Sannex bjuder på en ny cd din sida sängen.

30 nov

sannexcd16

Dom har två år i rad fått guldklaven för Årets dansband. Frågan är om dom nästa är bli nominerade och gör ett ”hattrick”? Allt sedan medverkan i dansbandslåten 2009 har bandet blivit allt mer populära och drar fulla hus vart dom än drar fram.
Kanske deras nya platta som släpps den 29 januari 2016 kan ge dem ytterligare en sjuds. Albumet har fått titeln ”Din sida sängen” och är en låt komponerad av bandets frontfigur och sångare Anderas Olsson. Detta är ett platta som jag garanterat ser fram emot.

Per-Håkans – Live på Ålands Hav

29 nov

perhakanslive15

Den 4 decemberskläpper Per-Håkans sitt nya album. Denna gång är det en live-cd inspelad på Ålands Hav därav titeln. Dessa grabbar är ett jäkligt bra liveband och jag hoppas att detta kommer återspegla sig på denna platta som innehåller 14 välkända låtar som bandet spelar ute på dansbanorna och som ofta är önskade av publiken.

Följande låtar finns med på plattan
1. Allt blir bra
2. Miles blåa toner
3. Jag vill jag törs jag kan
4. Ge mig nu din kärlek
5. Buy me a rose
6. Stäng inte dörren när du går
7. I should be lovin this
8. Marie Marie
9. Om jag ber dig stanna kvar
10. Tro mig
11. Rock n roll band
12. Vi gör det ikväll
13. Vart finns vägen
14. Kvällen är över

Rivalerna tillbaka på dansbanorna

28 nov

rivalerns15

Succébandet Rivalerna är tillbaka! Nystarten sker under 2016 men redan nu 28 november bjuder de på prov av vad som väntar.

Efter medlemsbyte består nu Rivalerna av Andreas Hedenskog och Pontus Björsner. Två stora profiler som båda var med och bildade Casanovas 1989, och som fortsatt var en del av bandet till 2004. Tillsammans gjorde de mängder av framträdanden i TV och hade nio låtar på Svensktoppen. Framgångarna kröntes med segern i Dansbands-SM 1998.

Tillsammans bär de nu fram succéprojektet Rivalerna som sedan starten 2013 gått från klarhet till klarhet och redan spelat på dansbandsgalor och i Non-stop-danser med Lasse Stefanz, Streaplers, Sannex, Scotts, Casanovas, Jannez, Sounders.

Rivalerna är här för att stanna och räknar med att släppa en live-CD under 2016.

Källa: Rivalerna.com

Värmländska dansband uppdaterat

28 nov

dansbvarm_sten

Nu har jag uppdaterat sidan med Värmländska dansband med lite nya bilder och ny fakta. Bland annat denna fina bild på ”kanonerna från Bofors” nämligen Sten & Stanley.

Björns & Eriks duo till Hotell Årjäng

27 nov

dansbvarm_bjorneriks

Nu drar julbordsunderhållningen i gång på Hotell Årjäng. I morgon 28/12 var det tänkt att Kassettbandet skulle spela låtar från 60-talet till nutid. Så blir inte fallet. P.g.a sjudom tvingas man ställa in spelningen. Ersättare blir Erik Lihm och Björn Björklund som bjuder på dansat musik.

28/11 Björn & Eriks duo
5/12 Rikard Ohlins med Vänner
11/12 Duon
12/12 Duon
19/12 Micke & Peo
Trubadurer med puls.

Norska bandet Zick Zack lägger ner

25 nov

zickazk

Så kan vi rapportera om ytterligare ett norskt dansband som lägger av. Denna gången är det duon Zick Zack som lägger ner. Duon som startades 2003 som Gutta Boys men är man insåg att det fanns ett band med samma namn bytte man namn till Jupiters. 2009 bytte man man igen till ZickZack. Vi vill upplysa er om att det även finns ett svenskt band som heter Zick Zack så nästa gång man funderar på att ev starta upp igen kanske man ska satsa på ett mer unikt namn.
Vi önskar grabbarna lycka till med vad dom tar sig an i framtiden.

Julshow med Sten & Stanley, Thorleif och Carina Jaarnek

22 nov

djuronaset15

Sten & Stanley och deras låtar är ett stycke svensk underhållningshistoria som inte är slutskriven än, de är ständigt på jakt efter nya idéer och utmaningar. Nu kommer de till Djurönäset med sin senaste show och du kan uppleva dem tillsammans med vårt välkända julbord. Boka julbord och konsert på Ticnet här.

Djurönäset bjuder in till en underbar kväll med ett äkta hemlagat, smakfullt julbord. När mörkret tränger sig på tänder man lyktor och lyser upp vägen utanför. Din varma glögg är bara början på kvällen. Kockarna överträffar även i år förväntningarna och de egna juldelikatesserna serveras tillsammans med läckra klassiker, allt hemgjort och tillagat med kärlek.

Kvällen inleds med en julkonsert med Sten & Stanley, Carina Jaarnek och Thorleif. Efter konserten bjuder Carina Jaarnek med band upp till dans och gästas då av Sten Nilsson och Thorleif Torstensson. En kväll för hela företaget, familjen eller som en perfekt avslutning på en vinterkonferens. Boka era platser nu till årets julbord och show. Varmt välkommen till en riktig jul på Djurönäset.

Läs mer på:www.djuronaset.com

Lars Kristoffersen Band med debutplatta

21 nov

lkbband

Efter 23 år som vokalist i Rainbow är nu frontmannen och sångaren Lars ute med en rykande färsk” CD, med sitt nya band Lars Kristoffersen Band. Ett band som fått en hel del spelningar i Sverige tack vare medverkan på ett dansbandsforum. ” På egne ben” är en platta som det verkligen svänger om . Här presenterar grabbarna allt från snabba bugglåtar till fina ballader.
Grunden låter Rainbow även om det andas en massa nytänk på denna plattan. Här har man tagit hjälp av låtskrivare eliten när det gäller låtmaterial. LEIF MULLE MELANDER, Lasse Holm, Kjetil Stokkan, och så klart Lars Kristoffersen Här trängs gamla bekanta låtar med helt nya alster. Ett platta som jag verkligen kan rekommendera. Ni kommer garanterat inte kunna sitta still.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Wendys grill
2. På egne ben
3. Far og en sønn
4. Ingen stopper oss nå
5. Min mustang
6. Alexandra
7. Vilt og hemningsløst
8. Vent, ikke legg på
9. Belinda
10. Gamle fine låtar
11. Fremling
12. Jeg kan se en stjerne falle

Reproo lägger ner

21 nov

reproo
Foto: Pressbild

Ännu ett norskt dansband tackar för sig. Det är bandet Foremen/Reproo lägger instrumenten på hyllan. Det är tufft att driva dansband. Speciellt om man inte har hälsan med sig. Vi tackar bandet för över de 40 år som dom turnerat runt och glatt folk med sin sprudlande dansmusik.

Ännu ett samlingsalbum från Lasse Stefanz

20 nov

lsgreat15

Hur märkligt det än kan låta så är detta första gången Lasse Stefanz släpper en riktig samlingsplatta som spänner över bandets hela karriär. Eftersom Lasse Stefanz under åren legat på två olika skivbolag, Mariann Grammofon & Frituna, så har de tidigare samlingsplattorna som givits ut bara spelglat det ena eller andra bolagets katalog, eller åtminstone med kraftig slagsida åt något av hållen. Men ”Greatest hits” täcker in de största mest oförglömliga ögonblicken i Lasse Stefanz otroliga karriär.

Dessutom bjuds det på ett par helt nya låtar och dessutom några nyinspelningar av Lasse Stefanz största hits.

Källa: Ginza.se

Popnix med nytt album – De första femtiotvå åren

20 nov

popnix15

Det var våren 1963 som fem spelsugna grabbar startade Popnix i en källarlokal i Haraldsbo utanför Falun.
Blott 16-17 år gamla gjorde de sitt första framträdande på anrika Hellmansö.
För att ta sig till ön färdades publiken i ångbåt över sjön Runns vatten.

De etablerade sig snabbt på dansmarknaden och ett år senare var de ett av de mest anlitade dansbanden i Dalarna.
Idag utförs merparten av spelningarna i konsert form.

Det dröjde dock 50 år innan de spelade in sitt första album som släpptes i september 2013, lagom till orkesterns jubileum.
Detta togs emot mycket positivt av publiken och sålde snabbt slut. Det medförde att de redan hösten 2014 gick in i studion för att spela in en uppföljare. De har naturligtvis fortsatt på samma spår även på detta album vad gäller låtval, vilket betyder musik som publiken under drygt 50år uppskattat på deras talrika framträdanden!

”De första femtiotvå åren” kommer att ge er massor av glädje och nostalgiska minnen!

Följande låter finns med på plattan:
1. You never can tell
2. Jänta O jag
3. På Capri
4. Shake rattle & roll
5. Det tror jag inte på
6. Crazy arms
7. Red river rock
8. Love me
9. Things
10. Still
11. When you’re smiling
12. Silent lips
13. Flygmaskin
14. From a jack to a king
15. Bessame mucho
16. Jag ringer på fredag

Åsa hjälper utsatta barn

20 nov

kalas-asa15
Foto/Copyright: Markus Redman

Allas vår dansbandsängel och prisbelönta låtskriverska, Åsa Karlström, har tillsammans med sina goda vänner spelat in en julsingel, Det snöar i Värmland. Intäkterna går oavkortat till välgörenhet till organisation BRIS jourtelefon (Barnens Rätt I Samhället), för barn som behöver ringa en medmänniska i tuffa tider.

Under jul och sommarlov ringer det tyvärr otroligt många barn. Vi vill stödja deras viktiga insats och du kan vara med och hjälpa till! Skicka ett brev till mig där du bifogar ett frankerat kuvert med din adress plus 50 kr, så skickar vi dig singeln, berättar Åsa.

Hjälp till och gör skillnad och få en fin jullåt på köpet! Så kom igen nu så vi kan ge denna urviktiga organisation en välbehövlig julklapp!

En snöflinga gör inget vinterlandskap, med tusen flingor som hjälps åt kan färga den gråaste värld till ett förundrande vitt och vackert landskap, tillägger Åsa med en hälsning och en stor kram till er alla.

Skivan är skriven av Åsa själv tillsammans med Linda och Peter Dahl samt Thomas Holmstrand och medverkande på skivan är Linda och Peter Dahl, Susanne Ericsson, Thomas Vikström, Malin Sjöstrand Näsman, Erik Näsman, Conny Ohlson, Andreas Aspeli och Åke Noreen.

Adressen till Åsa:
Åsa Karlstöm
Carlsåbyvägen 4 A
691 33 Karlskoga

Dans och coverbandet Platina

19 nov

platina15aff

En del av dagens jobb består av att ordna affischer åt dans och coverbandet Platina.

Platina är ett väl bokat coverband som med flera 100-tals gig i bagaget kan sin sak. Bandet har spelat både i Norge och Siverge, Spanien samt på diverse kryssningsfartyg. Bandet söker ständigt nya spelställen att spela på.Platina kommer med eget PA och eget ljus om inte detta finns på plats. Man har en otrolig bredd och jag ljuger nog inte om jag säger att det alltid finns något för någon i deras repertoar.

Läs mer och hör mer på www.platinamusic.se

Dagens väderbild – torsdag

19 nov

sno15

Så här ser det ut på marken i Kristinehamn. Säger bara Yeaa!!!! Lite mer riktig snö hade inte skadat i stället för detta blasket. Men man kan ju inte få allt.

Kristinehamn by night

18 nov

krhamnkvall15

Kanske inte by night men en kvällsbild från Kristinehamn. Väldigt stämningsfull bild om ni frågar mig. Det ni ser på bilden är butiken ”Krukmakeri Hemjord” Detta är ett krukmakeri i Kristinehamn med café och verkstad och butik. Läs mer här

Lothars – Norsk populär trio

18 nov

lothars

Jo då det finns pensionärsdanser i Norge också även om det inte är lika mycket som här i Sverige. Ett av de band ofta spelar på dessa danser är bandet Lothars. I skrivande stund ligger dom med i toppen på dansaktuellt lista över dansband med flest spelningar. Men detta är en sanning med modifikation. Hade man lagt till alla spelningar för svenska dansband med över 50 jobb per är hade nog listan sett annorlunda ut. Men deras 24 inbokade spelningar är inget att förakta.

Lothars är som synes en trio från Aurskog i Akershus som startades i 1995, och som består av erfarna musikanter som alla har spelat dansmusik seden 80-talet. Enligt sin hemsida stoltserar dom med att dom har över 1000 låtar med de flesta ”gamla godningarna” från 40-tallet och fram till i dag på repertoaren.

Medlemmar:
Jan Lothar Holmen: sång och keyboard
Grethe Halvorsrud: sång och gitarr
Kjell Dammen: Midi-dragspel

Här kommer ett smakprov på Lothars trio

Thoniez – Nytt mogendansband

18 nov

thoniez16

Nu ska jag avslöja lite för er vad det var för del av en guldfärgad bild jag lade upp för ett tag sedan. Den tillhör så klart ansbandet Thoniez som jag fått glädjen att samarbeta med. Vid årsskiftet kommer bandet Robins och Extas att upphöra. Från detta har man således skapat Thoniez. Grabbarna i Thoniez är fyra mycket erfarna och rutinerade musiker med många år i dansbandsvärlden. Bandet kommer att spela mogendans med bra gung i låtarna och skönsång från Ralf. Deras premiärspelning kommer att ske fredagen den 29 januari 2016 på Danshallen Karlskoga.

Bandet utgår från Bengtsfors. Kontaktperson för orkestern är basisten Tony Persson.
Hemsidan kommer inom kort att lanseras på adtressen www.thoniez.se

Medlemmarna i Thoniez är:
Ralf Wennberg Sång o gitarr,
Jacob Husberg Klaviatur o sång
Jarmo Björkman Trummor o sång
Tony Persson Bas

Nya typsnitt i bloggen

18 nov

Kära läsare av bloggen. Som den uppmärksamme läsaren kan se så har jag bytt typsnitt på hemsidan. Jag tycker dessa typsnitt är lite skönare än föregångarna. Man måste ju förnya sig i bland.

Man kan ju inte så och stampa på samma fläck layoutmässigt som vissa andra siter gjort. Fast i bland kan man ju stå ut med en föråldrad design om man finner innehållet intressant.

Dagens väderbild – onsdag

18 nov

regn15 Delger er en väderbild från Kristinehamn just nu. Detta är en dag då man gärna legat kvar i sängen och gosat med en bra film eller något. Men plikten kallar. Mot reklamfabriken. Ha en fin dag allesammans.

Värmland dansar och ler i Valborgshelgen 2016

18 nov

wermlanssdansen15
Nästa år satsar man på en stor dansfestival Karlstad. I hjärtat av Värmland där solen alltid skiner. Carlstad CCC där dansen kommer hållas ligger ett stenkast från legendariska Sandgrund.

Där slår man upp portarna för Sveriges nya dansfest. Under två dagar blir det dans och fest till några av Sveriges bästa dansband. Här hittar ni hotellpaket, vårt speciella VIP-paket med supé och underhållning, den underbara dansbuffén m.m.

På fredagen spelar Lasse-Stefanz, Larz-Kristerz, Rune Rudberg med band och trubadurer. Under lördagen bjudder Arvingarna, Black Jack, Scotts och trubadurer upp till dans.

Magnus ”Victor” Wictorinsson lämnar Barbados

18 nov

barbadosviktor
Foto/Copyright: Markus Redman

Barbados meddelar via sin Facebooksida att Magnus ”Victor” Wictorinsson vid årsskiftet lämnar Barbados efter 20 år i bandet. Barbados kommer att fortsätta sin musikaliska resa även efter årsskiftet. Victor säger att hans motivation sviktar så pass mycket att han helt enkelt väljer att lämna bandet. Han passar samtidigt på att tacka alla som på något sätt följt honom och Barbados genom åren. Vi önskar ”Victor” all lycka framöver med vad han än tar sig åt.

Jive har massor med kul på gång

18 nov

jive15

Det var ett tag sedan mnan hörde något från norrlandsbandet Jive. Me nu är dom aktuellamed helt ny hemsida. Deras gamla hemsida har länge legat nere av olika skäl. Men nu är bandet äntligen tillbaka på banan igen. En ny cd och en massa annat skoj finns på agendan.

jivenu

Fredagen den 13 november spelade Jive upp till dans på Fredagsnöjet i Kusmark Folkets Hus. Kurt Sundin var så klart där och pratade med grabbarna och även med arrangörerna om hur det är att spela och anordna dans nu för tiden. Se reportaget nedan