Nya Donnez presenteras

12 feb

Från den 1 april så kommer Donnez åter att gå upp på 5 man igen då två nya medlemmar kliver in i bandet.
Så här skriver Donne Laitila på bandets facebook-sida:
” Fyra blir fem
Hej på er!

Donne här, nu är det dax att presentera nya sättningen för Donnez!

Andy Ekenmo Sång, ack git, percussion
Donne Laitila Sång, dragspel, klav
Johan Karlsson Sång, gitarr, bas
Kenneth Marins Sång, trummor, bas, sax
Daniel Högå Saxofon, klav, dragspel

Det har sedan några månader varit klart hur vi skulle formera och utveckla Donnez. Vi kommer utöka bandet och gå upp på fem man igen. Jag och vi vill kunna knuffa fram vår utomordentligt duktiga sångare Andy Ekenmo som suttit lite fast bakom trummorna. Fr.om 1 April kommer ni möta honom framme vid scenkanten och det kommer bli ett lyckokast det vill jag lova!

Johan Karlsson kommer ta över gitarrspelet i Donnez. Han spelar gitarr på de flesta produktioner vi gjort i Railway studio och hans gitarrspel kommer passa som handen i handsken! Denna multimusikant är en gudabenådad gitarrist/sångare/basist/pianist ja han har många strängar på sin lyra!
Vi kommer nu ha en unik bredd inom bandet med två nya killar som kommer falla väl in i bandets tankesätt och profil. Fler instrument, fler sångare och fler som bidrar i kollektivet!

Vi har tittat över gränsen och till vårt kära grannland Finland där vi hämtar vår nya trummis/sångare/basist/saxofonist/gitarrist: Kenneth Marins 27 år! En väldigt ambitiös och duktig multimusikant som kommer bidra till att utveckla Donnez soundet ytterligare. Han har spelat i San Marino och Replay från Finland nu senast.

Vidare har vi lyssnat på publiken, många har frågat efter saxofon som vi tidigare hade i bandet. Därför känns det extra kul att få till en så meriterad och superduktig saxofonist som Daniel ”Putte” Högå 36 år! En grym saxofonist som kommer tillföra enormt med sitt saxspel och dessutom spelar klav och dragspel. Efter 18 år i Sandins vet han dessutom vad turnera innebär.

Vi glömmer inte att rikta ett stort tack till Micke för nästan 6 års kamperande. Önskar honom lycka till med allt han tar sig för och att hans tid för familjen nu blir en annan.

Donnez gör sitt 18:e år som band och fortfarande med samma grundidé och tanke. Ett lagbygge där alla pusselbitar, individer, familjer mm ska samverka. Leverera det publiken vill ha i form av dansant, lättlyssnad musik som tilltalar dom flesta oavsett ålder. Ha en tydlig profil i så väl låtar som sound. Ett kollektiv där alla är viktiga och att alla drar åt samma håll, något jag och vi alltid kommer ha som prio ett!
Första jobbet med nya sättningen blir på Mimershallen i Kungälv ihop med Streaplers 1/4-18
Vi ses på banorna
/Donne”


Publicerad: 2018-02-12 22:42:17

Medlemsbyte i Sandins

12 feb

Då det står klart att Sandins keyboardist, saxofonist och dragspelare Daniel ”Putte” Högå slutar för att börja i Donnez tar nu Kenneth Herrgård hans plats. Kenneth spelar även han klaviatur, dragspel och saxofon. Vid årsskiften bytte man även trummis då Mattias Berghorn från Jontez anslöt sig.


Publicerad: