Humbles orkester satsar friskt

23 mar


Foto lånat från bandets facebooksida. Foto: Christian Andersson

Humbles är en orkester som funnits i elva år. Nu hårdsatsar man och har nyligen varit med på Nöjeskällans dansbandsforum i Huskvarna. Jag tog mig ett snack med André Humble som är kapellmästare men som även spelar keyboard och dragspel. Övriga medlemmar är
Cornelia Humble på Sång, André Humble: Kapellmästare, keyboard och dragspel, Filip Humble: Trummor, saxofon och sång, John Bengtsson: Kompgitarr och Dan Stenberg: Sologitarr, trummor och körsång. Bandets utgångsort är Linneryd utanför Tingsryd i Småland.

Hur länge har Humbles funnits som danband?
Humbles har funnits som dansband sen april 2006.

Hur kom ni på idén att starta ett dansband?
Vi hade fått en förfrågan om att spela på ett kalas och sen blev vi bara mer efterfrågade och eftersom 3 av oss är barnbarn till Åke blom i Leif bloms orkester så kom även intresset föra att spela dansband i riktig tidig ålder.

Ni var ett av banden på Dansbandsforumet i Huskvarna. Hur kändes det att vara med där?
Det kändes bra och även att få visa upp oss för branschen vilken typ av musik och stuk vi spelar och även kul att få möta en härlig publik och även andra band.

Om man skulle placera in er. Vilken typ av dansmusik spelar ni?
Vi spelar mogen fräsch härlig dansmusik med den rätta takten.

Hur ser ni på dansbandens framtid?
En svår fråga att svara på men vi hoppas på att dansbandsmusiken lever vidare, det verkar ändå som att många yngre med har fått upp intresset av att gå ut att dansa även om ”avståndet mellan varandra” i foxtrot är ett stort problem för de yngre, det räknas inte som otrohet och det ska inte vara obekvämt eller pinsamt för någon eller någon annan att hålla om en annan person när man dansa, det är en helt naturlig grej. En sån nära kontakt med en kanske riktig snygg tjej, kille, kvinna eller man är väldigt svårt att få uppleva annars!

Vad har ni som orkester för framtidsdröm?
Att kunna få så mycket spelningar så att man kan spela på deltid och få utöva sitt intresse och även få ha sitt ”vanliga” jobb kvar, det är svårt att leva på att spela dansband idag.

Vad har ni på gång framöver?
Vi ska spela in en singel i slutet av mars, sen är det en del spelningar som är inbokade och vi hoppas på mer givetvis och även få göra en fullängds-CD till slut!

Tack för intervjun och lycka till framöver.


Publicerad:

Blandat dansprogram på Liseberg 2017

23 mar

Redan den 22 april har man danspremiär på Liseberg. Då står veteranerna i Flamingokvintetten på scenen. Sedan avlöser Sveriges dansbandselit Polketten under hela sommaren fram till och med den 2 september då Sea Stars avrundar säsongen.

Varje onsdag förmiddag från slutet av Maj till början av auugsti arrangeras den populära ”Elvadansen”. Elvadansen är ett återkommande danstillfälle onsdagsförmiddagar kl 11-14 under sommaren som lockar till umgänge och lite stillsammare dans.

Ett av de stora gängen som kommer besöka Liseberg är Lasse Stefanz som i år firar 50 år. Dock är det emellertid inte till dansbanan Polketten, utan för en konsert på Stora Scenen. Enligt Liseberg kommer det bli en exklusiv jubileumskonsert som kommer bjuda på hits från ett halvt sekel – och kanske en och annan överraskning.

På Polketten bjuds det också på kurser i bugg, salsa och West Coast Swing. Och den återkommande 11-dansen som varje onsdagsförmiddag lockar stadens pensionärer till umgänge och lite stillsammare dans.

– Polketten har funnits på Liseberg sedan 1926 så det är en djupt rotad tradition att dansa här. Det känns fint att vara en mötesplats för så många göteborgare, inte minst för de äldre, säger Johan Gummesson som är producent för scenprogrammet.

Förra året besöktes Polketten av cirka 30 000 dansglada gäster. Att dansa, eller gå danskurs, kostar inget extra utan ingår i entrén till nöjesparken. 11-dansarna har även fri entré.


Publicerad: