På väg hem igen…

31 jan

Och regnet det bara öser ner. Snöblask. Inget roligt alls. Och nu blir det hem och vila lite innan jag i kväll skall dra till Tandis halv sju. Trodde inte det var sant för när jag fick en sådan sen tid. Men fick sedan reda på att det har öpppet till sju på kvällarna. Inga hål med lite tandsten som skall bort. Skönt!!!

Mikael Strömqvist slutar i Donnez

29 jan

Blekinge Läns tidning rapporterar idag att Donnez gitarrist Mikael Strömqvist slutar i bandet. Anledningen till avhoppet är för att spendera mer tid med familjen.

Donnez är ett av landets mest turnerande dansband. Micke har varit med i Donnez sedan 2012.

Enligt BLT blir Mickes sista spelning med Donnez 24 mars på Pumpen i Södra Vi. Tidningen skriver också att han kommer att samarbeta med Martin Nilsson, countrysångaren som lämnade Donnez i november.

Tack Micke för alla spelningar som i träffats på. Både på landbacken och till sjöss.

Mattias är Holidays nya sångare

28 jan

Fredrik Gustavsson som hoppade in som vikarie på sång i Holdaus väljer att hoppa av. så Han fick känna på om det skulle funka att turnera och kombinera med sitt ordinarie jobb. Tyvärr så gjorde det inte det. Så Fredrik har slutat med bandet.

I samma veva pressenterar Holidays sin nya sångare som heter Mattias Sjöstenius.
Mattias är en go smålänning ifrån Oskarshamn. Han har tidigare lirat trummor i Sunlights, Annlie Lundhs och Chiquita och på senare tid haft sitt egna band Remembers. Nu tar han klivet fram från sina trummor, för att fronta i Holiadys Han sjunger inte bara, han spelar även lite kompgitarr och dragspel. Mattias gör sin ”premiär” redan i morgon måndag 29 jan i Tidaholm.

Dagstur i Östra värmland

28 jan

Här kommer en räcka bilder från en dagstur som brorsan och jag gjorde för någon vecka sedan. Vi började i Kristinehamn och åkte uppåt Värmland. Första stoppet blev Väse Kyrka innan vi for vidare till Sanne Bygdegård.

Via Nyeds kyrka i Molkom landade vi på vackra Upperudslogen där vi slog förmiddagsläger och fikade lite på vårt medhavda mat. Det smakade gott med varm nyponsoppa med skinkmacka. Vi passade även på att spela in en liten film om danserna på Upperudslogen. När vi var klara åkte till Molkom station och plåtade lite. Vi fann en nedlagd ICA Butik som vi inte visste om. När den lades ner vet jag inte.

Sedan fortsatte vår färd norr ut. På småvägar via Tidafors namnade vi vid Älvsbacka Hembygdsgård och Torskedslogen. Mycket snö hade landat här. Men vi v oss sjutton på att kunna fota logen och det funkade efter lite tålamod. Färden fortsatte sedan till Älvsbacka kyrka där det blev ett lite stopp innan vi fortsatte upp mot Lidsbron och Sunnemo.

I Sunnemo fann vi folkparken som vi fotograferade och även kyrkan. Det började så sakteliga skymma på så vi började planera vår hemresa via Filipstad. Då det fallit mycket snö så var det ju inte plogat överallt. Vi hade tänkt grilla medhavd korv men fann ingen lämplig plats. Så vad gör man då? Jo man stannar vid en grill på hemvägen.
Toppgrillen fick sig ett besök av oss bröder. Den ligger strategiskt längs rv 63 strax utanför Filipstad mot Karlstad. Vägverkets rastplats med bord och bänkar invid Dammtjärn. Efer detta blev det raka spåret hem. Tack brorsan för en trevlig dag.

På bio med brorsan

27 jan

Nu har jag och brorsan varit på bio. Det händer inte allt för ofta. Men nu har det hänt. Filmen som vi såg var Ted. En mycket sevärd film.

En film om en av vår tids största artister Ted Gärdestad och hans bror Kenneth. Ted handlar om kärleken till musiken och om en stark brodersrelation. En färd genom 70-talets glans och berömmelse till 80-talets dolda period och 90-talets come-back.

Jag personligen ger filmen en stark 4:a

En liten fågel

26 jan

Denna lilla fågeln som jag plåtade för några veckor sedan fick mig att tänka på melodifestivallåten som i en svensk översättning blev ”En liten fågel”.

Ein bißchen Frieden är en sång med text av Bernd Meinunger och musik av Ralph Siegel. Den då 17-åriga Nicole Seibert framförde låten i Eurovision Song Contest 1982, där bidraget, med att spela på en vit akustisk gitarr, ackompanjerad av ett band som bland annat hade en harpist. ”Ein bißchen Frieden” är en fredssång som sjöngs i en tid av kapprustning och konflikter under det kalla krigets dagar, då många var rädda för ett nytt storkrig. Sångtexten har sedan skrivits på flera språk.

Efter vinsten sjöng Nicole den på fyra olika språk: tyska, engelska, franska och nederländska och släppte inspelningar på ytterligare fem språk i Europa: danska, italienska, tyska och kombinationer: tyska-engelska-nederländska och tyska-engelska-italienska. Den toppade listorna i flera länder, och sålde över tre miljoner exemplar. I Storbritannien toppade den engelskspråkiga texten singellistan UK Singles Chart, och blev den 500:e brittiska singelettan.

Sången valdes vid en Internetundersökning 2005 av European Broadcasting Union till 14:e mest populära sång i Eurovision Song Contests historia, och den röstades fram till tävlingens sjunde bästa låt genom tiderna vid Congratulations i Köpenhamn den 22 oktober 2005. Nicole deltog inte vid galan, men däremot dansare med vita gitarrer och en liveorkester.

Monica Forsberg skrev en text på svenska vid namn ”En liten fågel” och därefter tog dansband snabbt upp låten på sin repertoar. Denna version har bland annat spelats in av Stefan Borsch 1982 på albumet En liten fågel samt släppte den på singel samma år. Mats Bergmans 2004 på albumet Vänd dig inte om. Låten spelades också in av Ingmar Nordströms 1982 på albumet Saxparty 9.

Holens med nya kort

25 jan

Så här ser de ut. Holens nya orkesterkort som jag fått äran att producera. Många kanske tänker att blev det inga affischer med? Nä det blev det inte. De var så nöjda med de förra affischerna som jag gjorde så de tryckte bara upp nya av dem. Det är ära det med.

Danser i Lesjöfors Folkets Hus

24 jan

Någon frågade mig om det var något fart i Lesjöfors Folkets Hus. Och svaret är Ja. Det dansas där fortfarande. Arrangör för danserna är ortens pensionärsförening. Jag har fortskat fram programmet som jag ledar med mig av nedan.

Lesjöfors Folkets Hus 18.00 – 22.00
2018-02-02 Stefan Möllbergs
2018-04-06 Thomas & Co
2018-09-14 Remix
2018-11-09 Matz Rogers

Black Jack med nya singeln Sandy

23 jan

Den 19/1 släppte Black Jack sin nya singel Sandy. En härlig bugglåt i lite 50-talsstuk Denna låten satte sig direkt och kommer garanterat bli en floorfiller framöver.

Martin Nilsson med ny singel

22 jan

Martin Nilsson som efter ett par år i Donnez bestämt sig för att gå tillbaka till sin solokarriär är här med en ny singel. En grym countrydänga inspelad med Nashvilles studioelit. Lyssna här

Highlights med ny singel

21 jan

Highlights släpper ny singel ”Nån som du”. Efter att Highlights nyligen släppte ”Tell it to my heart”, så kommer här Highlights andra singel med sångaren Adam!

Under hösten 2017 har Highlights befunnit sig i studion för att spela in nya låtar, och nu efter förra släppet av covern ”Tell it to my heart” så släpper Highlights en original-låt ”Nån som du”.

”Nån som du” handlar om att träffa nån, att inte ge upp för lätt, att gräset inte alltid är grönare på andra sidan. Något som är ständigt aktuellt i dagens samhälle, inte bara i relationer!

– En låt med fart och energi i, ett perfekt sätt att börja det nya året på! såger Highlights trummis Tommy Gustafsson.

”Nån som du” är skriven av Highlights keyboardist Christian Lindholm, tillsammans med David Strenge, producerad av Christian, mixad av Plec på The Panic Room.

Klassiska Lindforsparken

17 jan

Här kommer lite bilder som jag plåtade för 10 år sedan ungefär i Lindfors Folkets Park. En park som har sett sina glansdagar och som idag inte finns kvar. Många dansband och artister har uppträtt här. År 1981 var Gyllene Tider där och satte publikrekord med en siffra på 2 700.

Skåningarna släpper smakprov från kommande full-cd

16 jan

Nu på fredag släpper en singel inför kommande skivsläpp senare i vår. ”Han har gått sin väg” är en kommande floorfiller signerade Donald Lathila. Orkar du inte vänta tills den släpps på fredag skall du ratta in KarlstadRocks dansband där det är världspremiär för låten i morgon. Skåningarnas full-cd beräknas släppas under maj månad.

Deléns gör comeback på dansbanorna

15 jan

Alltid lika glädjande att skriva om dansband som startar upp igen. Nu kan vi säga varmt välkommna tillbaka till Deléns som gör en comeback på landets dansbanor. Bandet lade ner sommaren 2016. Men nu har bröderna Philip och Christoffer fått tillbaka spelsuget igen. Nu håller man på att repa in en ny, fräsch repertoar. Det är mycket som skall ordnas inför återförening. Bandets förhoppning är att få in så mycket spelningar som möjligt till 2019. Man hoppas så klart på mycket spelningar och att det blir mer än någon helg ibland och gärna längre upp i landet också.

Bandet komemr att består av ungefär samma medlemmar som när man lade ner
Christoffer Delén – sång, gitarr & bas
Philip Delén – trummor & sång
David Percan – gitarr
Magnus Ehnberg – klaviatur

År ni som arrangör intresserade av att boka Deléns till 2019?
Då är det bara att vie e-post bandet.delens@hotmail.com
Christoffer DelénTelefon: 0760408235

Källa: Deléns

Streaplers har fått pris

14 jan

Streaplers har fått en fin utmärkelse som ”Årets hjärt och lungräddare 2017”
Utmärkelsen har det fått för att de under flera av sina spelningar fått använda den hjärtstartare som de alltid har med sig på scenen.

En kväll i Juni 2018

13 jan

För femte året i rad blir det shopping och dans i världsklass under två dagar. Festen äger rum på Hedevi IP den 29-30 juni 2018. Förra året var det nästan 4500 personer som kom och svängde loss.
Efter en heldag på varuhuset Gekås behöver du bara förflytta dig några buggsteg bort till det 1 000 m2 stora festivaltältet där några av Sveriges bästa artister/band bjuder upp till dans och fest. På området kommer det förutom det stora danstältet finnas restaurangtält med, tivoli, utställare och mycket mera.

Fredagen bjuder man på Sannex, Barbados och Lasse Stefanz. Lördagen bjuds på Arvingarna, Lotta Engberg och Date

Kandis med ny cd

12 jan


Danmarkspopuläraste dansband släpper snart en ny cd, Plattan innehåller 17 spår och ger verkligen valuta för skivpengarna. Plattan släpps den 26 januari och innehåller följande låtar:

Följande låtar finns med på plattan:
1. Så Gi’r Vi den Gas
2. Det Var Tider
3. Det’ Lørdag
4. Aldrig Leve Uden Dig
5. En Enkelt Øl
6. Født til Kærlighed
7. Hvor Roserne Blomstrer
8. Despacito
9. The Perfect Man
10. Barlington Hotel
11. I Said I Love You
12. Forelsket 1000 Gange
13. I Gode Venners Lag
14. Jeg Står Her Alene
15. Jessica
16. La’ Mig Være den
17. Ondt I Håret

Fototur

10 jan

Här kommer lite bilder från en fototur jag gjorde med en polare. Senare när vi var klara och han gick hem till sig ramlade jag på brorsan och då blev en tur med honom med.

Callisto blir duo

9 jan

Dansorkestern Callisto har sin utgångsort i Linköping i Östergötland. Bandet bildades sommaren 2006 och spelar en mogen dansmusik med lite mordernare touch. Klassiker finns naturligtvis på repertoaren men även en del eget material. I bagaget finns flera singlar och medverkan på ett antal samlingsskivor samt en egen full-cd

2018 kommer att bli lite annorlunda för Callisto. Bandet kommer att fortsätta som duo. De meddelar att de kommer ändå värna om det välkända soundet och den dansvänliga takten. Förändringen innebär också att man kommer att bredda repertoaren och kommer även att kunna bjuda på lite mer partymusik med bl a schlagers för att kunna tilltala en ännu större publik. De kommer även att kunna erbjuda bl a musikquiz och även bredare musikunderhållning. Dock kommer Callisto att uppträda som hel orkester vid några tillfällen framöver.

San-Marino & Linda lägger ner bandet

7 jan

San-Marino & Linda från Maxmo i Finland kommer att lägga instrumenten på hyllan efter
32 år på vägarna. I samma veva som det meddelar sin nedläggning byter de även tummi.
Läs nedan vad de skriver på sin facebooksida. Jag vill ta tillfället i akt och tacka Linda och grabbarna för alla åren och för alla trevliga skivor de gett ut.

Vi har kommit till ännu ett vägskäl. Kenneth svänger västerut för kärleken och nya äventyr på andra sidan viken. Oj, vad fenomenalt roligt vi har haft tillsammans under 8 år. Tack för allt och lycka till framöver!
I änden av vår väg hittar vi skylten ”Allmän väg upphör”, vilket betyder att 2018 blir vårt sista spelår. Vi återkommer med datum för Grande Finale som går av stapeln mot slutet av året. Vi presenterar Kenneths ersättare inom kort.

Dansa i värmland våren 2018

6 jan

Forshaga Folkets Hus
Lördagar 20.00 – 24.00
2018-01-05 Kindbergs
2018-01-27 Sandins
2018-02-10 Jannez
2018-02-24 Wahlströms
2018-03-10 Donnez
2018-03-24 Streaplers
2018-04-01 Per-Håkans
2018-04-13 Sannex
2018-05-05 LÖvgrens

HOTELL GUSTAF FRÖDING – KARLSTAD
Fredagar 21.00 – 01.00
2018-02-23 Black Jack
2018-03-02 Matz Bladhs
2018-03-23 Larz Kristerz
2018-03-30 Scotts
2018-04-06 Streaplers
2018-04-20 Drifters
2018-05-11 Flamingokvintetten

SKOGA BYGDEGÅRD – EKSHÄRAD
Lördagar 20.00 – 24.00
2018-01-06 Matz Rogers
2018-01-20 Hedins
2018-02-03 Fernandoz
2018-02-17 Björn Björklund Band
2018-03-03 Sandins
2018-03-17 Bob Stevens
2018-04-01 Holidays
2018-04-21 Sounders
2018-05-05 Wretaz
2018-05-12 Skåningarna

STORFORS KULTURHUS
Söndagar 17.00 – 20.30
2018-01-07 Kjell Dahls
2018-01-14 Keneth & Classe
2018-01-21 Svantes
2018-01-28 Matz Rogers
2018-02-04 Jonnys
2018-02-11 Holens
2018-02-18 Lars Erikssons
2018-02-25 Sandins
2018-03-04 Hedins
2018-03-11 Hilltons
2018-03-18 Junix
2018-03-25 Edwings
2018-04-01 Kjell Dahls
2018-04-08 Matz Rogers
2018-04-15 Svantes
2018-04-22 Kenneth & Classe

Rocksulan – Mariebergsskogen Karlstad
Söndagar 18.00 – 22.00
2018-01-28 Wahlströms
2018-02-25 Casanovas
2018-03-25 Black Jack
2018-04-16 Perikles

Danshallen Karlskoga
Fredagar 19.00 – 23.00
2018-01-26 Donnez
2018-02-02 Blender
2018-02-09 Expanders
2018-02-16 Kindbergs
2018-02-23 Voize
2018-03-02 Date
2018-03-09 Per-Håkans
2018-03-16 Shine
2018-03-23 Casanovas
2018-04-06 Selex
2018-04-07 Jannez
2018-04-20 Voyage
2018-04-27 Expanders
2018-05-04 Martinez

Seniorernas Hus Karlstad
Söndagar 17.00 – 20.30
2018-01-07 Björn & Eriks Duo
2018-01-10 Vikenpojkarna 13.30
2018-01-21 Roger Lindbloms
2018-02-04 Kjell Dahls
2018-02-18 Svantes
2018-02-27 Enduos 14.00
2018-03-07 Thoniez
2018-03-18 Kalle & Stefan

Finix lägger som band

5 jan

Finix orkester som är kvarlevor av fd dansbandet Zlips har beslutat sig för att lägga ner sin verksamhet. Sista spelningen blir den 3 mars på Epic i Stockholm.

Så här skriver bandet om nedläggningen på sin facebooksida.

Tiden har rusat på sedan Finix såg dagens ljus för första gången, men ibland är underbart alldeles för kort. Det är sorgligt nog så att vi måste meddela att lagom till 3års-dagen kommer Finix göra sin sista spelning. Denna kommer bli på Epic i Stockholm redan den 3 mars.
Det har varit helt fantastiskt att få dela dessa år tillsammans med er dansare, arrangörer och kollegor i branschen. Konkurrensen om speltillfällen och publiken hårdnar mer och mer vilket resulterar i att vi nu väljer att lämna plats åt våra kollegor i andra band.
Hoppas vi hinner ta oss en sista svängom tillsammans ute på dansbanorna innan vi gör vårt sista extranummer!
Stora kramar
Niklas, Steve, Jon-Emil, Jonathan och Morgan

Bandets avskedsturné ser ut som följer:
7/1 Ljungsbro – Folkets Park
24/1 Birka Stockholm
25/1 Birka Stockholm
27/1 Borlänge – Stora Björn
9/2 Sundsvall – Casino Cosmopol
14/2 Vingling Line – Cinderella
3/3 Johanneshov – Epic Stockholm

PRO-Dans i Värmland våren 2018

4 jan

PRO Arvika
Jössefors FH 19.00 – 23.00
2018-02-02 Kalle & Stefan
2018-03-03 Tång & Co
2018-04-13 Kenneth & Classe

PRO Åmotsfors
Åmotsfors FH 19.00 – 23.00
2018-01-19 Kalle & Stefan

PRO Älgå/Glava
Jössefors FH 19.00 – 23.00
2018-02-16 Svantes
2018-03-16 Lars Erikssons
2018-03-27 Svantes

PRO Köla
Lundsberg 19.00 – 23.00
2018-03-29 Svantes

PRO Klässbol
Klässbols Folkets Park 19.00 – 23.00
2018-05-25 Svantes
2018-06-15 Spelefinkarna
2017-07-06 Hasse-Peters
2017-08-10 Anders Brobyns Okrester

PRO Grums
Gruvan Grums 18.00 – 21.30
2018-01-10 Stefan Möllbergs
2018-01-24 Junix
2018-02-07 Hedins
2018-02-21 Matz Rogers
2018-03-07 Hilltons
2018-03-21 Kenneth & Classe
2018-04-04 Holens
2018-04-18 Tommy Danielssons

PRO Kil
Edsvalla Folkets Hus 18.00 – 21.30
2018-01-05 Samzons
2018-01-17 Ingvar & Co
2018-01-31 Tång & Co
2018-02-14 Kjell Dahls
2018-02-28 Kalle & Stefan
2018-03-14 Cedrix
2018-03-28 Roger Lindbloms
2018-04-11 Kenneth & Classe
2018-04-25 Lars Erikssons

PRO Hällefors
Hällefors FOlkets Hus 18.00 – 22.00
2018-01-19 Lars Erikssons
2018-02-16 Kenneth & Classe
2018-03-16 Kalle & Stefan
2018-04-20 Kjell Dahls
2018-05-18 Holens
2018-08-31 Matz Rogers
2018-10-05 Junix
2018-10-26 Roger Lindbloms
2018-11-23 Hasse Peters

PRO Lesjöfors
Lesjöfors Folkets Hus 18.00 – 22.00
2018-02-02 Stefan Möllbergs
2018-04-06 Thomas & Co
2018-09-14 Remix
2018-11-09 Matz Rogers

PRO Filipstad
Filipstad Folkets Hus 18.00 – 22.00
2018-05-04 Jonnys
2018-09-28 Kjell Dahls

PRO Ullerud
Folkets Hus Deje 17.00 – 20.00
2018-01-11 Motionsdans till cd-musik
2018-01-18 Motionsdans till cd-musik
2018-01-25 Motionsdans till cd-musik
2018-02-01 Motionsdans till cd-musik
2018-02-08 Motionsdans till cd-musik
2018-02-15 Motionsdans till cd-musik
2018-02-22 Motionsdans till cd-musik
2018-03-01 Motionsdans till cd-musik
2018-03-08 Motionsdans till cd-musik
2018-03-15 Motionsdans till cd-musik
2018-03-22 Motionsdans till cd-musik
2018-03-29 Motionsdans till cd-musik
2018-04-05 Motionsdans till cd-musik
2018-04-12 Motionsdans till cd-musik
2018-04-19 Motionsdans till cd-musik
2018-04-26 Motionsdans till cd-musik
2018-05-01 Motionsdans till cd-musik

Kindbergs kommande album

3 jan

Så här ser omslaget ut till Kindbergs nya platta som håller på att färdigställas och som kommer släppas längre fram.

Premiär för Björn Björklund Band

3 jan

Nu är det riktig nära till premiären i Oleby Folkets hus för Björn Björklund band.
Det är nu på fredag den 5 januari med start 20:00 som de inviger det nya dansbandet och kastar loss med rykande härlig dansbandsmusik. Just nu finslipar grabbarna på detaljerna. Bandet består av Björn Björklund på sång/kapellmästare. Stefan Olsson spelar gitarr och steelguitar samt körar. Lennart Persson svarar för keyboard, kompgitarr, bas och körsång och sist men inte minst Håkan Wikström som sitter bakom trummorna.

Härlig danskväll med Skåningarna i Forshaga

2 jan

Skåningarna startades 2014 och då som duo med Joel Andreasson som kapellmästare. Tanken var att man skulle spela lite hemmavid i Skåne på små privat fester och mindre danstillställningar. Fler och fler arrangören fick höra rykten om hur bra bandet var. I Januari 2016 bestämde sig bandet för att utöka sin sättning till kvartett. Skåningarna är idag ett mycket kompetent mogendansband som spelar över hela Sverige och på ”dansbåtarna”. Under 2017 hade bandet 100 tal spelningar inbokade.

Orkestern sista danskväll för året var förlagd till Forshaga Folkets Hus. En spelning som blev långt över min förväntan. Tyvärr är en del lite rädda för när ”nya band” kommer på besök. Det är som om de inte törs ut för att de inte hört dem med rädsla för att det ska bli en dålig kväll. Men just denna kväll hade man nästan gått ”man ur huse”. Inte så konstigt med tanke på att det var Skåningarna som var på besök. Jag hade sett bandet en gång tidigare i Brunnsparken. Då nonstop med Bob Stevens. Så detta var första hela kvällen med bandet om man säger så.

Jag tror ingen gick hem besviken från Folkan denna kväll. Satan i gata vad bra bandet spelade. Genomtänkt repertoar, lagom ljudnivå en fin blandning mellan eget material och covers. ”Jag lever min dröm som jag haft sen jag var barn” sjunger Joel i en låt som heter ”Jag kör genom natten”. Och det märks på scenen att han trivs med att leva ut sin dröm. Detta gör han på en strålande sätt tillsammans med sina övriga bandkamrater. Förutom herr Andreasson på sång och gitarr består bandet av Roger Olsson på klaviatur, dragspel och sång,
Antti Johansson på gitarr, saxofon och sång samt sist men inte minst Håkan Larsson på trummor.

I pausen fick vi (jag och broder) höra vad övriga danspubliken tyckte om bandet. Och jag kan säga att superlativen haglade. Det var en del som hörde dem för första men absolut inte sista gången. Så här hoppas jag att bokaren och arrangören Inge Sandin tar sig en funderare på vilka han skall komma in till kommande säsong. Skåningarna bör ju vara ett givet kort.

Kvällen i Forshaga blev som jag sa över förväntan. Det var längesen jag såg så mycket dansare här. Otroligt kul för både orkestern och för arrangören. Fler sådana här kvällar behövs verkligen. Nästa gång de kommer i krokarna hoppas jag att blir ännu fler. De kommer bland annat besöka Upperudslogen den 2 juni. Örebro Brunnsparken 24 mars,

Tack till samtliga inblandade för en trevlig kväll.