Larz Kristerz fick torget i gungning

22 aug

lkfilipkons16

Vilken show det blev i Filipstad när Larz Kristerz svängde loss på torget.

Filibjurveckan är Filipstads kommuns egna turist- och festvecka. Det är en satsning från Filipstads kommun, företag och föreningar som nu har pågått i ett 30-tal år. I en dryg vecka i juli månad anordnas det massor med aktiviteter som passar stora som små. Vad sägs om uppträdanden, tävlingar, konserter, stipendieutdelningar, motordagar, barndagar, evenemang i Nils Ferlins ära och, inte minst dansband på stan. I år var det Larz Kristerz som svarade för musiken.

lkfilipkons02

lkfilipkons03

Redan klockan tre på eftermiddagen stod dom rödvita grabbarna klara för ett scenframträdande. Vädret var verkligen på våran sida denna dag. Fröken sol lyste med all sin kraft från den blåa himlen. Jag tror aldrig att jag sett så mycket folk förr på torget i Filipstad. Larz Kristerz kan verkligen konsten att underhålla en piublik. Det var full fart från början till slut. Dock fick verkligen torget i gungning.

lkfilipkons05

lkfilipkons10

lkfilipkons06

Peter tog till orda och berättade att dom heter Larz Kristerzoch undrade i samma veva vad vi hette. Dom började med en visa som berättade hur dom har det på landet där de bor i Älvdalen. ”Här på landet tog sin början” och publiken var med direkt på noterna. Torget fullkomligt kokade och Larz Kristerz svängde loss ordentligt.

lkfilipkons04

lkfilipkons07

lkfilipkons08

Publiken skrev efter Carina. Men denna låten fick dom vänta med. Peter berättade att folk brukar gå hem så fort dom har spelat in den låten så därför väntar vi medvetet med den låten. I stället så spelade dom uppföljaren ”Jag måste glömma Carina”. Men till slut kunde dom inte hålla sig i värmen. Publikresponsen var enorm. Peter tog till orda. Nu ska vi spela en låt om en viss Ca, Ca, började Peter Ja är det dags att ringa Carina? Händerna åkte upp i luten och man klappade taktfast till Larz Kristerz ljuvliga toner.

lkfilipkons09

lkfilipkons11

lkfilipkons12

Hans Nordlund som var konferencier kom upp på scenen och tackade Larz Kristerz. Om ni klappar tillräckligt mycket får vi säkert ett extranummer. Och Älvdalingarna var inte sena att haka på. Det blev en låt om en traktor. Underbart sväng. Efter framträdandet blev det autografskrivning och skivförsäljning. Sedan var det bara för grabbarna att byta om och ladda batterierna inför kvällens danskväll.

lkfilipkons01

lkfilipkons13

lkfilipkons14

lkfilipkons15

lkfilipkons17


Publicerad: 2015-08-22 21:31:06