På dans med Sandins i Forshaga Folkets Hus

4 feb

Så har jag avverkat öännu en danskväll i glada vänners lag. Denna gång var det Forshaga Folkets Hus och Sandins orkester som stod på tapeten. Ett gäng som jag såg första gångn på mitten av 90-talet. Då spelade de nonstop på Upperudslogen med Perrunes och de hade en kvinnlig saxofonissa vid namn Liselotte Sivertsen. Sen dess har det hänt lit i bandet. Nu består bandet av fyra medlemmar och sångerskan heter Kessy Iker. De övriga medlemmarna är Johnny Sandin på bas och sång, Kenneth Herrgård på klaviatur, dragspel, saxofon och sång, och slutligen Mattias Berghorn på trummor och sång.

Eftersom vi åkte lite fel förra gången åkte vi lite tidigare hemifrån. Denna gång kom i vi fram i tid utan att köra fel. Läser man på alla skyltar så blir det rätt. Det är trevligt att komma till Forshaga på dans. Alltid lika trevlig personal.

Klockan slog nio och Matias stampade in till aftonens första dans. ”Minns du mig än” tillsammans med ”Jag ångrar mig inte en sekund” blev första dansen ut. Applåderna efter första låten lät inte vänta på sig. Kessy hälsade alla välkomna. Hej på er allesammans vad kul att vara här i Forshaga och spela för er sade hon. Lite snabbare takt i dans nummer två. ”Barcelona” följt av ”Lover please”. Den förstämda är en riktigt bra bugglåt som det svänger gott om.

Den ena goa dansmelodin avlöste den andra. Det hela artade sig till en riktigt trevlig danskväll. Aktellt för Sandins är att de nyligen släppt en live-cd. Från den skivan bjöds det på många härliga spår såsom ”Vår egen bröllopsdag”, ”Till min kära”, ”Pepelions bar”, ”Vertical Expression och ”När jag ser mig tillbaks”. Mycket bra låtar som även gör sig bra på skiva. Har ni inte plattan kan jag varmt rekommendera den till er.

Sandins spelade inte en enda dålig låt på hela kvällen om man räknar bort ”Hallå” av Torgny Söderberg. Tjatigare låt får man nog leta efter. Den låten kan man både ha och mista utan att det gör något. Men den spelas av flera band så uppenbarligen funkar den på dansgolvet.

En drös nya låtar uppmärksammades på repan. Sånt är alltid kul. Kessy och Mattias bjöd på en del duetter.Bland annat i den fina ”True love” som passar dem båda mycket bra. Klockan drog sig saktas iväg mot kvällens fika paus. Vi köpte oss fika medan Sandins svängde loss med ”Jag tror på kärleken”. Att det varit och grävt i Streaplers repa gillar jag.

Det blev även en överraskning på scenen. Det var en överraskning åt Ann-Sofie som arbetar i serveringen- Hon skulle fylla år. Hur mycket låter jag vara osagt. Man ska aldrig avslöja en flickas ålder. Kessy fick upp henne på scenen att sjunga tillsammans med henne. Det lät väldigt fint och publiken gav henne rejäla applåder och sjöng för henne.

Sen drog sig klockan mot tolv och det var så dags för Sandins att bjuda på kvällens sista dans. Mattias sjöng den otroligt populära låten ”Främling” sedan kom ”Tänd ett ljus i fönstret”. Tack som vanligt till alla inblandade för en trevlig kväll. Extra tack till Sandins med sin underbara sångerska Kessy Iker. Det är sälla man ser en sångerska med en sådan energi på scenen. Hela hon sprudlar av glädje och det märks att hon gillar det hon gör.


Publicerad: 2019-02-04 00:01:46