Gör ett besök på Danslogen.se

25 feb
Danslogen.se
Danslogen.se

Om du ännu inte upptäckt danslogen.se är det på tiden att du gör det tycker jag. Här finns det mesta gällande dansband samlat under ett och samma tak. Här finner du senaste nytt om dansbandsmusik, dansprogra, spelplaner, dansbilder, tävlingar. nya skivor m,m m,m

Glöm inte heller att gilla Danslogen på facebook för att alltid hålla dig uppdaterad om eventuella programändringar m,m m,m

Så missa inte: www.danslogen.se

Veckans dansband 9: Alvenfors

25 feb
Alvenfors orkester
Alvenfors orkester

Det hela började en sommardag då ett gäng med cyklar stod utanför Peters bostad i Lyrestad. De som hade cyklat från Gullspång var Mikael Pettersson, Per-Inge Björkman, Thony och Päivi Alvenfors. De skull värva Peter till orkestern ”Piraterna” från Gullspång. Efter att ha bjudit på pilsner och innestående inspelningar i studio tvekade inte Peter utan började med Piraterna.

Gamla orkesterkort på Peter Alvenfors
Gamla orkesterkort på Peter Alvenfors

1993 Startar man så upp Peter Alvenfors orkester som har premiär non-stop dans med Von-Belts i Otterbäckens Folkets hus. 1997 gör man en minnesvärd spelning Non-stop dans med Streaplers i Kinnarp.

Året efter släpper man sin första singel. ”Stunder tillsammans” & ”Hand i hand”. Låtarna skrivna av Päivi och P-O Stenberg. Producerad och arrangerad av Lasse Larsson som var med i Streaplers. Skivan spelade lite varstans på diverse radiostationer och det hela resulterar i en spelning i Bingolotto med Leif Loket Olsson som sändes på Lokal TV samt TV21.

Alvenfors på scenen
Alvenfors på scenen

Året efter gör man ett uppföljare till förra singeln. ”Du sköna sommarsol” & ”Sommaren jag fick” Producerad, arrangerad av Lasse Larsson samt Lasseman Larsson. Låtarna är skrivna av P.Alvenfors och P-O Stenberg.

2001 slutar Päivi att stå på scen och blir sedermera tandläkare spm hon jobbar som idag.
bandet spelar vidare med fyra killar och medverkar på diverse dansforum och likande där man får god respons. Man har fram till dags dato avverkat många härliga spelningar i folkparker, på folkets hus, kryssningsfartyg och danslogar. Man bokas idag var Nöjeskällan som är ett av sveriges största bokningsbolag och har framtiden framför sig.

Alvenfors på Kristinehamns Conferencecenter

25 feb
Alvenfors på scenen
Alvenfors på scenen

Det är inte varje dag man blir bortskämd med bra dansband. Men i lördags blev jag det. Då spelade inga mindre än Alvenfors på Kristinehamns Conferencecenter. Det var flera år sedan jag såg detta band i Ransäter under dansbandsmaraton som arrangerades där. Då hette dom Peter Alvenfors till och med.

Kl 20.00 började dansen och jag på plats ungefär en kvart innan dansen. Jag hade höga förväntningar på detta band från Gullspång/Otterbäcken/Mariestad. Etta band har en otroligt bred repertoar och det är svårt att sätta in dom i något fack om man nu måste det. Det är fräsch mogendans med en liten modern tutch. På deras repertoar fanns låtar som ”Belinda”, ”Nyanser”, ”Främling”, ”Sven Ingvars låtar”, ”För att du finns” med flera. Lägg där till en hög av egna bra originallåtar så förstår du vilken toppenkväll det blev.

3/4 av Alvenfors
3/4 av Alvenfors

Arrangör för kvällen var Nina Fyhr och Vänerdansen. Hon hade fått indikationer om att folk ville ha lördagsdanser igen med lite av det konceptet man hade förr. Äta en god bit mat och dansa till bra dansband. Så till denna kväll kunde den som Ville förbokat en härlig danssuppé hos restaurang & Cafe 2i1. Tyvärr var det knappt någon som hörsammat detta fina erbjudande. Lite trist när man väl bjuder till.

Något som också var lite trist med kvällen var att publiktillströmningen var något mager. Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre. Ett mycket fint dansgolv, en jättebra orkester som bjöd oss som var där på underbar dansmusik, och sist men inte minst en mycket trevlig arrangör som alltid ser till så att publiken trivs. Men vi som var där höll i gång och från scenen så gav orkestern verkligen allt. Jag vet inte vad man skulle ha hittat på för att få ännu fler dansare. Många ”klagar” på att det inte händer så mycket i Kristinehamn av gäller dans och när det väl arrangeras trevlig lördagsdans så kommer inte folket. Skäms på er alla som INTE var på KCC: Ni vet inte vad ni gick miste om.

Alvenfors in action
Alvenfors in action

För att återgå till dansen så är Alvenfors definitivt en orkester jag kan rekommendera om ni vill dansa till blandad dansmusik. Spana in deras hemsida för att se när dom spelar nära dig. Ta en chans att dansa till detta fantastiska band. Efter att dom sista tonerna av ”För att du finns” tonat ut bjöds det på ett litet extranummer. Inte illa! Tack än en gång grabbar för att ni gjorde kvällen så bra för oss som var
där.

Glada och trevliga Alvenfors
Glada och trevliga Alvenfors