Därför ska du inte dela efterlysningar och hänga ut folk på Facebook

15 dec
Se upp med vad du delar
Se upp med vad du delar

Hittade en till tänkvärd artikel om att se till så att det du delar på facebook är rätt och riktigt. Bilder på barn som blivit misshandlade, statusar om djur som plågats till döds eller efterlysningar av försvunna personer. Uthängningarna i sociala medier är många – men att ”hjälpa till” genom att dela kan få förödande konsekvenser. Simon Berneblad, 18 från Hässleholm, är en av dem som råkat ut för en fejkad efterlysning.
Läs mer här om varför du inte ska dela efterlysningar och hänga ut folk på Facebook

Källa: Metro.se

Därför bör du bli en bättre viralgranskare

15 dec
Viralgranskaren
Viralgranskaren

Nu drar Metros Viralgranskaren igång en artikelserie om hur du ska kunna bli en bättre viralgranskare. ”Att ha möjligheten att fritt dela vidare information är som att köra en splitter ny lyxbil: är du vårdslös riskerar du förstöra ordentligt för både dig själv och andra”, skriver Jack Werner.

Läs den intressanta artikeln här: www.metro.se

Janne Martins med nytt album

15 dec
Janne Martins -  Till alla dom som jag höll av
Janne Martins – Till alla dom som jag höll av

Janne Martins släpper i dagarna sin andra full-cd. På den nya skivan finns både nytt och gammalt material. Bland dom nya låtarna märks bland annat låten ”Moa” som är specialskriven låt tillägnad en liten flicka från Bromölla skriven av Janne Martin och Björn Zetterqvist.

Sista dansen av låtskrivarparet Mats Larsson och Åsa Karlström. Duktige Martin Klaman har arrangerat och producerat båda låtarna.

Bland övriga spår märks ”Mälarö kyrka” där bandet tagit hjälp av kyrkokörken ”Järva röster” från Kista.
”På världens tak”, ”Oklahoma”, ”Nyanser” och ”Jag ger dig en blomma är andra goda spår på skivan som innehåller totalt 12 spår.

Janne Martins är ett band med medlemmar från Stockholm och Uppsala som spelar traditionell svensk dansmusik. Medlemmarna i bandet är musiker med lång erfarenhet av att stå på scen och spela. På vår hemsida hittar ni mer information om oss, samt spelschema, nyheter och pressmaterial.

Centralstation i Stockholm

15 dec
Stockholm Central
Stockholm Central

Förra veckan var jag som ni kanske sett i bloggen i vår huvudstad. Plåtade en del bilder i tunnelbanan som jag visat i ett tidigare inlägg. Tog några fler bilder och en av dem publicerar jag här. Fick en i mitt tycke rätt fräck bild på Centralstationen med en massa taxibilar.
Svartvitt kan bli rätt fräckt i rätt sammanhang.

Rådjurströja

15 dec
Snygg tröja från H&M
Snygg tröja från H&M

Denna snygga tröja fann jag på H&M. Kunde liksom inte motstå den. Som tur är fyllde jag år just den dagen så jag fick den som födelsedagspresent av mor och far. Tackar för detta.

Musikcafé i Håknäs med Eric och Ann-Cathrine

15 dec

Lördagen den 11 oktober 2014 anordnades musikcafé i Håknäs i Nordmalings kommun.
Erik Lihm och Ann-Cathrine Wiklander välkända profiler i dansbandsbranschen åkernumera runt i landet och uppträder för en sittande publik. Ett mycketuppskattat arrangemang. På plats var så klart Kurt ”På dans med Kurt” med sin kamera. Se reportaget ovan.