Finix på Ersboda FH

29 feb

För ganska precis ett år sedan, den 13 februari 2015 gjorde dansbandet Finix en av sina allra första spelningar på Ersboda FH. Givetvis var det nåt som kurt Sundin ville uppmärksamma. Därför tog han sin kamera och begav sig dit för en intervju med grabbarna och givetvis lite dansbilder som vanligt.

Strike böjd på en fullträff på Ersboda Folkets Hus

29 feb

STRIKE, dansorkestern från Hudiksvall spelade upp till dans på Ersboda FH i Umeå torsdag den 11 februari 2016. Kurt Sundin hade den goda smaken att fara dit med sin kamera. Hör vad de har att säga om sina spelningar och så dansbilder förstås.

Om Hasse Anderssons grammis

29 feb

hassegrammis16

Jag fick ett mail ang grammisvinnaren Hasse Andersson i kategorin dansband. Många undrar varför många inom dansbandsvärlden är så förbannade på att han vann en grammis. Jag kan bara säga att vi är inte förbannade. I alla fall inte jag. Det som vi vänder oss mot är juryn som placerade han i kategori ”Dansband”. Med med tanke på vilka kategorier som finns så var nog denna närmast. Kanske man till nästa år skall göra en kategori för countrymusik där Hasse passat in mer eller en kategori svensk övrig musik.

Toppen och botten

29 feb
Toppen och botten
Toppen och botten

TOPPEN
1. Våren är på gång. Takdropp deluxe :)
2. Längtan till sommarens logdanser. Nu börjar programmen ploppa upp
3. Innebandymatchen mellan Karlstad Innbandy och IK Carlstad.
4. QX-Gaygala. Så mycket kärlek på ett och samma ställe.
5. Arrangörerna av söndagsdansen i Storfors

BOTTEN
1. Melodifestivalen- Samma regler för väl gälla för alla artister
2. Bokare som sprider ut skit om dansbandens existens
3. Arrangörer som inte kan samarbeta
4. Nätmobbning
5. Eksem. Vem skapade detta helvetes påfund

Matz Bladhs i Vännäsby Festplats

27 feb

På Alla hjärtans dag, den 14 februari 2016 spelade Matz Bladhs upp till dans på festplatsen i Vännäsby. Många tog chansen att dansa till dem då de inte är där uppe så ofta. En av dem som tog chansen var Kurt Sundin som var där och gjorde ett fint dansinslag.

Ingen alkohol – Ingen dans?

26 feb

ivarskro

Idag kunde jag läsa på internet om ett dansställe eller danskrog i Norge som tyvärr måste upphöra med dans. Anledningen är att man blivit av med utskänkningstillståndet. Jag är ingen moralpolis som skall tala om för folk vad som hör ihop och inte hör ihop?

Men är det inte lite beklämmande att man 2016 inte kan bedriva dansverksamhet utan alkohol? Jag vet flera ställen här i Sverige som det funkar alldeles utmärkt på. Och det finns säkert sådana platser i Norge med. Men ändå? Nu handlar ju detta om en danskrog där det primära nog inte är dansen utan att servera mat och dryck, men ändå. Det är trist om man går mot en trend där alkohol skall ha en sådan betydelse för dansens fortlevnad.

Som en passus till detta så bjuder jag er på Ole Ivars med ”Je har slutta å drekke brenn’vin”.
Undrar om något svenskt dansband skulle få för sig att spela in denna låten?

Dags för dansbandskalaset i Västerås

25 feb

dbkalaset16

Nu till helgen är det dags för Dansbandskalaset i Västerås. Då öppnar man dörrarna till Aros Congress Center i Västerås för dans i två dagar till flera av landets mest käbda dansband. Dans på två golv kommer att erbjudas. I hela evenemangshallen läggs ett stort parkettgolv och i restaurangen.

Under fredagen den 26 februari, kl. 21.00-02.00, kommer följande dansband att spela Lasse Stefanz, Donnez, Sannex och Catch
På lördag den 27 februari, kl. 21.00-02.00, spelar Streaplers och Arvingarna, Mickeys, Larz Kristerz

Young 66 med mer Nostalgi

25 feb

young66-cd16

Är du intresserad av lättlyssnad 50 och 60-tals musik så bör du införskafa Young 66s senaste cd ”Mer Nostalgi”. På denna trevliga platta ryms 12 gamla klassiker. Här ryms klassiker som ”Dreamlover”, ”Judy”, ”Puppy Love”, ”ogether Again”, ”Laste date”, Onley the lonley” och ”Lilla vackra Anna” för att nämna några av skivans goda spår. Young 66 är en duo från Kristinehamn som består av Leif Andersson på sång och gitarr samt Gunilla Widerström på sång och tamburin. Detta är bandeta tredje skiva med nostalgilåtar. Vill du provlyssna på skivan kan du göra detta på bandets hemsida www.young66.se

Young66 med ny uppdaterad hemsida

25 feb

young66-web

Kristinehamnsbandet Young66 har en ny uppdaterad hemsida www.young66.se Välkommen in för att läsa, se på bilder, lyssna och ta del av historiken.

Leif och Gunilla är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik. De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick.

Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken.

Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig.

Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar.

Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurens med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer.

Grattis Hasse Andersson

24 feb

hassegrammis16

Vi säger stort grattis till 2016 års vinnare av en Grammis i kategorin ”Årets Dansband” Hasse Andersson med plattan ”Guld och gröna skogar”

Dans på Crazy Daizy på Fleminggatan i Stockholm

24 feb

crazy16

Några har undrat om det inte längre arrangeras danser på ”Dans In” i Stockholm längre. Arnfinn Opsand rapporterar att det är slut på danserna på denna populära danskrog där flera av ladets största dansband spelat upp till dans. Dyra orkestrar som inte drog så mycket folk är orsaken till att man lagt ner danserna. I stället satsar man åter på dans på nattklubben Crazy Daizy på Fleminggatan 2. Restaurang Flemmings. Nu på lördag gästas man av Rezar med Lotta

Källa: Arnfinn Opsand

rezar

Calle Stensson har dött

23 feb

callestensson

Calle Stensson som varit gitarrist i Dannys, Bob Stevens och Mona Gs har lämnat jordelivet. Han gick bort i början av februari. Vi lyser frid över hans minne.

Samzons cd-aktuella

23 feb

samzons-cd

Sounders orkester som kommer från Kimstad utanför Norrköping är just nu cd-aktuella.

Hur kom man då på att döpa sig till Samzons? Man kom ju på att alla i orkestern hade namn som slutar på. Och eftersom alla hade ”SAMMA SON” i efternamnet så föddes också idén till namnet SAMZONS som nu hängt med i 39 år.

Man har släppt ett fullmatat album med inte mindre än 19 låtar. Här får man verkligen valuta för pengarna. Det är både nya och äldre låtar från Samzons 39 åriga karriär.

Plattan öppnas med härliga ”San matinique” och följs av många fina dansanta hits. ”Vilken underbar dag just idag” av
Marek Kruczkowski och Boel Glaas, ”Kärleken finns för alltid kvar kvar” signerad Peter Grundström, ”När drömmarnas tid är förbi” som Mona Gustafson skrivit och ”Kärlek och längtan” av Lars-Erik Ohlsson och Keith Almgren. Lägg där till instrumentala ”Under ekars djupa grönska” och ”På röda rosor faller tårar” så har ni en fin dansplatta som passar perfekt för dansgolvet där hemma.

En mycket fin dansplatta som jag varmt kan rekomendera. Skivan säljs ute på Samzons danskvällar.

Lite Göteborgsbilder

23 feb

gbgjan1601

För en tid sedan så besökte jag Göteborg med min bror. Här följer lite bilder från den resan.

gbgjan1602

gbgjan1603

gbgjan1604

gbgjan1605

gbgjan1606

gbgjan1607

gbgjan1608

gbgjan1609

gbgjan1610

gbgjan1611

gbgjan1612

gbgjan1613

gbgjan1614

gbgjan1615

Nostalgisk dansgala i Borås

19 feb

dansgalaahaga106

Nu är det dags för ännu en härlig dansfest på Åhaga i Borås lördag 20 februari 2016. Nostalgisk dansgala med Sveriges mest legendariska band, Streaplers, som lockar stor publik efter över 56 år på vägarna. Dessutom unik återförening med den sångare som många nog personifierar med Streaplers och 70-tals nostalgi, nämligen Ove Pilebo. Han bjuder förstås på sina största hits ihop med sitt gamla band.

Ihop med Streaplers bjuder välkända Seastars också upp. Bandet firar 40-årsjubileum och lovar garanterat klackarna i taket.

Kvällens värd och konferencier är radio- och tv-profilen Thomas Deutgen, ihop med Jan Öjler.

Börja kvällen med härlig supé som du bokar via Åhaga.se
Klassisk skagentoast toppat med löjrom serveras på vårsalladsbädd.
Helstekt fläskfilé serveras med cognacsflamberad pepparsås, tvåfärgade honungsglaserade morötter samt ugnsbakad klyftpotatis.
Kaffe
Dryck beställs på plats

Excess med ny keybordist

18 feb

hannesexcess
Foto: Excess

I Janauari tackade Mårten Nordström för sig som keyboardist i Excess orketer. Nu kan bandet stolt presenteras hans efterträdare. Det är Hannes Qvarnström från Gnesta som kommer ha koll på de vita och svarta tangenterna.
Hannes kommer göra sitt första jobb med Excess den 18 mars i Mörrum Folkets Park

Förändringar i Kindbergs

17 feb

kindbergsanders16

Som vi rapporterat om tidigare så har bandets sångare och frontfigur Jocke Ekelund varit sjukskriven från bandet pga problem med stämbanden. Nu rapporterar bandet att Jocke redo att kliva in i turnébussen igen. Han är taggad och laddad som aldrig förr. Men för att ha det säkra före det osäkra så kommer man starta lite lugnt.

Som du kunnat läsa i föregående nyhet så har bandets basist Ola bestämt sig för att sluta.

Olas ersättare blir ingen mindre än Anders Wigelius som varit med i bandet under den tid Jocke varit borta från bandet. Han har kommit in i bandet som en frisk fläkt därför känns detta som en naturlig fortsättning säger grabbarna i bandet.

Den första spelningen med vår nya sättning blir på Rosella den 22/4.

Källa: Kindbergs

Ola slutar i Kindbergs

17 feb

olakindbergs

Ola Jonsson som spelar bas och sjunger hoppar av bandet Kindbergs efter åtta händelserika år i bandet. Läs nedan vad han skriver på bandets facebooksida.

Som en del av er säkert sett o hört att jag nu hoppar av Kindbergs. Vill jag på detta sätt tacka alla för dom 8 fantastiska år jag varit med. TACK till Er alla fina dansare och publik ( både i Sverige o Norge ), arrangörer, Nöjeskällan (Mats), JH Formidling (Jan), skivbolag o producenter (Per Hasse Marcus), o sist men inte minst mina goa kamrater i Kindbergs Smiley smile. Vill även önska Anders Wigelius lycka till som min efterträdare, samt Jocke som nu är fit for fight igen (kul) Smiley smile. Må livet gå som en dans. Vi ses o hörs. PUSS&KRAM//Ola.

Skicka en hälsning till Ola via bandets sida på facebook

Elisa Lindström medverkar i Let´s Dance

17 feb

Komikern Pia Johansson, Programledaren Linda Lindorf och Operasångaren Rickard Söderberg är alla klara för Let´s Dance 2016. Nu kan vi avslöja ytterligare ett namn. Det är dansbandsdrottningen Elisa Lindström från Töreboda.

Hennes karriär började 2005 när hon ställde hon upp i Lilla Melodifestivalen med gruppen Lali. Sen blev det dansbands för hela slanten och dom vann dansbandskampen 2010. Både 2011 och 2012 tilldelades hon Guldklaven i kategorin Årets Sångerska. Hon har även fått Sveriges radios specialpris för ungt uppstickarband 2011. 2013 kammade hon hem ytterligare en seger då som körledare i Körslaget i TV4. Året efter deltog Elisa Lindström deltog som soloartist i Melodifestivalen med bidraget ”Casanova”. Senast var hon programledare tillsammans med Thomas Deutgen för Tack för dansen i TV4. Frågan är om det kan bli ytterligare en seger för Elisa?

Elisa Lindström
Elisa Lindström

Dansbilder från Hedins i Storfors

15 feb

Den 31/12 var jag till Storfors på dans. Orkestern som spelade var Hedins. Det blev en trevlig kväll med mycket folk. Bandet spelade som vanligt bra musik.
Jag tog lite bilder från kvällen som ni kan se här. Jag experimenterade lite med min kamera denna kväll. Blev helt okej bilder om ni frågar mig.

hedinsstorfv1601

hedinsstorfv1602

hedinsstorfv1603

hedinsstorfv1604

hedinsstorfv1605

hedinsstorfv1606

hedinsstorfv1607

hedinsstorfv1608

hedinsstorfv1609

hedinsstorfv1610

hedinsstorfv1611

hedinsstorfv1612

hedinsstorfv1613

hedinsstorfv1614

hedinsstorfv1615

hedinsstorfv1616

hedinsstorfv1617

hedinsstorfv1618

hedinsstorfv1619

hedinsstorfv1620

hedinsstorfv1621

Med Sandins på Kusmarks Folkets Hus

14 feb

Kurt Sundin hade den goda smaken att åka till Kusmarks FH som ligger nån mil norr om Skellefteå. Där fick han en pratstund med bandmedlemmarna i Sandins orkester spelade där den 5 februari. Se hans trevliga inslag nedanför.

Casanovas tvingas ställa in i Gävle

13 feb

casanovas15

Casanovas tvingas ställa in kvällens spelning på parken i Gävle p,g,a sjukdom. Arrangören Leif Vibron har förgäves försökt få fram ett ersättningsband med alla är uppbokade. Så ÅK INTE på dans i Gävle i kväll.

Så här skriver Leif på facebook:
Olyckan grinar oss i ansiktet….
Kvällens spelning på Parken i Gävle är inställd!
Casanovas är sjuka ! Jättetråkigt!
Influensan har slagit till på bandet!
Vi har letat efter ersättningsband, men alla möjliga är upptagna med andra spelningar ! Jättetråkigt!
Vi återkommer med nytt speldatum under nästa vecka!
OBS! Sprid detta till alla som ni känner snarast så att folk inte åker hit i kväll i onödan!
Tack på förhand!

Nästa dans på parken Gävle är 28/2 då Mannerz kommer på besök och spelar mellan 18.00 – 22.00

På konsert med Streaplers i Kungälv

12 feb

konstreap01

konstreap02

konstreap03

konstreap04

konstreap05

Ett band som ligger mig lite extra varmt och hjärtat är ett band som såg dagens ljus 1959 i Kungälv. Man startade som en popgrupp och utvecklades senare till det vi idag kallar för dansband. Originalmedlemmarna var Gert Lengstrand på sång, Mats Alfredsson på trummor, Göran Liljeblad på gitarr, Håkan Liljeblad på bas och slutligen Lasse Larsson på klaviatur. För er som är någorlunda allmänbildade och musikintresserade har nog kommit på att det handlar om Streaplers. Detta band som blivit en institution inom svenskt musikliv. Säg bara ”Bara femton år”, ” Diggity Doggety”, ”Nyanser”, ”Till min kära”, ”Vad har du under blusen rut”, ”Bugga”, ”Lady banana”, ”Älskar älskar inte”, ”Alltid på väg” och det är många som kan sjunga med i dessa låtar. Och den sistnämnda låten ”Alltid på väg” är förresten titeln på deras konsert.

I December fick jag broder en förfråga från Streaplers om vi hade lust att komma ner till Kungälv och uppleva denna konserten live. Ja vad svarar man på en sådan fråga? Man svarar Ja så klart. Bara att ordna ledigt från jobbet. Tur att man har en sådan förstående chef som även han är inbiten Streaplersfantast. Så det blev till att boka in sig på ett tåg ner mot Göteborg där en hotell väntade på oss bröder. Jag hade gjort god research innan så jag visste att det var täta förbindelser mellan centrala Göteborg och Kungälv.

konstreap06

konstreap07

konstreap08

konstreap09

konstreap10

Startade resan strax efter sju på morgonen och landade strax efter halv elva i Göteborg. Jösses!! Tåget var i tid. Inte illa. Efter lite tittande i butiker och lunch på Burger King for vi sedan vidare mot Quality Hotell Panorama. Ett riktigt tjusigt hotell. Vi vilade lite och tog det allmänt lugnt. Ingen stress här inte. Vi var ju ute i god tid. Strax innan klockan fem stod vi klara och uppsnofsade på väg mot Kungälv. Att vara ute i god tid lönar sig då det var lite trassel med en buss. Men vi landade i ändå i Kungälv en och halvtimme innan konsertens början. Gångavstånd från stationen till Mimers hus som var lätt att hitta. Ett mycket fint kulturhus som man restaurerat . Mycket tjusigt. Vart skall man ha en konsert om inte i hemstaden. Där allt tog sin början en gång i tiden.

konstreap11

konstreap12

konstreap13

konstreap14

konstreap15

En styrka är att man i Streaplers aldrig profilerat sig så starkt med en enda sångare. Sten & Stanley har Sten Nilsson, Thorleifs har Thorleif Torstensson, Flamingokvintetten har Hasse Carlsson och Lasse Stefanz har Olle Jönsson. Här har man kunnat byta sångare genom åren samtidigt som man hållit sin stil och profil. Det är en enorm styrka anser jag. Jag vågar nog påstå att inget band som skulle klara av det lika bra som Streaplers har gjort. Dom alltid varit som ett enda band. Man skulle kunna skriva spaltmeter med historik om dessa grabbar som vanligt med om så otroligt mycket. Men jag tänkte koncentrera mig mer på konserten som jag upplevde.

konstreap16

konstreap17

konstreap18

konstreap19

konstreap20

konstreap21

konstreap22

konstreap23

I väntan på att konserten skulle ta sin början så träffade vi en av huvudpersonerna. Kjetil Granlie trumslagare och sångare i Streaplers som också är en av de som bjudit ner mig och min broder. Han blev så glad att se oss och vi blev förstås glada av att se honom med. Lite snack med honom blev det. Sen så dök Thomas Engström som är ansvarig för denna konsert . Han ligger även bakom Flamingokvintettens bejublade konsert, den stora dansbandsboken, samt många andra dokumentärer inom pop och dansband.

konstreap24

konstreap25

konstreap26

konstreap27

konstreap28

Denna konsert var helt utsåld fullsatt salong. Man hade tidigare på dagen släppt några biljetter som tog slut i nafs. Klockan passerade halv åtta och ljuset släcktes ner i lokalen så började musiken och ridån gick. Där stod de, idolerna Streaplers. ”Alltid på väg” från plattan med samma namn som släpptes 1973 fick inleda det hela. Det är svårt att sitta stilla då Streaplers drar igång med sån god fart. Anders Larsson hängde på med klassikern ”Rock´n Robin”. När denna låt tog slut räknade Kjetil in och sjöng själv ”Skattlösa bergen”. Så hade Streaplers sångare presenterat sig. Det är inte alla band som lyckas få ett helt konserthus i gungning men Streaplers kan detta. Det är imponerade vilken låtskatt dom har att ösa ur. Även om ingen av originalmedlemmarna är kvar i bandet har man väl bevarat soundet och det karakteristiska soundet som är unikt för Streaplers.

konstreap29

konstreap30

konstreap31

konstreap32

konstreap33

Det var en härlig syn att se en fullsatt konsertlokal. Det var även fin besök av bröderna som startade Streaplers, tvillingarna Göran och Håkan Liljeblad med sällskap med en de populäraste sångarna hos gruppen genom åren Ove Pilebo. När dessa herrar presenterades blev det värdiga stående ovationer. Det är ju fantastiskt när man tänker på vad dessa herrar varit med och skapat.

Den ena hitlåten avlöser den andra. Man har en perfekt balansgång mellan gammalt och nytt. Lagom med snack mellan låtarna är det. Flera gånger under kvällen bevisar medlemmarna i bandet vilka instrumentalister man är. Henrik Göranssons gitarrspel i låten ”En afton vid Mjörn” ger en otaliga ljuvliga rysningar genom kroppen. Minst lika bra som om Göran skulle ha gjort den. Jag behöver väl knappast berätta om vilka applåder och ovationer han rev ner. Jag tror till och med han blev lite smått rörd. Även Anders Larsson visade vilken utmärkt keyboardist han är låten ”Happy Piano”. Det var kul att höra en massa låtar som de normalt inte spelar ute på en danskväll.

konstreap34

konstreap35

konstreap36

konstreap37

konstreap38

Man hade kvällen till ära förstärkt bandet med en ”gammal bekant” som otaliga gånger förstärkt Streaplers vid speciella tillfällen. Det var nämligen Arne Österlind som spelade steelguitar med den äran hela kvällen. Ni har kunnat se honom ibland annat Bingolotto där Streaplers varit med flera gånger. En annan person som också skall ha stort cred är Gunnar Åkerlund som skruvade ljud denna kvällen. Ett mycket proffsigt och behagligt ljud. Tillsammans med en mycket läcker ljussättning gjorde det konserten ytterst proffsig.

Sammanfattningsvis var det ett superfin konsert med ett av dom bästa och största dansband vi har i Sverige idag. Få dansband kan man mäta sig med den musikaliska resa som Streaplers gjort. Tycker konserten speglade deras karriär på en värdigt sätt från de första trevande tonerna till dagens Streaplers. Och det skiljer sig inte speciellt mycket skulle jag vilja påstå.
Slutligen vill jag ta tillfället i akt och tacka Kjetil Granlie Kenny Samuelsson som bjöd ner oss till Göteborg. Stort tack även till Henrik Göransson, Per Lundin, Anders Larsson och Arne Österlind för en underbart trevlig konsert. Stort tack till Thomas Detta kommer man leva länge på. Tusen tack än en gång samtliga inblandade.

konstreap39

konstreap40

konstreap41

konstreap42

konstreap43

Efter konserten blev vi skjutsade till hotellet av Kjetils snälla fru Ulrika och en kompis till henne som heter Camilla. Tack tack tjejer. Tillbaka på hotellet tog vi spårvagnen in till city för att koppla av med lite dryck. Vi hamnade på en hårdrocksbar som heter ”Lilla London”. Musiken till trots så var det en trevlig kväll. När vi kände oss färdiga tog vi spårvagnen tillbaka till hotellet och sussade gott i våra sängar.

Två nöjda och hungriga bröder var det som vaknade till en underbar morgon. Vi fräschade till oss och gick i raskt takt mot matsalen. Oj vad mycket gott det fanns, fil, korv, bacon, äggröra, goda ostar, korv och en massa andra läckerheter. Det smakade perfekt. Frukosten gör mycket för att resten av dagen skall bli bra. Sen gick vi upp för att vila en stund på hotellrummet. Sen gick ner för att checka ut från hotellet. Utanför mötte vi upp några trevliga dansvänner som kommer från Uddevalla. Vi for i väg mot ett konditori för att ta en fika. Så mysigt och slå sig ner med en semla och en läsk. Efter detta besökte vi feskekörka och saluhallen. Alltid lika trevligt att träffa er Märta och Jessica. Hälsa Kjell så mycket.

konstreap44

konstreap45

konstreap46

konstreap47

konstreap48

När vi vinakt av våra vänner tog vi och åkte lite spårvagn till centralen för att göra oss av med vårt bagage. Sen blev det lite shopping. Jag handlade en del i lite butiker som vi inte har här i Värmland. Lite mat blev det på en fin restaurang. Efter maten tog vi de sista bilderna innan vi gick till centralstationen dels för att hämta ut våra väskor sedan se från vilket spår vårt tåg skulle gå. Det var två överlyckliga bröder vinkade adjö till Göteborg steg på tåget så upprymda och glada så lyckliga för konserten och dessa trevliga dagar i Götet.

konstreap49

konstreap50

konstreap51

konstreap52

konstreap53

konstreap54

konstreap55

konstreap56

konstreap57

konstreap58

konstreap59

konstreap60

konstreap61

konstreap62