intervju med Sannex inför Stora Folkparksdansen

13 aug

SNABBFAKTA
Sannex
Utgånsort: Skivarp
Startår: 1977 i Uppsala
Medlemmar:
Andreas Olsson – Gitarr och sång
Micke Norsten – Trummor och sång
Andreas ”Lill-Klas” Andersson – Bas och sång
Patrich Rundström – Klaviatur och sång

Ni kommer åter till Mariestad och STFPD för 6:e året i rad. Hur känns det?
SVAR: Det känns fantastiskt att ha det förtroendet att få komma tillbaka ytterligare ett år! Det är en rolig spelning för oss band. Alltid bra med folk och trevlig stämning. Det geografiska läget är ju också helt fantastiskt!

Vad är det för speciellt att komma till Stora Folkparksdansen?
SVAR: Framförallt ligger det ju fantastiskt! Från den dansbanan vi står på ser man hela Vänern öppna upp sig precis utanför. En underbar arbetsplats för oss!

Vad tror ni om kvällen med Expanders och vad kan publiken förvänta sig?
SVAR: Det är ett tag sedan vi spelade med Expanders så det ska bli jättekul. Det är fantastiska musikanter och sköna boys som vi gillar mycket att umgås med.
Vi hoppas givetvis också på att det kommer mycket folk och en blandad publik som är sugna på att bli roade.

Under året har ni vunnit grammis för plattan ”Din sida sängen” och Andreas en guldklav för årets låt ”Jag är stark”. Hur känns det att få dessa utmärkelser?
SVAR: Ja vi har haft en otrolig vind i seglen sista åren. En Grammis är det stösta pris man kan få när man håller på med musik, så det är ju förstås extra hedrande och otroligt överraskande.
Att få ett pris för något man har varit med att skapat tillsammans är ju ett kvitto på att folk gillar det vi gör och att vi gör rätt. Det känns otroligt kul!

Vad är sommarens höjdpunkt för Sannex?
SVAR: Det finns flera höjdpunkter för oss på sommaren men Malungsveckan är helt klart en av dem. Guldklavengalan, som öppnar hela veckan, är som en stor braschfest och då får vi band möjlighet att träffas. Det är jättekul!

Vad har ni närmast på gång för Sannex eller har ni något annat ni vill tillägga?
Vi har alltid saker på gång.
Vi har börjat kolla på nya låtar för ett nytt album. När det släpps är inte klart men vi kommer påbörja inspelningarna under hösten. Sen hoppas vi att kunna släppa det under vintern någon gång, så håll ut..


Publicerad: 2017-08-13 18:11:26