Junix bjöd på glada tongångar

30 okt

Så var man då hemma efter en mycket trivsam afton i Storfors Kulturhus med Junix glada danskapell som stod på scenen. Gugge, Nisse och Hasse levererade i vanlig ordning. Innan spelningen försäkrade jag mig om att de fått sitt dagliga korvintag. Och visst hade de fått det. Men de måste motionera bra. För slankare musiker får man nog leta efter. Det där med korvintaget är viktigt. Har hört att de kan bli lite kinkiga om de inte får någon korv. Det kan också vara ett tecken på att det kunde bli en bra kväll nu är det fått sin korv.

Och en bra kväll blev det som vanligt i Storfors. Jag kan påstå att jag aldrig haft en dålig eller tråkig kväll i Storfors Kulturhus. Kanske beror det på arrangörerna som bokar in på härliga dansband. Det vet vad publiken vill ha.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site. Sen försöker jag ofta även att ha lite gruppbilder på banden. Dessa brukar jag använda i dansbandsalmanacka som jag brukar göra i slutet av året. Och då kan det ju vara bra att ha lite bilder att variera sig med.

Många härliga danslåtar bjöd Junix på. Var lite fräck och plåtade av deras repa för att ha för privat bruk. Jag ska nämligen sätta ihop en egen danskväll på en privat fest och då kan det vara bra med lite inspiration.

Jag vill slutligen tacka grabbarna i Junix för en trevlig kväll. Mycket härliga skratt och idel leenden. Sånt kommer man långt på. Nu laddar vi om batterierna för en danskväll med Samzons nästa söndag.

Dansnatta i Föllinge

24 okt

Lördagen den 27 oktober är det dags för Dansnatta igen. Evenemanget hålls på sporthallen i Föllinge i nordvästra Jämtland. Årets band är Jannez, Drifters och Mannerz och tiden är kl 20 – 02.

Blixterz med en ny het singel

22 okt

Snart kommer bandet Blixterz ut med en ny het singel. ”Be my girl” är titeln på singeln som släpps på spotidy den 2 november.

Edwings till Storfors idag

21 okt

Edwings orkester är det som idag styr kosan till Storfors. De spelar i Kulturhuset mellan 17.00 – 20.30

Matz Rogers drog folk till Kulturhuset

21 okt

Så åter dags för en danskväll till Matz Rogers. Jag har tappar räkningen på hur många gånger jag sett dem live. Men många gånger är det i alla fall. Alltid när Matz Rogers brukar det dyka upp mycket folk. Denna kväll var inget undantag. Det var en völfyld parkering som mötte besökarna i Storfors.

Ulf Gullbrand, Janne Carlsson, Kalle Örtlund och Roger Andersson levererade i vanlig ordning. Mogen dansbandsmusik när den är som allra bäst uttryckte en dam i publiken. Det vill inte säga lite det. Faktum är Matz Rogers har hittat sitt koncept och de vet vad publiken vill ha. Svårare än så är det inte.

Arrangörerna Sven och Kerstin från Korpen Karlskoga var som vanligt mycket nöjda och sken i kapp med solen och den stora publikskara som hade den goda smaken att infinna sig på Storfors Kulturhus denna trevliga söndag.

Skulle det vara så att du missade dem denna kväll så får du en ny chans 25 november då bandet är tillbaka i Storfors.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site.

Ölme borta från kvalspel till div 2

20 okt

Känns tung att skriva rubriken. Jag satt och funderade på hur jag skulle formulera mig. Men det är som sagt ett faktum. Båda lagen spelade bra även om jag vill påstå att Ökme var snäppet bättre. Och det var även de som rättvist gjorde första målet. Men det skulle dröja 18 minuter in i andra halvlek innan matchen första mål kom. Var det Marcus Nilsson som skulle bli matchhjälte kanske? Ölme spelade riktigt bra. Och det märktes lite att det började på att bli lite irriterat i motståndarlaget.

Men säg det glädje som varar. i den 77:e minuten kvitterar FCS 1-1 genom Victor Forssell. Och där fick solen ner för ett ögonblick. Ölme krigar på fortsatt men får inte någon större utdelning. FCS börjar maska och verkar gör allt för att fördröja spelet för Ölme. Jag tänkte att det blir ju bara mer tilläggstid. På stopptid gör FCS två byten. Men tyvärr blev det inte roligare än så.

Bara att gratulera FC Stockholm för fortsatt kvalspel. Och ska man vara ärlig så har ju Ölme gjort en fantastisk säsong. Jag tror inte det var någon som räknade med kvalspel. Jag tror målsättningen var att vara med på den övre halvan av tabellen. Och det blev ju verkligen över halvan med råge. Nu får vi hoppas att stommen och de flesta i laget stannar kvar inför nästa säsong.

ö

Casanovas med ny platta i november

20 okt

Så här stiligt ser omslaget ut till Casanovas kommande platta som släpps den 16 november.

Casanovas har återigen haft ett enormt år bakom sig. Publikrekorden har haglat över dem och bandet har spelat inför fulla hus från norr till söder. Dessutom har Henrik vunnit Guldklaven för årets sångare, de har haft två låtar på P4’s spellista och varit grammisnominerade för sitt senaste album. Så att det går bra för kvartetten är ett understatement.

Nu är bandet äntligen tillbaka med ett nytt album. Ett album som är på bredden fyllt med kanonlåtar för både party och danskvällar. Ett gäng nyskrivna låtar från Sethsson i bandet och låtskrivare som Nisse Hellberg för att nämna en till ett gäng covers som bandet valt ut på ett smart sätt och ”Casanovifierat”. För är det något bandet är bra på så är det just att sätta sin prägel på musiken och soundet. Och det är väl en av anledningarna till bandets popularitet.

Att de satt en helt ny standard på den moderna dansbandsmusiken och att de har ett sound som inget annat band. Det ihop med att de vågar ta ut svängarna och inte dra sig för att plocka in lite klassiker och prodda upp dom till moderna dansdängor är nog svaret på varför de streamar uppemot 10 miljoner på Spotify och att deras förra platta ”Ut i livet” är slutsåld.

Blender med ny singel – ”För dig”

19 okt

Du har väl inte missat Blenders nya singel? Låten är ”För dig” och är bandets version av låten som är signerad Lars Winnerbäck. Låte finns att avlyssnas på spotify,

Donnez släpper ny musik

17 okt

Donnez släpper helt ny musik. Den 9 november släpps en tvåspårssingel. ”Du kan ta vad du vill” är en riktig buggstänkare med det rätta Donnez soundet, skriven av Kjell Gustavsson. B-sidan är ”Längtar tillbaks” en mer traditionell Donnez låt skriven av Donne Laitila med såväl dragspel som sax och Andys sköna stämma bakom mikrofonen. Detta vill ni inte miss gott folk.

Eskilstunatoner i Storfors Kulturhus

15 okt

Här följer lite bilder från en trevlig söndagskväll i Storfors Kulturhus i september. För musiken svarade Gideons glada orkester från Eskilstuna. Ett band som i år firar 50 år som orkester. Inte illa måste jag säga!

Som vanligt var det hög stämning både på golvet och på scenen. Dessa grabbar bjussar något enormt på sig själva. Det är mycket trevligt.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site.

Conny, Peter, Robban och Osten skötte sig som vanligt med den äran och levererade förstklassig dansmusik som alltid. Det finns egentligen inte så mycket mer att skriva om kvällen. Allt flöt på som planerat utan några större missöden. Har du inte uppleft Gideons är det på tiden att du gör det. Det kan inte bara inte missas.

Ölme förlorade i första kvalmatchen

14 okt

Här följer några matchbilder från FC Stockholm Internazionale – IFK Ölme som spelades på ”Krillan” Kristinebergs IP i går. Det var med stor förkoppning om vinst som spelarbussen rullade mot Stockholm. Efter ett matstopp stannade bussen framför Kristinebergs IP i ett höstlikt Stockholm som visade sig från sin bästa sida.

Vi supporters som var med laddade upp med lite drickbart på Piren Restaurang och Bar som ligger ett stenkast från arenan nere vid Kristinebergs Strand. Det märkets att vi var i Stockholm när det gäller prissättningen på det drickbara. Men nöden har ingen lag.

Så slog klockan 14.00 och domaren blåste i gång matchen som kunde ha börjat roligare. Klockan han inte ens gå en minut innan FCS smällde till med 1-0 Men det fanns ingen tid för oro. Det var bra att köpa på för grabbarna. Och jag är ju en sann optimist och tänkte att detta reder vi ut så klart. Så det kändes riktigt underbart när 1-1 kom i iden 22:a minuten genom Reza Shirazi. Jubel på läktarna. Tänk vad mycket tillresta Ölmesupporters det var. i den 35 matchminuten kvitterar FCS till 2-1 genom Pedram Talebi. Detta blev även halvtidsresultatet.

Skapligt god korv i pausen som får betyget 4 av 5 möjliga. Men visst saknade man hamburgarna. Men det får vi ta igen när vi möts hemma.

Andra hallek drar igång och börjar riktigt bra. Fem minuter han gå innan det blev nätkänning igen. Marcus Gustafsson placerar in 2-2. Härligt…. Nu är det ju bara att trampa på mot en trea. Båda laget kämpar på bra. Domaren visade att han inte glömt korten hemma. Sex kort delades ut under matchen. Fördelningen var 3 gula till Ölme och 3 gula och ett rött till FCS.

I den 60 minuten sker det som inte får hända. Mål i fel mål så att säga. 3-2 genom FCS Filip Lindmark. Surt sa räven. Detta var tyvärr det resultat som blev slutresultatet. Överlag en skaplig match. FC Stockholm är ett lag som inte imponerar jättemycket som lag. Men det det finns vissa spelar som bevisar att de spelat på högre nivåer. På slutet i matchen får man själv agera lite bollkalle då deras egna blivit väldigt passiva.

Surt som bara den. Men det är bara att ta nya tag när vi möt hemma på IP. Då räcker det att vinna med 2-0 tror jag då det är flest gjorda mål på bortaplan som gäller. Det ska väl inte så svårt kan jag tycka. Men jag är ödmjuk och tar inte ut någonting i förskott.

Nu är det bara att börja ladda…. Vi ses på IP nu på lördag med avspark kl 15.00

Lars Erikssons till Storfors

13 okt

Nu på söndag är det åter dags att snöra på sig dansskorna för att fara till Storfors för er som vill dansa finn bra dansmusik. På scenen står Lars Erikssons orkester.

Fernandoz med ”Ett liv tillsammans”

12 okt

Fernandoz har bytt skivbolag till Atenzia Records. Deras nya album kommer att släppas under våren 2019. Här ser ni omslaget på den kommande singeln ”Ett liv tillsammans” som släpptes digitalt den 5 oktober. Låten är skriven av Simon och Peter Åhs och är producerad av Martin Klaman som producerar hela albumet.

Boråsparken får ny arrangör för moderndanserna

10 okt

Danslogen meddelar att Boråsparken får ny arrangör när det gäller moderndanserna. Efter 24 år som arrangör för Boråsparkens moderndanser har Alf Olofsson bestämt sig för att sluta. Ny arrangör är IK Kongahälla som idag driver danser på Kvarnkullen och Kungälvsparken. Premiär blir det den 3 november med Casanovas.

Shine tar paus

9 okt

Shine har bestämt sig för att ta en paus.

Så här skriver de på Facebook:
”Som ni vet så har vår saga varit en omvälvande tid med en start som tog fart med fullt tryck redan ifrån början.
Som den invid man är så påverkas man och utvecklas på olika sätt och det är inte alltid man växer tillsammans i en grupp, vilket ingen egentligen kan veta eller förutspå ifrån början.
Diskussioner pågår nu om vad som kommer ske med bandet framöver och så fort vi har något att presentera så kommer vi att göra det.
Det enda vi kan säga nu är att Shine inte kommer att drivas framåt som det en gång startades.
Tack för alla fina meddelanden och all pepp och förståelse.
Stor kram från oss”

Konsert med Conny Nilsson

8 okt

Lördagen den 3 november är det konsert med Conny Nilsson. Conbny känner vi alla i gen från Berth Idoffs, Erik Lihms och Matz Bladhs. Konserten hålls på Möllan i Fjälkinge. Arrangör är Möllans vänner.

Borås GDV bjuder upp till tisdagsdans

8 okt

Borås Gammaldansförening har varit verksam sedan 1976 och är öppen för alla som vill främja och sprida intresset för gammaldans.

Tillsammans lär de ut både gammaldansens grunder och nya varianter samtidigt som man umgås, får motion och friskvård. En allmännyttig kombination av idrott och kultur som stärker både kropp och tankearbete!

All verksamhet (som tisdagarnas danskvällar, uppvisning och kurs eller eventuella resor och andra pröva-på-tillfällen) sker för att så många som möjligt ska upptäcka glädjen med och få nytta av att vara medlem i deras gemensamma förening.

Så här ser höstens dansprogram ut:
Tosdagar 19.00 – 22.30
Boråsparken

11/9 C-laget
18/9 Trippix
25/9 Robbans
2/10 Diggarna
9/10 rent Drag
16/10 Dur-X
23/10 Levins
30/10 Charlies
6/11 Trippix
13/11 Robbans
20/11 Rent Drag
27/11 C-laget
4/12 Dur-X
11/12 Diggarna
21/12 Levins (JUlagillet)

Lasse Sigfridsson med ny singel

7 okt

Lasse Sigfridssons fina samarbete med musikern och kompositören Dan Hylander har gått bra och genererat i en ny låt. Låten jag snackar om heter ”Hemåt i natten” från Lasses Nashville inspelade album ”Back in Nashville” från i somras. Låten finns tillgänglig att lyssna på via Spotify. I helgen som var, hade Lasse Sigfridsson, Christina Lindeberg och Thorleif Torstensson m.fl. turnépremiär på turnén ”Svensktopps-Kalaset” som rullar under hösten i norrland.

Kvalspel väntar efter vinst mot Säffle FF

7 okt

Det blev ett lyckigt slut på säsongen för IFK Ölmes del. Det blev en vinst mot Säffle FF ned 3-0. Ett Säffle som egentligen inte hade något att spela för mer än äran att avsluta säsongen snyggt. För Ölmes del stod en kvalplats på spel. Men det fanns fler lag som var aspiranter på kvalplatsen. Två andra blåvita IFK-lag Kumla och Eskilstuna var även de på jakt efter den åtråvärda platsen. Det bästa var att de båda lagen möttes i sista omgången. Resultat där blev att Eskilstuna käkade upp Kumla och vann med 8-2

Ölme spelade stabilt och tryggt och gjorde sitt jobb. De fick matchen dit de ville. Säffle kämpade väl och bjöd verkligen upp till en bra match. 1-0 gjoerdes i den 13:e minuten av Roberio Chagas Teles. Detta blev även halvtidsresultatet. 2-0 kom i den 61:a minuten genom André Luiz Ribeiro de Oliveira. Jimmy Frisk satte spiken i kistan i den 83:e genom sitt fina 3-0 mål.

Detta innebär nu att Ölme får spela kvalspel. Först blir det kvalspel mot Div 3 laget FC Stockholm Internazionale både hemma och borta. Efter det blir det kval mot ett div 2 lag. Det kan bli IK Sleipner från Norrköping alt Värmdö IF.

Arvingarna med ny musik

6 okt

Arvingarna har släppt en ny singel. Den heter ”Vackra ord” och finns tillgänglig via spotify.

Matz Rogers till Storfors Kulturhus

5 okt

Missa inte Matz Rogers som besöker Storfors Kulturhus nu på söndag med start 17.00
Ta med kaffekorgen. Arrangör är som vanligt Korpen Karlskoga

Date med popitop

5 okt


Nu har Date släppt en ny singel på spotify. Det är klassikern ”Popitop” som de dammat av. Låten finns att avlyssnas på spotify.

Matz Bladhs med ny singel

4 okt

Nu har Matz Bladhs släppt ytterligare ett smakprov från sitt kommande album. Och här kommer omslaget på singeln ”Ängel”. Hela albumet ”Här och nu” som släpps den 26 oktober”. Singeln släpps digitalt den 5 oktober. Låten är skriven av Marie Ekström och är en fartfylld buggrökare. Låten och albumet är producerat av Martin Klaman.