Blomsterhult dansar och ler 2016

29 mar

blomsterhult16

Janne Sandgren kommer i år att arrangera fyra danskvällar. Samtliga är förlagda till maj månad är samtliga nonstopdanser undantaget kvällen med Jannez. Där efter kommer han i år att överlåta sommarens danser till Jacobs Loge som gör sista säsongen. Läs mer om detta i inlägget längre ner.

Danser Blomsterhultlogen 2016
2016-05-07 Date & Finix 20.00 – 01.00
2016-05-14 Jannz 20.00 – 24.00
2015-05-20 Mickeys & Kindbergs 20.00 – 01.00
2015-05-21 Mickeys & Per-Håkans 20.00 – 01.00

Pumpen Södra Vi firar 30

29 mar

pumpen30

Pumpen i Södra Vi har 30-årsjubileum i år. Det kommer man firar stort den 1 april. Då blir det Jubileumskonsert. På scenen står The Mule Skinner Band med Streaplerslegendarer samt Lasse Sigfridsson och Towe Widerberg. Entren är endast 250:- och i priset ingår landgång inkl läsk/vatten. Filmvisning/nostalgiutställning med bilder från förr och nu.

För mer info. Kika in på www.pumpen.se

Sista sommaren på Jacobs Loge

29 mar
Jacobs Loge 40-års jubileum under 2012
Jacobs Loge 40-års jubileum under 2012

Sista danssommaren på Jacobs Loge. Visste låter det vemodigt. Men faktum är att detta är det bittra sanningen om ni frågar mig.
2016 blir alltså den sista danssäsongen på den populära logen i Strömtorp mellan Karlskoga och Degerfors. Efter 44 år är det med ålderns rätt att sluta säger Nils Jacobssons som varit arrangör under alla åren. Han vill så klart tacka den fina danspublik, som har dansat på logn under alla år. För kännedom blir det ingen dans när nya ägarna tillträder den 15 augusti i år. Så det är en stor epok som går i graven.

jacobsloge16

En kväll i Gullspång

29 mar

gullspangkv1601

På väg hem från Mariestad en kväll stannade jag och broder till i den lilla orten Gullspång. Gullspång är en liten tätort i Västra Götalands län och kommunens näst största efter Hova. Genom samhället rinner Gullspångsälven som utgör gränsen mellan landskapen Västergötland och Värmland. Större delen av tätorten ligger söder om älven, i Västergötland. Här kan man bland annat gå på bio, cykla dresin eller ta sig en matbit på Glada Laxen. Just denna kvällen verkade det inte hända allt för mycket.

gullspangkv1602

gullspangkv1603

gullspangkv1604

gullspangkv1605

gullspangkv1606

gullspangkv1607

gullspangkv1608

gullspangkv1609

gullspangkv1610

gullspangkv1611

Paul Sahlin till Stora Folkparksdansen i Mariestad.

29 mar

paulsahlin16

Nu kan jag stolt presentera en gästartist till Stora Folkparksdansen i Mariestad. Under evenemanget ”Dansband på stan” så har man de senaste årenm har en ”nostalgigäst”. De senaste åren har det varit Lasse Sigfridsson, Marie Arturén, Ove Pilebo och Magnus Kvintett. I år är det ingen mindre än Paul Sahlin som kommer uppträda på torget.

Paul är nog mest känd under artistnamnet Paul Paljett och var en av Bert Karlssons första artister. Hans mest kända låtar som soloartist är nog Jag vill ge dig ett äventyr och Guenerina. 1980 deltog Sahlin i melodifestivalen med låten Tusen sekunder. 1987 deltog han med Anne Kihlström i sången Ung och evig. Samma år blev också sångare i dansbandet Säwes. 1991 blev han sångare i Matz Bladhs med vilka han skördade stora framgångar på Svensktoppen deltog i bland annat ”Bingolotto”, ”Café Norrköping” och Riksradions ”I Afton dans”. Våren 2004 hoppade han av Matz Bladhs. Efter 13 år som frontfigur. Förutom musiken har han drivit ett diskotek och ett hotell i hemstaden och arbetar nu på en begravningsbyrå i Trollhättan.

Dreams på Ersboda FH Umeå

29 mar

Ungefär ett år sedan träffade Kurt ”På dans med Kurt” Sundin Dreams senast, även då på Ersboda FH. Dreams är ett heltidsband som spelar modern dansmusik helt live utan förinspelade hjälpmedel. I denna intervju som Kurt gjort kan du lyssna på vad grabbarna säger och kolla in dansbilder.

Jocke tillbaka i Kindbergs med ny cd

29 mar

kindbergscd

Joakim Ekelund är snart tillbaka på scenen efter sin sjukskrivning. Han är redo att kliva in i turnébussen igen och taggad och laddad som aldrig förr. Dock kommer han ändå att börja lite försiktigt för att inte riskera något med sina stämband. I samband med detta släpper bandet tillsammans med Atenzia ett samlingsalbum i månadsskiftet april/maj. På plattan finns tre helt nya spår varav Jocke sjunger titelspåret och Anders som nu tagit plats i bandet sjunger två nya låtar. Under nästa vecka släpper bandet första singeln.

Som vi berättat tidigare i bloggen kommer bandets basist Ola Jonsson slut och Anders Wigelus kommer i som ny medlem. Anders har spelat med bandet sedan oktober och gör ett mycket bra jobb. Han har kommit in i bandet och är en frisk fläkt.

Den första spelningen med nya sättningen blir på Viking Line Rosella den 22/4.