Snart säsongspremiär

28 apr

Snart är det dags för Valborgsmässoafton att göra sitt intågande. Och med den följer även en del utepremiärer för våra olika danslogar.

Björka Loge Södra Sandby: Barbados
Örsåsa Loge Gullringen: Casanovas
Sigges Loge Nissafors: Blender
Lane Loge Uddevalla: Streaplers


Publicerad: 2017-04-28 08:01:07

Gideons bjöd på dansgodis i Storfors

23 apr

Så var det åter dags att träffa mina vänner från Eskilstuna igen. Gideons heter dom och har existerat i snart 55 år.


Publicerad: 2017-04-23 14:08:40

Recension: Skåningarna – En kväll med oss

20 apr

SKÅNINGARNA – EN KVÄLL MED OSS
Betyg 4 (stark!)
Skivbolag: Atenzia Records
Antal låtar: 12

Skåningarna bildades först som en duo som sedan blev en trio. Tanken från början var att man skulle åka runt på privata fester, föreningsdanser och andra event i södra Sverige och framförallt Skåne. Men detta ”hobbyprojekt” tog fart spelningar från hela Sverige rullade in och man utökades snabbt till en kvartett. Bandet består idag utav Joel Andreasson som sjunger och spelar gitarr, Mats Gustafsson som trakterar klaviatur, dragspel och svarar för en del av sången, Håkan Larsson på trummor samt Antti Johansson som blåser sax, spelar gitarr och svarar för lite sång. För drygt ett år sedan deltog man på Nöjeskällans forum i Huskvarna där man gjordes tor succé. Och efter att själv ha upplevt bandet live kan jag förstå succén.

Nu har bandet släppt sitt debut album med titeln ”En kväll med oss”. Och en helkväll är precis vad man får när man lyssnar på denna platta som håller riktigt hög klass som debutalbum. Man blir på riktigt gott danshumör från första tonen. Joel Andreasson med förflutet i Donnez och Canyons svarar för sången på plattan har en riktig personlig röst som ger profil till bandet. Plattan inleds med ”Jag kör genom natten” som tidigare släppts som singel. Ett härligt öppningsspår skrivet av Agneta Mårtensson och Jonas Lindau som inspirerar till fortsatt lyssning av plattan. Även spår två, lite mer fartigare ”Vid foten av Texas” av Donald Laitila (Donnez) och Anders Larsson (Streaplers) är av god kaliber. ”Måndag” av Thomas Berglund och Ulf Georgsson är ett till fartigt spår som man blir pigg och glad av att höra. Man har på plattan fåt låtar levererade av gräddan av låtskrivareliten i Sverige just nu.

Andra goda spår jag gärna lyssnar på är ”Två ögon blå” av Martin Ekwall och Lennart Dahlberg, ”Ingen annan är som du” av Nick Borgen och ”Den du helst av allt vill ha” av Tony Johansson och Ulf Georgsson. Det är en bra mix mellan ”eget” material kontra covers.

Som producent och arrangör hittar vi Donald Laitila som hjälp till med det mesta i studion. Alltsammans är fint paketerat.
En utmärkt fräsch mogendansplatta som inspirerar till både dans och lyssning. Snyggt omslag dessutom som ger minnen till sommaren.
Bra jobbat grabbar!!!


Publicerad: 2017-04-20 17:31:50

Tobbe Nyström pausar från Paige

14 apr

Tobias ”Tobbe” Nyström meddlear att han är tvungen att ”pausa” sitt spelande ihop med de fantastiska medlemmarna i PAIGE, då ryggen säger ifrån! Hälsan går alltid först!

Tobbe vill passa på och tacka för den här tiden och samtidigt tala om hur otroligt duktiga alla i PAIGE är, det svänger riktigt gott och bandet är definitivt ett band som han är tvärsäker på att ni dansare & arrangörer inte kommer att kunna vara utan!

Han tillägger dock att han stänger absolut inga dörrar utan hoppas kunna hoppa på tillsammans med PAIGE så snart allt blivit okej igen.

Källa. Tobbe Nyström


Publicerad: 2017-04-14 22:59:53

Glad Påsk

13 apr


Publicerad: 2017-04-13 22:33:55

Påskdanser 2017

12 apr
Brunnsparkens dansgolv

Jag tänkte tipsa er om lite dans för er som bor i Värmland och Närke med omnejd

Skärtorsdag 13/4
Brunnsparken Örebro – Mats Bergmans
Sydnärkehallen Hallsberg – Sannex och Casanovas

Långfredag 14/4
Hotell Frödong Karlstad – Black Jack
Gruvan Grums – Matz Rogers

Påskafton 15/4
Brunnsparken Örebro – Streaplers
Vårviks Bygdegård Säffle – Matz Rogers
Kunla Hotell – Bagatelle

Påskdagen 16/4
Storfors Kulturhus – Stickan & Classe
Skoga Bygdegård – Wretaz
Brunnsparken Örebro – Blender och Expanders

Annadag påsk 17/4
Seniorernas Hus Karlstad – Svantes orkester


Publicerad: 2017-04-12 23:10:28

Casanovas med nytt album

11 apr

Den 28 april släpper Casanovas ett helt nytt album på Atenzia Records. Skivan har fått titeln ”Ut i livet”. I början av april släppte bandet en singel med samma namn. Singeln har fått en smakstart med över 14466 streams på bara 3 dagar och det bara fortsäter.


Publicerad: 2017-04-11 22:54:42

Brunnsparken startar dansråd

10 apr
Brunnsparken Örebro
Brunnsparken Örebro

Föreningen Folkets Park i Brunnsparken Örebro vill bilda ett ”dansråd”.
En grupp på ca 6-10 personer som träffas några gånger per år.
Personer som vill och har förmågan att på ett kreativt sätt vara delaktig i Brunnsparkens verksamhet, och då främst vår dansverksamhet.

Har du tankar, funderingar, idéer, åsikter, planer, kärlek för dans i allmänhet och dansen i Brunnsparken i synnerhet?
Är du en driven person som alltid ser framåt, är konkret, vill vara med och tycka till, påverka och känna dig delaktig?

Svarar du ja på detta, maila oss några rader eller ring Brunnsparken och berätta lite kort om vem du är, vad du gör och framför allt vad du känner att du vill och kan bidra med.
Föreningens anställda personal och styrelse sätter sedan ihop en så mångfacetterad grupp som möjligt utifrån de kontakter vi får.

Första mötet planera man att ha onsdag den 19 april, kl 18:00 i Regnbågen.
Brunnsparken vill gärna ha ditt mail eller samtal så fort som möjligt.

Sprid gärna detta till dina vänner!

Kontaktuppgifter:
Mail: info@brunnsparken.com
Meddelande här på FB
Telefon 019-24 40 10
Brev: Föreningen Folkets Park Örebro
Box 9007
700 09 ÖREBRO


Publicerad: 2017-04-10 22:42:05

Skåningarna med debutalbum

9 apr

Om några dagar släpper Skåningarna sitt nya album.

Det är inte ofta det snackas så mycket kring ett helt nytt dansband som det gör kring Skåningarna just nu. Kvartetten med sångaren Joel Andreasson i spetsen fyller fler och fler dansgolv runtom i Sverige. Och det är inte konstigt för deras dansanta och medryckande dansmusik passar perfekt för alla åldrar.

Joel som tidigare spelade trummor i Donnez och bandet har fått hjälp av just Donald från Donnez med produktionen. På plattan återfinns både nyskrivet material från gräddan av Sveriges låtskrivarelit och dessutom ett antal väl valda covers.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Jag kör genom natten
2. Vid foten av Texas
3. Den du vill ha
4. Kom med mig
5. Två ögon blå
6. Måndag
7. Så länge jag lever
8. På tu man hand
9. Är du ensam nu ikväll
10. Tågresan
11. Ingen annan e’ som du
12. Amor Vincit Omnia


Publicerad: 2017-04-09 23:19:21