Twilights spelar vidare under nytt namn

9 feb

pergorans
Foto/Copyright: Per-Görans

Det är tufft att driva dansband idag. Speciellt om du tillhör dom lite mindre kända. På vissa sidor har man kunnat läsa att bandet Twilights lagt ner. Detta är en sanning med modifikation. Bandet spelar på som vanligt fast med det nya namnet Per-Görans orkester. Samtliga inbokade jobb framöver kommer att genomföras som planerat.

Bandet hälsar att man fått en hel del nytt material av bland andra Mats Ymell, tre riktigt bra låtar. Bandet ser ljust på framtiden och hoppas att fler skall hitta ut till dansbanorna där dom spelar.

Per-Görans spelar det dom själva kallar ”modernmogen” dansmusik!! Deras måtto är att varje spelning ska vara en glad och trevlig upplevelse för danspubliken! Man använder inga bakgrunder eller andra hjälpmedel, utan spelar absolut live, något som de tror danspubliken uppskattar.


Publicerad:

Skåningarna satsar friskt framåt

9 feb

skaningarna

När Joel slutade i Donnez som trummis började föddes idéerna till att starta upp något nytt i mindre skala. Det hela mynnade ut i duon Skåningarna som han startade upp med Mats Gustafsson som då hade slutat i Canyons. Nu har man utökat duon till en kvartett och satsar friskt framåt. Genuin mogen dansmusik med sväng är det som står på menyn. Bandet har fått kontrakt med Nöjeskällan och kommer medverka på deras dansforum i Huskvarna söndagen den 13 mars.

Följande medlemmar ingår i bandet:
Joel Andreasson – Sång och Gitarr
Mats Gustafsson – Klaviatur,Dragspel och Sång
Rickard Alerstedt – Steelguitar, Gitarr och Sång
Håkan Larsson – Trummor


Publicerad:

Detta med källkritik

9 feb

kallkritik

Det är lite tragiskt i bland när man läser nyheter och annat som folk skriver på internet och delar. Man undrar om någon har någon liten uns av källkritik. Jag slog föresten upp ordet för att se vad man kan läsa om det. Och fann bland annat detta.

Källkritik är en kritisk granskning av källmaterial och en bedömning av trovärdigheten av påståenden som ges i en informationskälla. Källkritik är en central vetenskaplig metod för att bedöma vilka uppgifter från en uppgiftslämnare som är trovärdiga.

Källkritiken består av ett antal kriterier som ursprungligen utvecklades för historievetenskapen, för att värdera vilka uppgifter i historiska och religiösa dokument som är myter eller propaganda, eller har förändrats genom muntlig berättartradition, och vilka som är sannolika.

Källkritiken har även visat sig vara användbar inom andra vetenskaper, av journalister och författare,[1] och av alla som försöker skapa sig en bild av verkligheten ur samhällets informationsflöde.

Jag är alltid lite skeptisk ibland när man får en del information tillsänt sig. Och i den mån jag kan försöka jag kollla upp riktigheten i saker och ting innan jag delar på facebook och skriver här i min blogg.


Publicerad: