Hillringsberg Folkets Park

8 jun
Hillringsberg Folkets Park
Hillringsberg Folkets Park

I dag är det äkta Folkparkskväll som står på scemat. Hillringsberg Folkets Park i Värmland. Kan det bli mer svensk sommar ?


Publicerad: 2013-06-08 22:26:06

Arvika Folkets Park

8 jun
Arvika Folkets Park
Arvika Folkets Park

Åhååå en folkpark igen. Kan ni gissa vilken? Kanske inte så svårt kanske. Arvika Folkets Park.

Denna park är nog mest känd för Festivalområde för Arvikafestivalen. Arvikafestivalen var en musikfestival som ägde rum i Arvika i mitten av juli varje år. Den besöktes årligen av cirka 15 000–20 000 personer och arrangerades ideellt av arrangemangsföreningen Galaxen.

Det var här som Vikingarna hade sin sista spelning. Avskedskonserten hölls i Arvika den 3 juli 2004 inför över 7 000 personer, och både Christer Sjögren och Stefan Borsch medverkade.


Publicerad:

Janne Martins i Degerforsparken

8 jun
Tummen upp för Janne Martins i Degerforsparken
Tummen upp för Janne Martins i Degerforsparken

Onsdagen den 29 Maj stod Janne Martins orkester på scenen i fina Degerforsparken. Vädret var lite smått lurigt då det regnat under dagen. Men lite regn skadar ju inte så vi puttrade i väg ändå. Sen ville man ju inte missa Janne Martins Orkester. Det är ju inte allt får nöjet att dansa efter dessa killar som kommer från Upplands-Väsby/Stockholm. Trots lite hotfulla moln på himlen på väg till Degerfors och stundtals lite lätt duggregn blev det i alla fall regnfritt under kvällen. Vädrets makter kanske skrämde i väg några dansare, för det var inte fullt så många dansare som det brukar vara men dom som var där (strax över 100 strecket( höll i gång från första till sista dans.

Denna dag var Janne Martins on med som filmade stora delar av kvällen. Förhoppningsvis kommer detta att dyka upp på bandets hemsida framöver. Det blev även så klart en hel del bilder från kvällen som man kan beskåda på bandets hemsida www.jannemartins.se

Danspublik i Degerforsparken
Danspublik i Degerforsparken

Janne och grabbarna bjöd på härlig mogen dansmusik och det märktes att publiken gillade musiken då det var full fart på golvet nästan hela tiden. Det var inte alls många som stod och väntade för att dansa. Det är ju exakt så här som det skall vara. Till min stora förtjusning så bjöds det även på goda saxlåtar instrumentalt. ”I have a dream” och ”Ännu doftar kärlek” var två av dessa. Jag ör ju riktigt svag för bra saxfonlåtar. Så enkelt är det bara.

Janne Martins blandade foxtrot, bugg med gammaldans helt enligt publikens önskemål. Jag pratade med en del dansgäster och många tyckte att Jannes röst påminner lite om hans broder Hans Martin. Jag tycker dom har drag av varandra, men att Janne har en speciell röst som gör att man hör skillnad på dem båda.

Janne Martins orkester in action
Janne Martins orkester in action

Kvällen började så sakteliga lida mot sitt slut och det var dags för bandet att spela kvällens sista dans. Två riktigt härliga foxar bjöds det på. ”Regn i mitt hjärta” och ”I varje andetag”.
Efter detta var det så dags att tacka orkestern för en trevlig hem och bege sig hemåt i den ljumma kvällen.

Janne Marin
Janne Marin

Publicerad: