Veckans dansband 10: Floridos

4 mar
Floridos. Montage: Markus
Floridos. Montage: Markus

För att möta upp veckans dansband har jag idag förflyttat mig ner till en Skånska myllan, närmare bestämt till den lilla orten Örkelljunga med sina 9 655 invånare. Det är just här som vi hittar Floridos orkester. Dock är bandets medlemmar lite utspridda i Skåne och bor i Kristianstad, Hässleholm, Perstorp, Örkelljunga och Våxtorp.

Från början kallade man sig för Rackarna men bytte under 2010 namn till Floridos.
3 stycken av dagens medlemmar var med i Rackarna innan man väckte liv i Floridos orkester igen. Då vid starten 2010 bestod bandet av Fredrik Bengtsson, Johan Lind, Peter Nilsson och Rolf Persson. Nu i somras kompletterades bandet med en femte medlem, Pontus Björk, som slutade i Donnez förra våren.

Floriods live.
Floriods live.

Bandets fem killar hyser starka känslor för country, svensk dansmusik och Rock’n Roll. Tillsammans har dom lång erfarenhet och har spelat i över 100 år på dansbanor och festlokaler. genom olika riksband och lokala band.

I september förra året släppte bandet sin första skiva, ”Kärleken finns just nu” som är en maxisingel innehållandes 5 dansanta låtar. ”Kärleken finns just nu” inleder plattan och jag slås av hur bra och dansant det låter. Taktfast och go dansmusik som gjort för en danskväll. Samtliga låtar på skivan är svenska förutom ”Make her fall in love with me song” som är en countrylåt som sticker ut lite från plattan men som absolut är dansant. Man har även dammat av Wahlströms ”Blå blå ögon”. Lägg där till ”Vindarna växlar” och ”Låt en morgon vakna” så har du ett nytt hett mogenband från södern.

Floriods live. Foto: klubb83.se
Floriods live. Foto: klubb83.se

Jag har även att förmånen att få lyssna på en bandad danskväll direkt från mixern med Floridos. Och även om det är covers så låter det liksom singeln mycket bra. Det märks att det är mycket duktiga instrumentalister i bandet. Det är sköna från Fernandoz, Matz Bladhs, Mona Gs, Curt Haagers, Black Jack och. Barbados repertoar.
Så det jag hoppas är att man får in lite egna originallåtar som man kan profilera sig med ooch att man kan utöka sitt spelområde.

Även om man driver Floridos som en deltidsorkester/hobbyprojekt och spelar några gånger i månaden så tåls detta att spridas på landets banor även ovanför södra Sverige. Så för att sammanfatta detta så är detta ett mycket positiv bekantskap.

Floridos medlemmar
Floridos medlemmar

Floridos besår av:
Peter Nilsson – sång och gitarr
Rolf Persson – klaviatur och dragspel
Johan Lind – gitarr, sång och saxofon
Fredrik Bengtsson – trummor och sång
Pontus Björk – bas, kör


Publicerad: 2013-03-04 00:02:06