Svanlundz orkester från Tyringe

13 apr

svanlundz

Får jag lov att presentera ett dansband som inte tidigare förkommit på bloggen. Det är Svanlundz orkester med Tyringe som utgångsort.

Bandet spelar traditionell dansbandsmusik. Bandet består av Anders Svanlund på keyboard och sång, Marie Svanlund på sång och rytminstrument samt Björn Olsson som sjunger och spelar gitarr. Flera av bandets musiker har lång erfarenhet av dansbandslivet.

Anders har till exempel under flera år varit medlem i Gert-Johnnys orkester som sedermera blev Freddys orkester. Det blev turnéer i hela södra Sverige och även utomlands på Kanarieöarna.

Nu är speladet på en lagom ni nivå bvad gäller antal spelningar. Bandet övar en gång i veckan ungefär. Man bokar in spelningar lite då och då. Man har riktat in sig på att spela på privata fester, bröllop och inom handikappomsorgen. Men en och annan offentlig dans blir det också.

Spana in Svanlundz på facebook!

Bröderna Lindqvist med samlings-cd

13 apr

brlindqvist5

Nu har det släppts en cd med ett par riktiga legender. Vi pratar om en samling med Sveriges mest populära dragspel- och gammeldansorkester genom tiderna – Bröderna Lindqvist. Plattan innehåller inte mindre än 25 låtar som du känner igen från Nygammalt och från deras guld och platinasäljande album. Så är du en stor fantast av dragspel- och gammeldans så har ni här en samling att kolla upp. Detta är en riktigt fin och arbetad samling. Bookletten innehåller lite unika bilder från deras karriär och låtarna är remastrade.

Blåsippor ute i backarna står

13 apr

blasippor15

Nu är det väl ändå vår på riktigt när blåsipporna kommit fram. Hittade ett helt hav av dem i lördags så jag passade på att föreviga några på bild. Det är verkligen skönt med ljusare tider och varmare väder. Så med denna bilden passar jag på att önska er en skön vecka.