Taggar inför kvällens dans

10 jun

jag150610

I dag är en solig och fin dag. Jobb jobb och jobb. Men nu är jag på väg hem. Nu får man tagga upp inför kvällens dans med Gideons i Degerforsparken. Ska bli såååå kul att träffa grabbarna igen.


Publicerad: 2015-06-10 15:40:01

Kylslagen men trevlig premiär på Upperudslogen

10 jun

mahlgrenmolk1519

Så var det då dags för säsongspremiären på Upperudslogens och dess lördagsdanser. Som vi har väntat på detta jag och min bror. Vi hade under veckan kollat väderutsikterna och såg att det tyvärr inte skulle bli det bästa vädret. Men vad gör det? Lite blåst och någon regndroppe har så klart inte stoppat oss tidigare från att fara på dans Nu var det ju inte så mycket nederbörd men temperaturen var inte på vår sida. Men vi hade humöret uppe ändå när vi styrde den blå faran på dom fina vägarna uppåt Molkom.

mahlgrenmolk1501

mahlgrenmolk1502

Kvällens orkester som skulle inviga lördagsdanserna var inga mindre än 25-års jubilerade Micke Ahlgrens. Detta fenomenala genommusikaliska band består av Micke Ahlgren som sjunger lite och spelar bas. Sen har vi Kent Ekman som håller takten och sköter en del av slången. Jörgen Ohlsson har kollen på de svarta och vita tangenterna på sin keyboard. Han sjunger även en del och spelar även dragspel. Sist men absolut inte minst så har vi Petter Sand. Han trakterar saxfonm, flöjt och gitarr. Sen tar han sig även ton både genom kör och solosång.

mahlgrenmolk1503

mahlgrenmolk1504

En kvart innan avspark rullade vi in på parkeringen vid Upperudslogen. Det var en del andra billar som hade samma idé som vi. Vad roligt detta skulle bli! Kanske var det några som sett de affischer som jag satt upp. Det var nämligen så att jag hade beställt lite affischer av bandet innan som jag satte upp i vår fina stad. Kristinehamn. Tack till Ostbjörn som lät mig sätta in affisch i deras affischtavla utanför sin butik. Något som mer är roligt är att jag och min broder skapat en ”Fan-sida” på Facebook till Upperudslogen. Där vi lagt in en massa fina bilder runt omkring logen samt från danskvällar. Allt för att hjälpa till och göra reklam för denna fina loge och förhoppningsvis locka fler dansare dit

mahlgrenmolk1520

mahlgrenmolk1506

Vi snackade lite med Patrik som är ordningsvakt här på logen och även i Forshaga, alltid lika trevlig och sympatisk. Han är föresten ”gamla” dansbandsmusiker då han lirade i bandet Dansers. Sedan kom grabbarna i Ahlgrens och hälsade glatt på oss.
Vart har ni gömt solen skojade Kent innan vi betalade entré och gick in. Det mesta var sig likt, förutom att någon stulit solen och värmen. Men vädrets makter är ju någon man inte kan rå för. Det får liksom bli som det bli.

mahlgrenmolk1507

mahlgrenmolk1508

”Nyanser” och ”Vinden har vänt” fick inleda denna danskväll med dom härliga gossarna i Micke Ahlgrens. Redan från start är publiken med på noterna och applåderar så jag tror att det hörs ända ner till Karlstad. Det märks på leendena hos publiken att dom gillar det här. Och det gör även jag och broder. Ahlgrens musik går rätt in i hjärtat. För några år sedan så profilerade man sig ännu mera mot det mognare hållet. Ett val som man märker gått rakt in i hjärtat på dansfolket och arrangörerna. Mycket folk vart dom än drar fram. Jag tror dom vinner mycket på låtvalet och variationen mellan sångare. Alla i bandet sjunger ju faktiskt. Det är inte många band som har det så. Sen har man en unik sammanhållning i bandet. Petter Sand har varit med i 23 år. Kent Ekman i 22 år Jörgen är den färskaste medlemmen och har ”bara” varit med i 14 år. Så det är minst sagt ett sammansvetsat gäng.

mahlgrenmolk1509

mahlgrenmolk1510

I pausen blev vi inbjudan att fika tillsammans med grabbarna i Ahlgrens. Det var husmor tillika artistbokaren Annette som tyckte vi gott kunde fika med bandet. Och ett sådant erbjudande tackar man ju inte nej till. Hon hade gjort otroligt smarriga smörgåsar och bjöd på tillsammans med en liten chokladmuffins som jag dock stod över på grund av allergi. Det är väldigt generöst av Anette och göra så här. Speciellt mot alla banden som kommer in och spelar. Dom är inte vana att få lagad mat på spelstället. Kaffe och en macka är mest vanligt, men inte här i Upperud i alla fall. Här är det hemlagad varm mat som gäller.

mahlgrenmolk1511

mahlgrenmolk1512

Efter pausen var dansen så i gång igen. Full fart på golvet var det. Det kan jag förstå med tanke på utetemperaturen. Ute var det kyligt men inne i logen var det varmt och hjärtligt med Ahlgrens fina musik. Alla dansband som kuskar land och rike runt skall verkligen ha en eloge för det dom gör. Speciellt när det gäller att spela i parker och logar. Instrumenten är ju som bekant inte helt optimala för detta klimat vilket gör att dom lever sitt eget liv. Det blir en speciell stämning kan man säga. Ni som är musiker och läser detta förstår nog humorn.

mahlgrenmolk1513

mahlgrenmolk1514

Så var det till slut dags för grabbarna att spela sista dansen. De bjöd på en låt som heter ”Så stark som kärleken”. Som avslutning fick Petter Sand blåsa instrumentalt Abbas ”Thank you for the music”. En kylslagen men väldig premiärkväll gick mot slutet. Petter tog sin sax i munnen och blåste så vackert och fint. Efteråt fick hela Micke Ahlgrens en stor kraftig applåd från publiken. Oj, oj vad underbara ni är tack snälla ni sade Micke. Vilken säsongspremiär det blev med Ahlgrens danskapell. Brorsan och jag stannade kvar efteråt och snackade med grabbarna medan de packade ihop.

Sakta rullade vi hemåt i natten med Micke Ahlgrens rykande färska platta i bilstereon. TACK för att ni gav oss två bröder en sådan fin kväll, tack till arrangörerna med. Och ni gott folk åk ut och dansa sitt inte hemma och dega.

mahlgrenmolk1505

mahlgrenmolk1515

mahlgrenmolk1516

mahlgrenmolk1517

mahlgrenmolk1518


Publicerad: