Finix på Ersboda FH

29 feb

För ganska precis ett år sedan, den 13 februari 2015 gjorde dansbandet Finix en av sina allra första spelningar på Ersboda FH. Givetvis var det nåt som kurt Sundin ville uppmärksamma. Därför tog han sin kamera och begav sig dit för en intervju med grabbarna och givetvis lite dansbilder som vanligt.

Strike böjd på en fullträff på Ersboda Folkets Hus

29 feb

STRIKE, dansorkestern från Hudiksvall spelade upp till dans på Ersboda FH i Umeå torsdag den 11 februari 2016. Kurt Sundin hade den goda smaken att fara dit med sin kamera. Hör vad de har att säga om sina spelningar och så dansbilder förstås.

Om Hasse Anderssons grammis

29 feb

hassegrammis16

Jag fick ett mail ang grammisvinnaren Hasse Andersson i kategorin dansband. Många undrar varför många inom dansbandsvärlden är så förbannade på att han vann en grammis. Jag kan bara säga att vi är inte förbannade. I alla fall inte jag. Det som vi vänder oss mot är juryn som placerade han i kategori ”Dansband”. Med med tanke på vilka kategorier som finns så var nog denna närmast. Kanske man till nästa år skall göra en kategori för countrymusik där Hasse passat in mer eller en kategori svensk övrig musik.

Toppen och botten

29 feb
Toppen och botten
Toppen och botten

TOPPEN
1. Våren är på gång. Takdropp deluxe :)
2. Längtan till sommarens logdanser. Nu börjar programmen ploppa upp
3. Innebandymatchen mellan Karlstad Innbandy och IK Carlstad.
4. QX-Gaygala. Så mycket kärlek på ett och samma ställe.
5. Arrangörerna av söndagsdansen i Storfors

BOTTEN
1. Melodifestivalen- Samma regler för väl gälla för alla artister
2. Bokare som sprider ut skit om dansbandens existens
3. Arrangörer som inte kan samarbeta
4. Nätmobbning
5. Eksem. Vem skapade detta helvetes påfund

Matz Bladhs i Vännäsby Festplats

27 feb

På Alla hjärtans dag, den 14 februari 2016 spelade Matz Bladhs upp till dans på festplatsen i Vännäsby. Många tog chansen att dansa till dem då de inte är där uppe så ofta. En av dem som tog chansen var Kurt Sundin som var där och gjorde ett fint dansinslag.

Ingen alkohol – Ingen dans?

26 feb

ivarskro

Idag kunde jag läsa på internet om ett dansställe eller danskrog i Norge som tyvärr måste upphöra med dans. Anledningen är att man blivit av med utskänkningstillståndet. Jag är ingen moralpolis som skall tala om för folk vad som hör ihop och inte hör ihop?

Men är det inte lite beklämmande att man 2016 inte kan bedriva dansverksamhet utan alkohol? Jag vet flera ställen här i Sverige som det funkar alldeles utmärkt på. Och det finns säkert sådana platser i Norge med. Men ändå? Nu handlar ju detta om en danskrog där det primära nog inte är dansen utan att servera mat och dryck, men ändå. Det är trist om man går mot en trend där alkohol skall ha en sådan betydelse för dansens fortlevnad.

Som en passus till detta så bjuder jag er på Ole Ivars med ”Je har slutta å drekke brenn’vin”.
Undrar om något svenskt dansband skulle få för sig att spela in denna låten?

Dags för dansbandskalaset i Västerås

25 feb

dbkalaset16

Nu till helgen är det dags för Dansbandskalaset i Västerås. Då öppnar man dörrarna till Aros Congress Center i Västerås för dans i två dagar till flera av landets mest käbda dansband. Dans på två golv kommer att erbjudas. I hela evenemangshallen läggs ett stort parkettgolv och i restaurangen.

Under fredagen den 26 februari, kl. 21.00-02.00, kommer följande dansband att spela Lasse Stefanz, Donnez, Sannex och Catch
På lördag den 27 februari, kl. 21.00-02.00, spelar Streaplers och Arvingarna, Mickeys, Larz Kristerz

Young 66 med mer Nostalgi

25 feb

young66-cd16

Är du intresserad av lättlyssnad 50 och 60-tals musik så bör du införskafa Young 66s senaste cd ”Mer Nostalgi”. På denna trevliga platta ryms 12 gamla klassiker. Här ryms klassiker som ”Dreamlover”, ”Judy”, ”Puppy Love”, ”ogether Again”, ”Laste date”, Onley the lonley” och ”Lilla vackra Anna” för att nämna några av skivans goda spår. Young 66 är en duo från Kristinehamn som består av Leif Andersson på sång och gitarr samt Gunilla Widerström på sång och tamburin. Detta är bandeta tredje skiva med nostalgilåtar. Vill du provlyssna på skivan kan du göra detta på bandets hemsida www.young66.se

Young66 med ny uppdaterad hemsida

25 feb

young66-web

Kristinehamnsbandet Young66 har en ny uppdaterad hemsida www.young66.se Välkommen in för att läsa, se på bilder, lyssna och ta del av historiken.

Leif och Gunilla är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik. De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick.

Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken.

Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig.

Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar.

Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurens med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer.

Grattis Hasse Andersson

24 feb

hassegrammis16

Vi säger stort grattis till 2016 års vinnare av en Grammis i kategorin ”Årets Dansband” Hasse Andersson med plattan ”Guld och gröna skogar”

Dans på Crazy Daizy på Fleminggatan i Stockholm

24 feb

crazy16

Några har undrat om det inte längre arrangeras danser på ”Dans In” i Stockholm längre. Arnfinn Opsand rapporterar att det är slut på danserna på denna populära danskrog där flera av ladets största dansband spelat upp till dans. Dyra orkestrar som inte drog så mycket folk är orsaken till att man lagt ner danserna. I stället satsar man åter på dans på nattklubben Crazy Daizy på Fleminggatan 2. Restaurang Flemmings. Nu på lördag gästas man av Rezar med Lotta

Källa: Arnfinn Opsand

rezar

Calle Stensson har dött

23 feb

callestensson

Calle Stensson som varit gitarrist i Dannys, Bob Stevens och Mona Gs har lämnat jordelivet. Han gick bort i början av februari. Vi lyser frid över hans minne.

Samzons cd-aktuella

23 feb

samzons-cd

Sounders orkester som kommer från Kimstad utanför Norrköping är just nu cd-aktuella.

Hur kom man då på att döpa sig till Samzons? Man kom ju på att alla i orkestern hade namn som slutar på. Och eftersom alla hade ”SAMMA SON” i efternamnet så föddes också idén till namnet SAMZONS som nu hängt med i 39 år.

Man har släppt ett fullmatat album med inte mindre än 19 låtar. Här får man verkligen valuta för pengarna. Det är både nya och äldre låtar från Samzons 39 åriga karriär.

Plattan öppnas med härliga ”San matinique” och följs av många fina dansanta hits. ”Vilken underbar dag just idag” av
Marek Kruczkowski och Boel Glaas, ”Kärleken finns för alltid kvar kvar” signerad Peter Grundström, ”När drömmarnas tid är förbi” som Mona Gustafson skrivit och ”Kärlek och längtan” av Lars-Erik Ohlsson och Keith Almgren. Lägg där till instrumentala ”Under ekars djupa grönska” och ”På röda rosor faller tårar” så har ni en fin dansplatta som passar perfekt för dansgolvet där hemma.

En mycket fin dansplatta som jag varmt kan rekomendera. Skivan säljs ute på Samzons danskvällar.

Lite Göteborgsbilder

23 feb

gbgjan1601

För en tid sedan så besökte jag Göteborg med min bror. Här följer lite bilder från den resan.

gbgjan1602

gbgjan1603

gbgjan1604

gbgjan1605

gbgjan1606

gbgjan1607

gbgjan1608

gbgjan1609

gbgjan1610

gbgjan1611

gbgjan1612

gbgjan1613

gbgjan1614

gbgjan1615

Nostalgisk dansgala i Borås

19 feb

dansgalaahaga106

Nu är det dags för ännu en härlig dansfest på Åhaga i Borås lördag 20 februari 2016. Nostalgisk dansgala med Sveriges mest legendariska band, Streaplers, som lockar stor publik efter över 56 år på vägarna. Dessutom unik återförening med den sångare som många nog personifierar med Streaplers och 70-tals nostalgi, nämligen Ove Pilebo. Han bjuder förstås på sina största hits ihop med sitt gamla band.

Ihop med Streaplers bjuder välkända Seastars också upp. Bandet firar 40-årsjubileum och lovar garanterat klackarna i taket.

Kvällens värd och konferencier är radio- och tv-profilen Thomas Deutgen, ihop med Jan Öjler.

Börja kvällen med härlig supé som du bokar via Åhaga.se
Klassisk skagentoast toppat med löjrom serveras på vårsalladsbädd.
Helstekt fläskfilé serveras med cognacsflamberad pepparsås, tvåfärgade honungsglaserade morötter samt ugnsbakad klyftpotatis.
Kaffe
Dryck beställs på plats

Excess med ny keybordist

18 feb

hannesexcess
Foto: Excess

I Janauari tackade Mårten Nordström för sig som keyboardist i Excess orketer. Nu kan bandet stolt presenteras hans efterträdare. Det är Hannes Qvarnström från Gnesta som kommer ha koll på de vita och svarta tangenterna.
Hannes kommer göra sitt första jobb med Excess den 18 mars i Mörrum Folkets Park

Förändringar i Kindbergs

17 feb

kindbergsanders16

Som vi rapporterat om tidigare så har bandets sångare och frontfigur Jocke Ekelund varit sjukskriven från bandet pga problem med stämbanden. Nu rapporterar bandet att Jocke redo att kliva in i turnébussen igen. Han är taggad och laddad som aldrig förr. Men för att ha det säkra före det osäkra så kommer man starta lite lugnt.

Som du kunnat läsa i föregående nyhet så har bandets basist Ola bestämt sig för att sluta.

Olas ersättare blir ingen mindre än Anders Wigelius som varit med i bandet under den tid Jocke varit borta från bandet. Han har kommit in i bandet som en frisk fläkt därför känns detta som en naturlig fortsättning säger grabbarna i bandet.

Den första spelningen med vår nya sättning blir på Rosella den 22/4.

Källa: Kindbergs

Ola slutar i Kindbergs

17 feb

olakindbergs

Ola Jonsson som spelar bas och sjunger hoppar av bandet Kindbergs efter åtta händelserika år i bandet. Läs nedan vad han skriver på bandets facebooksida.

Som en del av er säkert sett o hört att jag nu hoppar av Kindbergs. Vill jag på detta sätt tacka alla för dom 8 fantastiska år jag varit med. TACK till Er alla fina dansare och publik ( både i Sverige o Norge ), arrangörer, Nöjeskällan (Mats), JH Formidling (Jan), skivbolag o producenter (Per Hasse Marcus), o sist men inte minst mina goa kamrater i Kindbergs Smiley smile. Vill även önska Anders Wigelius lycka till som min efterträdare, samt Jocke som nu är fit for fight igen (kul) Smiley smile. Må livet gå som en dans. Vi ses o hörs. PUSS&KRAM//Ola.

Skicka en hälsning till Ola via bandets sida på facebook

Elisa Lindström medverkar i Let´s Dance

17 feb

Komikern Pia Johansson, Programledaren Linda Lindorf och Operasångaren Rickard Söderberg är alla klara för Let´s Dance 2016. Nu kan vi avslöja ytterligare ett namn. Det är dansbandsdrottningen Elisa Lindström från Töreboda.

Hennes karriär började 2005 när hon ställde hon upp i Lilla Melodifestivalen med gruppen Lali. Sen blev det dansbands för hela slanten och dom vann dansbandskampen 2010. Både 2011 och 2012 tilldelades hon Guldklaven i kategorin Årets Sångerska. Hon har även fått Sveriges radios specialpris för ungt uppstickarband 2011. 2013 kammade hon hem ytterligare en seger då som körledare i Körslaget i TV4. Året efter deltog Elisa Lindström deltog som soloartist i Melodifestivalen med bidraget ”Casanova”. Senast var hon programledare tillsammans med Thomas Deutgen för Tack för dansen i TV4. Frågan är om det kan bli ytterligare en seger för Elisa?

Elisa Lindström
Elisa Lindström

Dansbilder från Hedins i Storfors

15 feb

Den 31/12 var jag till Storfors på dans. Orkestern som spelade var Hedins. Det blev en trevlig kväll med mycket folk. Bandet spelade som vanligt bra musik.
Jag tog lite bilder från kvällen som ni kan se här. Jag experimenterade lite med min kamera denna kväll. Blev helt okej bilder om ni frågar mig.

hedinsstorfv1601

hedinsstorfv1602

hedinsstorfv1603

hedinsstorfv1604

hedinsstorfv1605

hedinsstorfv1606

hedinsstorfv1607

hedinsstorfv1608

hedinsstorfv1609

hedinsstorfv1610

hedinsstorfv1611

hedinsstorfv1612

hedinsstorfv1613

hedinsstorfv1614

hedinsstorfv1615

hedinsstorfv1616

hedinsstorfv1617

hedinsstorfv1618

hedinsstorfv1619

hedinsstorfv1620

hedinsstorfv1621

Med Sandins på Kusmarks Folkets Hus

14 feb

Kurt Sundin hade den goda smaken att åka till Kusmarks FH som ligger nån mil norr om Skellefteå. Där fick han en pratstund med bandmedlemmarna i Sandins orkester spelade där den 5 februari. Se hans trevliga inslag nedanför.

Casanovas tvingas ställa in i Gävle

13 feb

casanovas15

Casanovas tvingas ställa in kvällens spelning på parken i Gävle p,g,a sjukdom. Arrangören Leif Vibron har förgäves försökt få fram ett ersättningsband med alla är uppbokade. Så ÅK INTE på dans i Gävle i kväll.

Så här skriver Leif på facebook:
Olyckan grinar oss i ansiktet….
Kvällens spelning på Parken i Gävle är inställd!
Casanovas är sjuka ! Jättetråkigt!
Influensan har slagit till på bandet!
Vi har letat efter ersättningsband, men alla möjliga är upptagna med andra spelningar ! Jättetråkigt!
Vi återkommer med nytt speldatum under nästa vecka!
OBS! Sprid detta till alla som ni känner snarast så att folk inte åker hit i kväll i onödan!
Tack på förhand!

Nästa dans på parken Gävle är 28/2 då Mannerz kommer på besök och spelar mellan 18.00 – 22.00