Trevlig Allsång med Bengt Ingvars med Anders

19 aug

I Kvarteret Almen arrangerade Visklubben Hallen Alsång med Sven Ingvars tema. Bandet som höll i själva allsången heter Bengt Ingvars mä Anders. Bandet består av tv-profilen Bengt Alsterlind, Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars samt Anders Kyrkander. De uppträdde med sitt mycket uppskattade caféprogram som består av musik, allsång, humor och mycket mer.

Riktigt stort att se denne legendar Ingvar Karlsson. Åttio år fyllda men fortfarande vara så vital ung, pigg och spela för fullt. Vi gick dit ganska tidigt för att få en bra plats. Jag misstänkte att det kommer mycket folk. Och ja, det vällde in folk överallt.

Klockan slog sju och en herre också musikant Bertil Eng från den arrangerande föreningen Visklubben Hallen och ABF steg upp på scenen och hälsade alla välkomna. Så greppade Bengt Alsterlind mikrofonen hälsade även han alla välkomna. Han presenterade sina medmusikanter. Anders som för många säkert var en ny bekantskap berättade att han kommer från Västergötland. Den andre medmusikanten behövde nog ingen större presentation. Det framförde så klart flera Sven Ingvars låtar, och både Bengt och Ingvar berättade lite roliga anekdoter från Sven Ingvars karriär.

Jag, min mor och bror sjöng med i alla låtarna. Allsångshäftet kändes lite överflödigt denna kväll. Detta är låtar som sitter i ryggraden och som man hört många gånger om.
”Önskebrunnen” är en av de verkligt stora klassikerna liksom ”Min gitarr” ”id din sida” ”Gamla polare” och ”Kristina från Vilhelmina”. Förutom Sven Ingvars bjöds det på en del låtar av Evert Taube. Dessa fanns inte med i allsångshäftet men är välkända alster som de flesta kände till.

Sven Invars har gjort enormt mycket tv. Tillsammans med Bengt gjord de Hajk. Ingvar satte på sig dragspelet och drog igång det välkända tonerna till Sommar och sol. Bengt berättade att det var Oscar son till Sven Erik hans skolklass som var med i programmet. Oscar låg på taket och hade en massa bus för sig.

Det hel blev en riktigt blev en fin ljummen allsångskväll där Karlstad visade sig från sin bästa sida vädermässigt. Efter att i fått autograferna på allsångshäften tog vi oss lite mat vid Timmys innan vi for hem till Kristinehamn igen.


Publicerad: 2018-08-19 09:42:03