Jocke i Kindergs sjukskriven

29 sep


Foto/Copyright: Markus Redman

Jocke Eklundsom är Kindbergs frontare och sångare har fått problem med sina stämband. Därf sångare i Kindbergs är sjukskriven tills vidare på grund av problem med stämbanden. Anders Wigelius vikarierar.

Så här skriver Kindbergs om det hela
Som en del av er vet har ju vår sångare Jocke haft problem med sin sångröst/stämband den senaste tiden. Efter besök hos sångpedagog och flera specialistläkare har vi på läkarnas bestämda inrådan tagit det enda möjliga beslutet och det är att Jocke ska vara hemma och vila sina stämband under en tid framöver. Allt för att kunna komma tillbaka friskare och starkare i rösten än någonsin. Under tiden kommer vår musikerkompis och duktige sångare Anders Wigelius att vikariera bakom sångmicken. Från och med nästa vecka kan ni komma o lyssna på Anders. Vi i Kindbergs önskar Jocke snabb bättring och att han snart är tillbaka hos oss igen.

Här kan ni höra Anders sjunga.

Grattis Donnez 15 år

29 sep

donnez15

Donnez firar i år 15 år som dansband. Kikar på en spelplan från 2003 som innehåller 4-5 jobb per månad varav merparten är på privata kalas bröllop m,m Det har onekligen hänt en del sen dess. Nu sitter man på c:a 170-180 jobb per år.
Jubileumsfesten kommer bandet att hålla fredagen den 11 december på Folkets park i Perstorp. Föranmälan krävs Klicka på länken och få mer info.

Fredagsdanser som vanligt på Hallunda Folkets Hus

28 sep

hallunda15
Foto/Copyright: Jannez

För er som tror att Hallunda Folkets Hus kommer lägga ner fredagsdanserna så finns det ingen anledning till panik. Hallunda Folkets Hus fredagsdanser är INTE inställda om du nu tror det.

Anledningen är att är bara en privatperson som dubblettregistrerade FB-evenemang för just fredagsdanserna. Dessa dubletter har nu tagits bort. Tyvärr tycker Facebook då att evenemanget ställs in och visar då rubriken ”…ställer in evenemanget”.
Hallunda är värd för sina danser och de ses, som FB-evenemang, när man gått med i ruppen Hallundas Dansvänner.

Fredagsdansen 2015
2015-10-02 Excess
2015-10-09 Highlights
2015-10-16 Per-Håkans
2015-10-23 Perikles
2015-10-30 Expanders
2015-11-06 Sannex
2015-11-07 Voyage
2015-11-13 Blender
2015-11-20 Umbrella
2015-11-27 Jannez
2015-12-04 Casanovas
2015-12-11 Finix

Since 1999

28 sep

since1999

Som ni ser så har jag ändrat lite på headern. Det är ju på mode att berätta när man drog i gång det hela så därför designade jag en egen badge till det. Kan andra portaler skryta med att dom 2011 varit verksamma i 17 år kan jag 2015 ”skylta” med att jag hållt i gång hemsidan i 16 år. Inte illa. Det trodde jag inte när jag skapade den 1999. Fast jag nöjer mig med att publicera startåret. Blir lite pilligt att ändra varje år :) He he Skämt å sido vill jag åter igen ta tillfället i akt och tacka alla som sporrar mig i arbetet med webbplatsen. För det är just vad det är i ordets rätta bemärkelse. En webbplats!

Inlägg nummer 3000 på hemsidan

28 sep

3000

Jag satt och funderade lite på vad inlägg nummer 3000 skulle handla om. Poltik eller något annat är helt uteslutet. Den varan får man på facebook så det räcker och blir över. Nja jag tror inte det skall handla om något speciellt. Jag bara stannar upp för ett ögonblick och kan konstatera att det hittills har varit enormt trevliga år med sidan markuz.se
Förhoppningsvis blir det flera roliga kommande år.

STORT TACK till alla dansare, dansband, arrangörer, bokar och annat ”löst folk” som stöttar min blogg. Jag gör detta helt ideellt utan något krav på motprestation eller sponsring. Era mail med nyheter, information och hejjarop duger gott nog.

Horizont överraskade

28 sep

horizontscen15
Foto/Copyright: Horizontmusic.se

Nu har jag uppdaterat länklistan till höger här på hemsidan. Det är dansbandet Horizont som lagts till. Ett band jag fått förmånen att göra logotypen till.

Christian Haraldsson har gjort det bra och kämpat hårt. Dom har framtiden framför sig.
Att Christian är en duktig sångare är det inga tveksamheter om. Förra helgen fick han rycka in som vikarie för Michael Mårtensson i Highlights

I helgen spelade bandet nonstop med Selex i Slottsbrons Folkets Hus.
Bandet gjorde stor succé och imponerade stort på de som var där för att dansa.

En del dansare hade dock lite synpunkter på evenemanget i övrigt. Men detta låter vi andra sidor kommentera. Vill ni ta del av dansarnas åsikter hänvisar vi till danslogens facebooksida.

Hemma från dansen i Storfors Kulturhus

27 sep

junixinsta15stf

I kväll har jag varit på dans med Junix i Storfors. Korpen Karlskoga är det som är arrangör för dessa danser. Dans för i alla åldrar. Är det inte underbart och precis så som det skall vara? Dans som motionsform är nog det viktigaste vi har. Kvällen har som vanligt mycket trevlig. Bra musik, nykter och städad dansant musik och underbara arrangörer. Det är så vi har det här i värmland.

Årjängsmarken 2015

26 sep

Här följer lite bilder från Årjängsmarken som jag besökte förra lördagen. Trångt, festligt och trivsamt.
Det blev en del fynd i form av skivor, kepsar och lite andra förnödenheter.

arjangsm14

arjangsm13

arjangsm12

arjangsm11

arjangsm10

arjangsm09

arjangsm08

arjangsm07

arjangsm06

arjangsm05

arjangsm04

arjangsm03

arjangsm02

arjangsm01

Jenny ställer in

24 sep
Jenny Saléns med ny medlem
Jenny Saléns med ny medlem

Jenny Salens blir tyvärr tvungna att ställa in sin inbokade Norrlandsturné på grund av sjukdom. Danserna i Kusmark Folkets Hus på fredag och lördagens dans i Ersboda Folkets Hus är helt inställda. Dock har vi itne fått något besked om söndagens spelning på Häreborg i Indal

Date gästar Statt i Eskilstuna

24 sep

eliteetuna
Foto/Copyright: sv.hotels.com

På lördag 26 september arrangerar Statt i Eskilstuna en klassisk danskväll. På scenen står Munkedalsbandet Date. Nu kan just Du ha chansen att vinna finfina biljetter till dansen. Besök Statt Eskilstunas facebooksida och var med och tävla.

Björns och Eriks duo på turné

22 sep

dansbvarm_bjorneriks
Fotomontage/Design: Markus Redman

Får vi lov att pressentera Björns och Eriks Duo. Det är Björn Björklund från Holidays och Erik Lihm som för något år sedan slagit sina påsar ihop och bildat en duo. Man spelar mest på trivsel, pro-danser och båtar.

De som lyssnat på Vikingarna och Erik Lihms orkester kommer att känna igen sig, för dom spelar mycket av deras repertoar blandat med lite nytt material.

Just idag befinner dom sig på Stena Danica där dom kommer svara för dansmusiken. Dom är även tillbaka på båten den 21 oktober. 1 november spelar dom på Forumdansen Kvarnsveden

Strandbergz med debutplatta

22 sep

stranndbergz

Nu har så det öländska Bandet StrandbergZ släppt första fullängds cd. En livdoftande cd som visar hur strandbergZ av idag låter ute på dansbanan. Skivan innehåller 15 spår med både Tony och Diana vid sång micken plus ett par instrumentala gitarrspår. På skivan ryms klassiker som bla. Främling, Rose garden, Always on my mind. Man har även så klart nya låtar som t,ex ”Du finns i mitt hjärta” och ”Allt har sin tid”.

Följande spår finns med på plattan:
1. Lay back in the arms of someone
2. Du finns i mitt hjärta
3. Every little thing
4. Rose garden
5. Jag vill ha en egen måne
6. It’s a heartache
7. Did I tell you
8. Let me be there
9. Främling (Stranger)
10. Rythm over the rain
11. Häng me’ på party
12. Allt har sin tid
13. Always on my mind
14. Älskar dig så
15. Öland i mitt hjärta

Robban är Drifters nya trummis

22 sep

driftwrsrobban15
Foto/Copyright: Drifters

Nu är det officiellt vem som blir ny trummis i Drifters. Det är Robert ”Robban” Olsson som tar över trumpallen efter Tim Nilsson. Alla i bandet är oerhört glada över att Robban kommit in i gänget och hälsar att det kommer bli fantastiskt att få spela tillsammans och ha med honom i Drifters-familjen.

Här kan ni dansa till Drifters framöver:
2015-09-26 Danmark Faxe, FaxeHallen
2015-10-02 Halmstad, Galejan
2015-10-03 Nässjö, Pigalle
2015-10-05 Birka Stockholm
2015-10-06 Birka Stockholm
2015-10-10 Södra Vi, Pumpen
2015-10-11 Svedala, Törringelund
2015-10-13 Hallunda, Hallunda FH
2015-10-14 Viking M/S Cinderella

Lyckad premiär med Stickan & Classe

21 sep

stickanclasse
Foto/Copyright: Kikki St

Det blev en trevlig säsongspremiär i Storfors med duon Stickan & Classe. Härlig dansant publik och god dansmusik rapporteras det om. Arrangörerna och dansarna var nöjda med kvällen. Nästa söndag kommer Junix på besök.

Elisas tar en timeout

21 sep

elisas1

Från årsskiftet 2015-2016 tar Elisas orkester från Töreboda ett break.

Så här skriver dom på sin hemsida:

Sedan vi slog igenom i Dansbandskampen 2010 har vi fått uppleva så mycket! Genom den fina gemenskap och det stora stöd som vi känt till varandra i bandet och från vår publik genom åren, så har vi haft möjlighet att utvecklas som musiker och människor. För detta är vi evigt tacksamma! Ur detta har det vuxit fram och spirat nya sidor och talanger hos oss. Det är nu dags att ta ett break för att utveckla dessa nya sidor och för att förverkliga alla våra drömmar. Detta är ett gemensamt beslut som vuxit fram under en tid och vi vill verkligen understryka att det inte är någon osämja i bandet. Vi är bästa vänner och betyder väldigt mycket för varandra. Eftersom vi är så unga är det svårt att säga hur framtiden ser ut. Helt klart är att jag och bandet vill och ska fortsätta sjunga och musicera, sedan får vi se vad som händer! Ni får hålla utkik helt enkelt! Vi kommer att spela för fullt i höst och hoppas verkligen att få träffa er alla där ute på dansbanorna. Vi ser verkligen fram emot alla dessa spelningar! Tack för allt stöd ❤️️ vi ses snart!!

Källa: Elisas

PRO Mariestad dansar på Karlsholme i höst

20 sep

karlsholmefp

Det är inte bara under dnansfestivalen på Karlsholme Folkets Park som det dansas. Någon mailade och frågade om detta. Jo man har dans annars med. På onsdagar bjuder PRO Mariestad upp till dans inne i Rotundan.

Följande band spelar under hösten 18.00 – 21.30
Kontaktperson för danserna är Lis-Beth Kopperud

7/10 Samzons
21/10 Cedrix
4/11 Matz Rogers
18/11 Roger Lindbloms
2/12 Holens
16/12 Rios

Kjelle Danielsson med ny singel till förmån för Ung Cancer

20 sep

kjellesingel

Den 11 september släppte förre trummisen i Jannez Kjelle Danielsson en singel. Detta är inte vilken singel som helst. Det har en mycket speciell singel med titeln ”Du gav mig allt”.
Skivan släpps i begränsad upplaga och alla intäkter går oavkortat till Ung Cancer.

På sin Facebooksida berättar Kjelle:
Låten och speciellt texten är tillägnad min älskade son Alexander som lämnade oss den 4:e mars 2015. Utan underbara vänner skulle den här skivan inte kommit till. Alla inblandade gör allt utan anspråk på ersättning. På fredag kommer det en länk där ni kan beställa skivan.

Va’ rädda om varandra. Tack för att ni finns.
Kramar från n’Kjelle.

Stöd Ung Cancer du också!
Bankgiro: 705-8878
www.ungcancer.se

The Mule Skinner Band och Elisa’s gästar Bingolotto

20 sep

bingolokelisas

Söndag den 20 september är The Mule Skinner Band och Elisa’s gäster i Bingolotto. Dessutom är ”Loket” tillbaka som tillsammans med Ingvar Oldsberg kommer leda programmet. Det blir extra bingopspel och en rad andra trevligheter. Missa inte att knäppa på tv 4 kl 18.00

Minnesbilden: Gideons orkester från Eskilstuna

19 sep

gideons07
Gideons anno 2007

Jag satt i kväll och kikade på lite gamla dokument och fann detta foto från den 15 december 2007. Det är från en kryssning jag gjorde med mina arbetskamrater på Viking Line Cinderella. Vi kryssade en helg och jag visste att det inte skulle vara dansband ombord utan bara partyband. Men fick sedan reda på att man i Nöjescafét skulle ha dans. Orkestern som spelade var Gideons från Eskilstuna. Ett band jag bara hört talas om men aldrig sett live. Detta blev starten på flera danskvällar med detta trevliga gäng. Sedan dess har det blivit ett otal danskvällar. Jag har även haft förmånen att samarbeta med dem genom arbetet med bandets hemsida samt kort och affischer.

Besök bandets hemsida: www.gideons.se

Mannerz till Norge

19 sep

mannerz15

Mannerz är ett dansband i Stockholm, Sverige bildat 2009. Bandet startades inför Dansbandskampen 2009 och detta blev gruppens första liveframträdande. Sedan dess har bandet spelat på. För en tid sedan har man gjort en nystart och satsar med full fart frammåt.

I kväll 19/9 spelar dom på Slitudansen, Slitu i Norge.

Ett populärt dansställe i Norge som under hösten bjuder på danskvällar en gång i månaden till flera goda dansband. En hel del säkra kort från Sverige.

Följande band spelar på Slitudansen i höst
17/10 Nyströms
21/11 Agneta & Peter
28/12 Duo´n Henriks

Källa: Slitudansen / Mannerz

Du vet att du är från Karlskoga

19 sep

kgabuss

Alltid lika kul när folk kontaktar mig för att låna mina bilder. Matilda Ekström kontaktade mig för att låna en exotisk bild av Karlskogas Busstation. Det är till ett reportage som handlar om ”Du vet att du är i Karlskoga när…” Jag tyckte det är lite roligt så jag skickade henne en bild. Klicka på länken nedan så kan du läsa reportaget.

http://land.se/du-vet-att-du-ar-i-karlskoga-nar