brobergz har tackat för sig.

19 aug
Brobergz
Brobergz, Montage: Markus

Det hela startades 2007 som ett skolprojekt hemma i Sundsvall. från början var det mest på skoj med efter en nonstopspelning med Black Jack blev det mer allvar av det hela.
När man sedan startade upp fick man stort medialt fokus eftersom man då var det yngsta dansbandet i Sverige. På några få veckor arbetade man hårt för att bli mer rutinerade. Efter diverse medlemsbyten i bandet gick man från en mer mogen repertoar till en något fräschare modernare stil. Spelningarna kom i takt med att populariteten ökade.
Senaste tiden har man dock haft olika ambitioner med bandet vilket gör att man nu lagt ner bandet. Sista spelningen ägde rum i juni på Kårhuset i Sundsvall.


Publicerad: