Janders har mycket på gång

12 apr
Janders 2015 Foto/Copyright: Markus Redman
Janders 2015 Foto/Copyright: Markus Redman

Dansbandet Janders från Umeå satsar rejält. Nu har man sedan en tid inlett ett samarbete med Rent Nöje i Karlstad när det gäller spelningar söder över. Bandet har tidigare ”bara” spelat norr över. Men nu gör man en satsning söder över. I tisdags den 7/4 for man söder över för att spela upp på den populära tisdagsdansen på Focus Skara. Spelningen kan sammanfattas med ett ord. Succé!!! Nåde arrangör och orkestern var nöjda.

Och med en så proffsig bokare som Thomas Isaksson på Rent Nöje ordnar man så klart få sammanhängde turnéer. Den 22 maj spelar bandet i Norge/Grorud på Dagfinns Dancing. Dagen efter dom turnébussen mot Värmland spelar om upp till dans i Skoga Bygdegård.

19-20 juni tar dom ännu en tur söder över när dom spelar upp hos ”Flacken” på Sjötofta Fritid. Utöver dessa spelningar gör dom så klart spelningar i Norrland precis som förut.

Helgens loppisfynd

12 apr

loppis1504schlager
I lördags var jag på loppis hos Pingstkyrkan i Kristinehamn. Dagens fynd blev en del schlagervinyl till samlingen. Alltid lika kul när man kan fynda och dryga ut samlingen lite. Kul med lite klassisk melodifestival också.

Jag kan rekommendera ett besök på Doktor Enwalls Väg 15 i Kristinehamn där lopisen finns. Dom har öppet tisdagar mellan 14.00 – 17.00 samt lördag mellan 09.00 – 12.00 Des enare gångerna jag varit där har det funits en hel del dansbandsmusik samt annan trevlig musik.

Coola jeans från Christian Audigier

12 apr

christainaaudigier

Är inte detta ett konstverk så säg! Christian Audigier är märket som ligger på allas stilmedvetnas läppar. Man blandar de flesta stilar. En sväng hiphop, lite dressat, härlig rock’n roll, blandat med en massa attityd. Christian Audigier är märket för den som kräver det lilla extra. På Christian Audigier t-shirts, jackor och jeans hittar man glänsande foil, flockade tigrar och platinumstrassade dödskallar. Christian Audigier är även mannen bakom tattoomärket Ed Hardy. Och kan ni tänka er att lilla jag äger ett jeans av Christian. Visst är dom fräcka :)

Claes Lövgren cd-aktuell tillsammans med sambon Åsa

12 apr

asaclaescd15

Nu är Claes Lövgren cd aktuell. Men denna gången är det inte med sitt dansband. Denna gången är det tillsammans med sin förtjusande Åsa Sjöberg som han släpper en cd. ”Härlig är jorden” är titeln på skivan som innehåller andliga låtar och fina visor. Skivan kommer släppas på Atenzia Records.

Det finns en sångskatt som inte får glömmas bort. Med vackra texter och melodier som berör. Blott en dag, O store Gud, Härlig är jorden är några av dessa sånger som du säkert så väl känner till.

Claes Lövgren och hans sambo Åsa Sjöberg sjunger ofta i olika kyrkor. En av deras favoritkyrkor är Börrums kyrka i S:t Anna skärgård, i Östergötland. Där ”flyttade” de in under några dagar för att spela in den här CD:n. Åsa och Claes hoppas att du ska känna hopp, kärlek och tro när du lyssnar. Tro på att jorden faktiskt är en härlig plats att leva på, trots allt mörkt som sker. Kärlek till din medmänniska, oavsett nationalitet eller kön. Hopp om en ljusare värld där våra barn kan växa upp i trygghet.

Källa: Ginza.se

För en vecka sedan i Storfors

12 apr

När jag var i Storfors förra helgen så passade jag på att bli lite plåtad vid ett fint övergivet hus. Så här blev två av bilderna.

mestorfors150406-01

mestorfors150406-02