Lars Kristoffersen Band

11 nov
Lars Kristoffersen Band
Lars Kristoffersen Band

Så här ser dom ut. Lars Kristoffersen Band från Norge. Efter mitt inlägg från dansbandsforumet i Bergviksparken har jag fått en del mail och förfrågningar om detta bandet.

Lars har varit vokalist i Rainbow sedan 1991. Lars är rösten bakom den norska landsplågan ”Bye Bye Baby Goodbye”. Nu reser han land och rike runt med ett band som skulle passa dom flesta dansställen som vill ha varierad dansmusik. Här satsas det på en bred repertoar med egna låtar, men det kan också förekomma en del covers.

För bokning i Sverige. Kontakta Rent Nöje och Thomas ”Isak” Isaksson på Rent Nöje
www.rentnoje.se

Bjuder er nedan på ladsplågan ”Bye Bye Baby Goodbye”

Sista utedansen för i år

11 nov
Junix
Junix

Junix stod för dansmusiken denna onsdag som skulle bli min sista utedans för säsongen. De hade redan hunnit med att bli september. Platsen var som vanligt Degerforsparken. Vad annars på en onsdag på sommaren? Bor man i dessa trakter och gillar mogendans är detta stället givet. Även om det absolut inte är fel att testa andra ställen.

Scenbild med Junix
Scenbild med Junix

Junix är ett band som är mycket populärt här i parken. ”Livet det har varit gott mot mig” och ”Tiden den går” fick inleda denna danskväll. Full bana från start är inte illa. Junix var verkligen på spelhumör denna kväll, det märktes. Dom har bytt en medlem sen sist jag såg dem. Göran som spelat gitarr har slutat i bandet och lämnat sin plats till Stefan Olsson. En trevlig och duktig värmlänning.

Stefan med sin gitarr
Stefan med sin gitarr
Nisse bakom trummorna
Nisse bakom trummorna

Grabbarna påannonserar att nästa dans efter den kommande lugna dansen blir en gammaldans i form av en schottis. I Degerfors spelas det fyra moderna en gammal. Men det menas att man spelar fyra danser med foxtrot bugg och sen en dans med gammaldans där varje dans innehåller två låtar. Glasklart eller hur? Gammaldansen klarar Junix galant och river ner massor med applåder från publiken.

Gunnar med dragpspelet
Gunnar med dragpspelet

Jag minns inte när jag såg detta band första gången men jag tror att det var på en midsommardans i Molkom på Upperudslogen. Sedan dess har det blivit några danskvällar med dessa herrar från Eskilstuna och nu även Värmland får man ju säga.

Åter till dansen där det är hög stämning. Nisse på annonserar kommande två låtar och publiken bjuder upp. Det känns lite vemodigt att det är sista utedansen för min egen del. Men man får ta denna dans och lägga den tillsammans med resterande sommardansen som varit lyckade. Det är fina sommardansen som man gärna mins tillbaka på när dom mörka kalla kvällarna tränger sig på.

Danspublik
Danspublik

Jag vill ta tillfället i akt och tacka Junix samt alla andra band som t,ex Holens, Drifters, Claes Lövgrens, Gideons, Znits med flera som förgyllt mina trevliga sommardanser. Efter en sedvanlig korv var det dags att bege sig hemmåt. Stort tack även till arrangören Manfred ”Manne” Sundholm för en fin parksäsong 2014. Vi ses 2015.

Här följer fler bilder från kvällen med Junix

Danspublik
Danspublik
Gunnar bakom klaviaturerna
Gunnar bakom klaviaturerna
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Nisse
Nisse
PG med Saxen
PG med Saxen
Junix in action
Junix in action
Nisses trummor
Nisses trummor
Degerforsparkens entré
Degerforsparkens entré

Hardys – Ny dansant duo från Mariestad

11 nov
Hardys
Hardys

Nu kan bloggen presentera en ganska så färsk dansbandsduo. Det är Hardys duo som utgår från Mariestad. Bandet består av Henry ”Kalle” Nilsson Klaviatur & sång samt Bengt ”Hardy” Karlsson på gitarr, sax och sång.samt kapellmästare. Man spelar dansant musik i traditionell stil av kända låtar från förr och nu.
Grabbarna spelar även kultis om så önskas. Duo startades under sensommaren 2014. Känner ni igen killarna är det inte så konstigt. Dom är även medlemmar i Rios orkester som likt Hardys utgår
från den fina vänerstaden Mariestad.

Med Per-Håkans på Upperudslogen

11 nov
Per-Håkans
Per-Håkans

Det är alltid lite vemodigt när allt på sommaren blir den sista, sista fotbollsmatchen med IFK Ölme, sista doppet utomhus, sista mjukglassen. Denna helg var det dags för sista dansen på Upperudslogen för säsongen. . Det är som sagt med vemod jag skriver dessa rader. Men det är även samtidigt mycket glädje över denna fina danssommar som vi haft. Denna lördag var det dom duktiga och populära pojkarna i Per Håkans skulle bjuda upp till dans på logen i Molkom.

Efter att broder och jag tankat kärran så var vi på väg för sista gången denna säsong till vår favorit loge. Det som vi anser är Sveriges vackraste dans loge Upperudslogen i Molkom. Vägen dit var bitvis riktigt fin och det syntes inte så mycket av regnet även om det regnat en hel del under dagen. Vi rullade in på parkeringen på logen, och just där kunde det ha tagit slut på der roliga. Broder höll på att köra fast. Men vi kom loss som tur var och vi fick styra undan och parkera på ett säkrare ställe.

Pelle sjunger
Pelle sjunger

Vi betalade in oss på logen. Per Håkans var i full färd med att dra igång denna danskväll. Björne bakom trummorna knackade sedvanligt in och Micke tog ton fint namn förresten ”Jag lever i en drömvärld”. Dansparen gled ut på dansgolvet och det roliga var att det var en hel del folk där. Mycket fler än jag och broder trodde det skulle vara. På grund av vädret trodde vi en del skulle stanna hemma. Men glädjande var det mycket folk som letat sig hit. Kul för alla parter.

Micke med bälgen
Micke med bälgen

Upperudslogen är kända för att ha Sveriges bästa mogenband på scenen. Så det var kul att denna helg få hit ytterligare ett. Mogenband och mogenband. Jag gillar inte egentligen att kategorisera band. Per-Håkans är ett band som kan anpassa sig till sin publik på ett mycket professionellt sätt. Det kan vara nyttigt att man gör som Upperudslogen gör. Att man av och till byter ut en del orkestrar och inte bara kör på med ”samma gamla band” år efter år.

Det märks när man har nya band på scenen att det även kommer ny publik. Många ansikten som inte annars brukar vara där och dansa. Vilket är enormt roligt. Även det bevisar ju att arrangören gör rätt som bokar in dessa band.

Björne bakom trummorna
Björne bakom trummorna

Per Håkans skall ha en stor eloge för att dom är lyhörda mot sin publik. Pelle eller Per Håkan Helén som han heter frågade publiken om ljudet var bra. Om inte så kom fram då så fixar vi detta. Det är inte alla band som är måna om detta. Men dom finns.

Hur låt det då om Per-Håkan? Dom hade den så jäkla grymt bra låtmaterial. En del Sannexpärlor fanns med på repan. Många nya egna låtar som blivit publikens favoriter. Att publiken trivdes kunde man inte ta fel på. Det buggades på som aldrig förr- Många danspar sken upp då de dansade förbi scenen och gjorde tummen upp. Det är då man måste trivas som musiker och inse hur rätt man gjort.

Danspublik
Danspublik

Som jag skrev förut så spelade dom en del Sannexlåtar. Och då kanske ni undrar varför? Ni inbitna fans vet det ju redan. Men jag kan för er andra berätta att alla killarna utom Pierre har tidigare spelat i just Sannex. Så enkelt är det med det.

Så hade vi kommit fram till pausvila. Upperudslogen tar de alltid hand om orkestrarna på bästa sätt med en fenomenal mat och fikahållning. Många andra arrangörer skulle behöva komma hit på studiebesök. Vi fikade med grabbarna. Det som mötte oss var en stor rejäl räckmacka med bakelse efteråt. Vi satt och spisade och snackade med grabbarna om det ena och det andra. Dom snackade ihop sig lite om vad och hur dom skulle spela efter paus

Pausvila i Molkom
Pausvila i Molkom

När dansen börjar lida mot sitt slut kommer trevliga husmor tillika nästa års arrangör Anette in i logen. Det gör hon alltid så här mot slutet när hon är klar med sysslorna i köket/serveringen. Hon berättade att det var många som kommit fram till henne och berömt killarna för deras musikalitet och låtval. Vi samspråkade lite och var rörande överens om att det på logen behövs två eller kanske tre sådana här kvällar på logen per säsong. Detta för att få ännu fler dansare till logen. Efter sista dansen blev det givetvis ett extranummer.

Broder och jag stannade kvar och käkade lite korv med bandet innan det var dags att rulla hemåt Kristinehamn. Tack samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll med Per-Håkans.

Här följer fler bilder från kvällen

Rastning av hundar var tydligen förbjudet
Rastning av hundar var tydligen förbjudet
Pierre i basade i hatt
Pierre i basade i hatt
PHs inaction
PHs inaction
Pierre basar i Per-Håkans
Pierre basar i Per-Håkans
Viltvarning :)
Viltvarning :)
Björn Bjärten Norbäck bakom trummorna
Björn Bjärten Norbäck bakom trummorna
Per-Håkan in action
Per-Håkan in action
En glad Micke
En glad Micke
Vi som inte fick plats inne i logen
Vi som inte fick plats inne i logen
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Upperudslogen
Upperudslogen

Ingen fredagsdans med Kindbergs

11 nov
Kindbergs
Kindbergs

Kungälvsparken meddelar via sin facebooksida att dansen på fredag med Kindbergs tyvärr är inställd. Nästa dans på Kvarnkullen är den 14 November med Callinaz