Kenneth Hertz som trio och duo

23 aug

kennethertz15

Kenneth Hertz är en orkester som kommer från Uppsala. Man är flitigt anlitade på PRO, motions och trivseldanser samt som husband på Viking Lines fartyg. Medlemmar i bandet är Kenneth Hertz på saxofon och sång, Lars-Göran Andersson på gitarr och sång samt Annika Eriksson på sång och klaviatur. Vill man kan man även boka dom som duo under namnet Kenneth & Annika.

Här kan du dansa till orkestern framöver.
27 aug Märsta – Forum Folkets Hus Cabinen
28 aug Bålsta – PRO Dans
11 sep Stockholm – Stora salen Fältöversten Östermalm
22 sep Örebro – Brunnsparken
21 okt Stockholm – Tellus fritidscenter
28 okt Norrtälje – Lännagården Länna Bygdegår
05 nov Märsta – Forum Folkets Hus Cabinen
18 nov Skärblacka – Skärblacka Folkets Hus
11 dec Stockholm – Stora salen Fältöversten Östermalm


Publicerad: 2015-08-23 22:11:47

På dans med Larz Kristerz på torget i Filipstad

23 aug

lkfilipdans01

lkfilipdans02

lkfilipdans03

lkfilipdans04

Så bärjade klockan dra sig mot klockan åtta och sin vana troget entrade Hans scenen igen. Han grebbade microfonen och tog en liten pratstund med Peter som i år fick en guldklav som ”årets sångare” under guldklavegalan i Malung. Det blev så klart applåder från publiken.

Peter tog sedan till orda. ”Hej igen Filipstad är ni redo för lite dans Alla skrek ja. Sedan var dansen i gång. Dom inledde med en låt som Schytts spelade in på singel 1974. Även Streaplers och på senare år Zlips gjort känd. Låten jag pratar om är ”Vad har du under blusen rut”. LK spelade flera festliga låtar från 70-talet under kvällen varvat med andra evergreens. Det var som att flytta tillbaka 30 år tiden. Underbart att höra dessa låtar i Larz Kristerz arrangemang.

lkfilipdans05

lkfilipdans06

lkfilipdans07

lkfilipdans08

Det som är kul att man får tillsänt sig nya låtar och man gör egna låtar i 70-tals stuket. En av mina favoriter från senaste plattan är ”Torkade rosor och tummade brev” som dom till min stora glädje spelade. En fröjd var det att blicka ut över det välfyllda dansgolvet där ung som gammal dansade. Det är exakt så här det skall vara. Blandade åldrar på ett och samma golv.

lkfilipdans09

lkfilipdans10

lkfilipdans11

lkfilipdans12

Man han knappt blinka innan vi var framme vid kvällens paus. Vi gick och tog oss en fika i det fina vädret. Ett stenkast från torget finns ”Café huset” som jag varmt kan rekomendera om du är i Filipstad. Gott fika med stort sortiment. Efter pausen ökade Larz Kristerz farten ytterligare och det svängde så skönt. 409 och Beach Boys kom likaså Carina nu gungade hela torget i Filipstad.

lkfilipdans13

lkfilipdans14

lkfilipdans15

lkfilipdans16

Mörkret började sänka sig över torget. Men vad gjorde det. Publiken var på topp och dansade som aldrig förr. Jag tror aldrig jag sett ett sådant välfyllt dansgolv i Filipstad. Många som jag snackade med sa att det var den bästa filibjurdansen man haft. Det om något är väl ett gott betyg. Personligen gillar jag Larz Kristerz mer och mer. Jag måste erkänna att jag i början var lite anti mot dem eftersom jag tyckte att det hade varit roligt om dom gjort något eget med egna låtar. Nu med facit i hand är det ju just det som dom gjort. Något alldeles eget.

lkfilipdans17

lkfilipdans18

lkfilipdans19

lkfilipdans20

Till slut var det så dags för bandet att bjuda på sista dansen. Trist men sant. Allt har ett slut och visst är det väl så. Efteråt blev det åter igen autografskrivning och lite snack med bandet innan vi tackade för oss och rullade sakta hemåt. Jag vill rikta ett STORT TACK Filipstads kommun ,Filipstad företagarna i samverkan, övriga funktionärer och sist men inte minst givetvis Larz Kristerz.

lkfilipdans21

lkfilipdans22

lkfilipdans23

lkfilipdans24

lkfilipdans25


Publicerad: