Peter Danielsson med ny cd innehållandes andliga låtar

10 apr

pdanielssoncd15

Peter har sedan många år varit frontfigur i Schytts orkester, med såväl skivinspelningar, radio- och tv-framträdande. Under dessa år hade Schytts bland annat 8 låtar på Svensktoppen. Fem av dem med Peter som kompositör. Han har även mottagit priset som ”Årets sångare” vid Guldklaveutdelningen i Malung.

Under åren 2004-2006 lämnade han Schytts för att utveckla andra sidor i sitt musicerande. Men han fortsatte att skriva musik till dansband. Vikingarna, Wizex, Black Jack, Flamingokvintetten och Kindbergs är några av de band som spelat in hans låtar.

Albumet ”Barnatro” känns som ett naturligt steg för honom. Det var nämligen inom frikyrkan sångkarriären började en gång i tiden.

Källa: Ginza.se

Bröderna Lindqvist med samlings-cd 25 låtar

10 apr

brlindqvist5

Bröderna Lindqvist är utan konkurrens Sveriges populäraste dragspel- och gammeldans-orkester. Lindqvistarna som de också kallades skapade sin popularitet genom att vara med i de omåttligt populära programmet Nygammalt under många år och fick där sin stora publik. De spelade in ett 20-tal grammofonskivor och flera av skivorna blev kommersiella succéer och med ett gäng guld- och platinaskivor som bevis på detta. Gruppen har dessutom en omfattande skivförsäljning i Norge, bland annat två guldskivor. På den nya samlingen ”25 låtar” är några av Lindqvistarnas största hits samlade. Givetvis Wiggen som är deras evergreen nummer ett men även mängder med andra hits som de framförde i Nygammalt men även låtar som var med på deras storsäljande album.

Bröderna Lindqvist har också det inofficiella rekordet i antalet spelningar under ett år i Sverige. En bra bit över 400 spelningar på ett år hann de tydligen med under ett av de mest hektiska åren. CD-skivans booklet innehåller en del unika bilder från turnéer och låtarna har remastrats. Dessutom medverkar Walter Eriksson och Pepparn på ett antal spår.

Källa: Ginza.se

Lasse Ingerstad i speltagen igen

10 apr

erikarnolds15

Lasse Ingerstad som senaste spelade i Hedins orkester är åter i speltagen. Han vikarierade fr några veckor sedan som gitarrist i Claes Lövgrens orkester vid en spelning i Örebro. Jag tog mig ett litet snack med Lasse. Han berättar att sedan januari är han medlem i dansbandet Erik-Arnolds som har Hässleholm som utgångsort. Bandet spelar mestadels på trivsel och pro-danser. Dom spelar mestadels i Skåne, Blekingen och en södra Småland och Halland.

Se en del av bandets spelningar på danslogens.se

Nya Deléns presenterar sig

10 apr

delens1504

Så här ser ”nya” Deléns ut med nya medlemmen Casper som tagit över gitarrspelandet. I och med detta har bandet även fräschat till sin hemsida. Så kika gärna in på ett besök på www.delens.se för en titt.

Nya gitarristen är alltså Casper Bjerkehagen. Han är 20 år, bor i Malmö och jobbar på en särskola för utvecklingsstörda. Som gitarrist har han erfarenheter ifrån blues-rock hållet. Så detta med att likra dansband ser han som en väldigt rolig utmaning!

Källa: Delens.se Foto:Pressbild