Streaplers ordnar egen dans i Stjärnsundsparken

29 jul

I år har det inte blivit några danser på Stjärnsundsparken. Att låna en så fin park stå helt oanvänd tyckte Streaplers inre var så roligt eftersom parken ligger så vackert belägen. Sagt och gjort så de tog parken i egna händer och hyrde den.

Så nu på onsdag 31 juli kl blir det dans mellan 19.00 – 23.00 til Streaplers
För er som inte vet kan jag nämna att Stjärnsund ligger ca 3 mil nordost om Hedemora.

Tack Streaplers för att ni håller parkerna levande!!

Tommys till Upperudslogen

27 jul

Kag vill redannu göra reklam för dansen på Upperudslogen den 10 augusti. Då kommer inga mindre än Tommys från Vasa i Finland på besök. Dansen börjar som vanligt 20.00

50 år sedan Matz Bladhs bildades

26 jul

I år är det 50 år sedan Matz Bladhs bildades. Detta kommer dock inte uppmärksammas något speciellt då inga originalmedlemmar i bandet finns kvar. I ställer ser man frammåt och har nyligen släppt en kort dokumentär om en dansorkester som lever här och nu.

Voize söker gitarrist

25 jul

Jianis Xouri kommer att sluta i Voize. Därför söker bandet en ny gitarrist.
Läs nedan vad bandet söker:

Voize söker en pigg, glad, sångkunnig sologitarrist, gärna med B-kort och bosatt i Skåne.
Voize har funnits sedan 2011 och gör i dagsläget ca 60 jobb/år. Utgångsort är i nuläget Malmö.
För mer information kontakta Nöjeskällan.
Peter Rudenborg 0471-46650
peter@nojeskallan.se

Matz Rogers spelar upp på torget i Filipstad

24 jul

Just nupågår Filibjurveckan i Filipstad. Det är en vecka fullav aktiviter av alla dess slag. I dag onsdag 24/7 är det företagardagen. Den avslutas med dans till Matz Rogers med start 20.00 Det är fri entré till dansen.

Gratisdans på torget med Matz Rogers

22 jul

Den 24 juli är det dags för den årliga gratisdansen på torget i Filipstad. Orkestern som spelar i år är Matz Rogers. Detta är en del av Filibjurveckan som är en vecka full av aktiviter runt om i Filipstads kommun.

Blixterz med ny singel.

21 jul

Det rockabillyinspirerade dansbandet Blixterz har släppt en singel. Den heter ”I let my guitar play that rock ’n’ roll”. Låten är skriven av Henrik Sethsson, Thomas Berglund och Mikael Wigström. Låten finns att avlyssnas på spotify

Sista kvällen av Malungs dansbandsvecka

20 jul

Så har vi kommit fram till sista danskvällen av Malungs dansbandsvecka.
Följande band spelar:

Lördag 20 juli, kl 20.00-02.00:
Bana 1: Chiquita – Tommys
Bana 2: Lövgrens – Vikingarna med Christer Sjögren
Bana 3: Blenders – Sannex
Bana 4: Donnez – Fernandoz
Bana 5: Fridjons – Järnbrukarna med Lelle
Bana 6: Likes – Mona Jill Band

Näst sista danskvällen på Malungs dansvecka

19 jul

Så har vi kommit fram till näst sista danskvällen på Orrskogen. I kväll får du dansa till följande orkestrar.

Fredag 19 juli, kl 20.00–02.00:
Bana 1: Glenn Endys – Sounders
Bana 2: Black Jack – Titanix
Bana 3: Highlights – Mannerz
Bana 4: Callinaz – Voize
Bana 5: Klintetten – Tomas Fantz
Bana 6: Blue Hawaii – The Hub Caps

Svenska Folkfester: Dansbandsveckan i Malung

19 jul


Foto: Donnez

Idag, den 19 juli sänds programmet ”Svenska folkfester” i SVT-1 kl 20.00 – 21.30.
Det handlar om årets dansbandsveckai Malung. Ett team från SVT har varit på plats och bandat flertalet band. I programmet kommer vi möta både dansband, dansare och övrigt branchfolk. Programledare är Elisa Lindström och Rasmus Persson.
På SVT Play ligger programmet kvar fram till 15 januari 2020.

Humbles ersätter Hedins

18 jul

På grund av ett busshaveri tvingas tyvärr Hedins ställa in sina två spelningar under Malungs dansbandsvecka. Ersättare blir Humbles.

Dansen på Orrskogen torsdag 18 juli

18 jul

I dag skriver vi torsdag. Dansen på Orrskogen tuffar på som vanligt med följande band på scenen:

Torsdag 18 juli, kl 20.00–01.00:
Bana 1: Hedins – Mats Bergmans
Bana 2: Larz Kristerz – Martinez
Bana 3: Per Håkans – Wahlströms
Bana 4: Blixterz – Callinaz
Bana 5: Hollyz – Lindqvistarna
Bana 6: Alvenfors – Holidays

Hedins bjöd på dansgodis i Degerforsparken

18 jul

Äntligen onsdag för i afton är det dans. Denna dag var det åter dags för dans i Degerforsparken. Orkestern som spelade i dag var Skånepågarna i Hedins. Ett band som tidigare spelat flera gånger här i parken både som kvartett och som trio

Landade i parken en kvart innan det skulle börja. Det hade redan kommit en del folk och många husbilar. Härligt att se. Bandet består av Ola Nordén på sång och gitarr, Conny Hedin på Trumpet, gitarr, klaviatur samt Christoffer Olofsson på trummor, sång var taggade till tänderna att leverera härlig bra dansmusik. Tio minuter innan avspark så var det massor med dansfolk som stod och väntade på att klockan skulle bli 18.00 och dansen skulle ta sin början.

Alltid när Hedins spelar här så kommer det mycket folk. Det brukar oftast sluta med att de har en av säsongens bästa publiksiffror. Denna afton var ingen undantag. Massor med folk överallt. Conny hälsade publiken välkomna. Sedan räknade Christoffer in till aftonens första dans.

Det är fantastisk med så mycket folk trots den ihållande värmen. Mycket vätska går det åt i alla fall. Men det har man så klart ordnat för sig i parken. Vattendunkar finns med färskt vatten. Bara att dricka så mycket man vill. I år värnar man också om miljön då man uppmanar folk att spara sin pappmugg och skriva sitt namn på den. Smart.

Det hela artade sig som vanligt till en mycket trivsam danskväll med dessa Skånepågar. Fin dansmusik och mycket applåder till orkestern. Detta är ett band som jag kan rekommendera om du gillar mogen dansmusik med inslag av instrumental musik på trumet. Dessa grabbar vet garanterat vad de pysslar med.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Som vanligt tackar jag samtliga inblandade för en trivsam afton.

Dansen på Orrskogen onsdag 17 juli

17 jul

Lillördag idag och dansen ångar på i Orrskogens folkpark. Idag spelar följande band:

Onsdag 17 juli, kl 20.00-01.00:
Bana 1: Kandis – Matz Rogers
Bana 2: Lasse Stefanz – Anne Nordsti
Bana 3: Expanders–Foxie
Bana 4: Excess – Xplays
Bana 5: Bo Liljedahls orkester – Humbles
Bana 6: Högtryck – The Happy ones

Engdahls till Upperudslogen

16 jul

Missa inte lördagsdansen i Upperudslogen den 20 juli. Engdahls från Skåne kommer på besök och levererar förstklassig dansmusik.

Med Hiltons i Degerforsparken

15 jul

Här följer lite bilder från en varm och trivsam kväll i Degerforsparken där Hiltons orkester spelade. Det var några år sedan jag såg dem senaste här i Degerfors och nu när det passade så for jag dit med min familj.

När vi anlände till parken var det fullt av bilar. Några hade till och med parkerat utanför parken vilket hör till ovanligheterna. Vad skulle det bli av denna kväll med så mycket bilar? Det skulle visa sig bli en riktigt trivsam kväll med mycket folk.

Hiltons spelade som vanligt mycket fin och dansant musik. Foxtrot och bugg varvat med lite gammaldans. Precis som det skall vara i Degerforsparken.

Hiltons är en mycket populär orkester som spelat flera säsonger i Degerforsparken. Bandet består av Hans Torvald på sång, fiol och gitarr, Lars-Eric Quant på sång & gitarr, Bertil Torstensson på trummor, samt Lars-Eric Tång på klaviatur, dragspel saxofon och sång.

Det hela artade sig som vanligt till en mycket trivsam danskväll. Fin dansmusik och mycket applåder till orkestern. Detta är ett band som jag kan rekommendera om du gillar mogen dansmusik. Dessa grabbar vet garanterat vad de pysslar med. Dessvärre saknar de hemsida så vill du se vart de spelar får du besöka danslogen.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Dansen på Orrskogen tisdag 16 juli

15 jul


Det rapporteras om mycket folk på samtliga dansgolv i Malung idag tisdag lirar följande band.

Tisdag 16 juli, kl 20.00-01.00:
Bana 1: Matz Bladhs – Micke Ahlgrens
Bana 2: Barbados – Sannex
Bana 3: Jannez – Perikles
Bana 4: Contrazt – Rune Rudberg Band
Bana 5: Bälgtrökken – Janssons orkester
Bana 6: Ankies – TT Grace

Dansen på Orrskogen måndag 15 juli

15 jul
Orient duo

Dansen på Orrskogen fortsätter. Idag spelar följande band upp till dans.
På bilden syns dansbandet Orient

Måndagen 15 juli, kl 20.00–01.00:
Bana 1: Engdahls – Thor Görans
Bana 2: Flamingokvintetten – Streaplers
Bana 3: Blender – Scotts
Bana 4: Mickeys – The Playtones
Bana 5: CCA – Orient
Bana 6: Junix – Per Lundgrens

Dansen på Orrskogen söndag 14 juli

14 jul

Idag drar dansen i gång på Orrskogens folkets park i Malung. Följande band spelar upp i kväll. På bilden syns Casanovas.

Söndagen 14 juli, kl 21.00–02.00:
Bana 1: Bob Stevens–Skåningarna
Bana 2: Guldklaven
Bana 3: Casanovas – Date
Bana 4: Drifters – Framed
Bana 5: Dur-X – Skippers kapell
Bana 6: Hanne Mette Band – Jive

The Playtones är tillbaka med en ny singel

13 jul

Antenzia meddelar att The Playtones äntligen är tillbaka med en ny singel. ”A Real Good Time” heter låten som släpps digitalt den 26 juli. Playtones är just nu aktuella med en folkparksturné tillsammans med Refreshments

Varm danskväll med Matz Rogers i Degerforsparken

12 jul

Vilken kväll det blev med Matz Rogers i vackra Degerforsparken. Lika bra leverans som alltid av dessa grabbar. De vet precis vad publiken önskar sig och levererar där efter. Men med alla denna års erfarenhet som grabbarna har så är det inte så konstigt att det blir bra från scenkanten.

Publiken i Degerfors nöjt i solskenet och dansade som bara den. Foxtrot, bugg, vals, hambo, shottis och pariserpolka var något av de danser som orkestern bjöd publiken på. Kul med lite variation och inte enbart bara foxtrot och bugg.

Som rubriken avslöja så var vädrets makter på vår sida som alltid här i Degerforsparken. Jag tror aldrig jag varit med om en regnig kväll här. I så fall har jag förträngt det väl. Mycket vatten gick det åt denna kväll.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Tack till samtliga inblandade för en mycket trevlig afton.

Ny singel med Martinez

12 jul

I dag släpper Martinez sin nya singel som är en tvåspårssingel. Dels buggdängan ”Sista bussen hem” och dels en supersnygg duett med Sandra Estberg och Tommy Bengtsson. Bakom produktionen står Henrik Sethsson.
Källa: Atenzia

Kalle och Stefan med ny singel

10 jul

Kalle & Stefan är en dansbandsduo som turnerar flitigt i hela sverige. Nu har de släppt en singel, ”Hon höll inte vad hon lova mej”. Skriven av Stefan Borg (-87). Tidigare inspelad med Nya Loffes, Gluntan (N) och Stefan Borsch. Nu har de gjort en ny version med mytt arrangemang av Patrik Tibell.

På sommarkryss med Birka

9 jul

Förra sommaren tog brorsan och jag en sommarkryssning med Birka. I år gjorde vi om det med lite nya förutsättningar. Men det höll på att gå galet. Vi hade finfina presentbrev som vi utnyttjade. Ringde och bokade och fick bekräftelsen via sms. Tänkte att jag även ville ha en specificerad bokning så jag ringde Birka och bad dem maila ut den men det kom ingen. Tänkte att ja jag har ju bokningen i telefonen så det löser sig. Men kom på dagen innan att jag likväl ville ja bokningen via mail så jag ringde dem åter igen att maila ut den. De hade fel adress. Men jag fick bokningen och fick då se att de bara bokat in en person. Så det vara bara att dagen vi skulle åka ringa dem och boka på mig också. Som tur är fanns det både plats och mat för mig. Dock hade de bokat in oss båda två igen så det var bokat för tre personer. Men huvudsaken var att vi kom i väg som planerat.

Efter att broder och jag innan studerat och kollat över tänkbara alternativ så fastnade vi för Junix i hop med Sandins. Kul då Sandins är från vårt landskap Värmland och det är en orkester som vi följt och både lyssnat och dansat till i så många år. Med den alltid skönsjungande vackra Kessy och pappa Johnny var det inget att tveka på. Sedan skulle de spela tillsammans med de härliga grabbarna från Eskilstuna i Junix. Ett band som är så otroligt duktiga att spela. Och det var första gången vill skulle se dem med deras nya trummis som tagit över efter Nisse. Bengt Åke Hermansson gjord stor succé. Kunde inte ha blivit mer rätt med ersättare. Mycket bra val.

Regnet strilade ner när jag och broder stod och väntade på bussen som skulle ta oss till Stadsgårdskajen i huvudstaden. Så kom så bussen och vi steg på. Bussen rullade iväg. Vi gjorde ett kort stop i Karlskoga att hämta upp folk. Sedan det obligatoriska stoppet i Rasta i Arboga där vi på rasta avnjöt en ljuvlig lunchbuffé.

När bussen så sakta var på väg in mot Stockholm började vädret sakta skifta från regn till sol som försökte och som lyckades tränga igenom molnen. När vi var framme passade vi att ta lite Stockholmsvyer. Vi klev sedan på båten och gick upp på däck för att avjuta lite öl/cider och lite fler fina vyer. Nu hade solen kommit fram på riktigt.
Klockan slog fem och båten lade sakta ut. Vilken fin resa vi nu hade framför oss.

Tiden blev så dags att gör sig redo för att gå ner och äta smörgåsbordet. Och vad mycket gott det fanns uppdukat där. Så mycket som smakade vidunderligt gott. Först lite kallt och sedan lite av det varma för att avrunda med efterrätter från dessertbordet. Problemet är att man äter alldeles för mycket så man blir lätt trött efteråt. Men denna gången gick det bra. Birka har ju en löparbana högst upp så man kan lätt göra något åt allt det goda som man vräker i sig ombord.

Efter lite god mat blev det att inta nya danssalongen ”Backstage”. Där hade Junix startat igång med dansmusiken. ”Lite blyg” sjöng Göran då vi dök upp där. Det blev så glada när vi gled in i danssalongen, Efter första låten som vi hörde med dom gav vi dom en rejäl applåd. Junix är ett band som jag verkligen kan rekommendera om ni gillar välljudande mogendans.

Sedan var det dags för ett till välljudande band att äntra scenen i form av Sandins. Det roliga var att en gammal go vän var med de och vickade på trummor. Conny Falk som senast spelade i Kindbergs men som även trummat i Fernandoz och spelat bas i Danslaget. Han blev lika glad att se oss som vi blev att se honom. Sedan steg de upp på scenen och fick ett öronbedövande jubel av publiken i alla fall av mig och broder. Sedan spelade underbar musik tillsammans med Junix ända fram till klockan två på natten. Trivsamt att de lärt sig i år. Förra året när vi kryssade slutade dansen redan halv tolv för att man sedan skulle ha disco i lokalen som ingen då verkade vara intresserad utav.

Vi gick sedan ut på däck och slog oss ner och bara njöt av vädret som var samtidigt som jag smuttade på en cider till tonerna av Junix. Kan livet bli så mycket bättre. Nä jag tror inte det. Det är sådana här dagen som det är gött att leva. När de sista tonerna från dansen ebbat ut blev det lite nattamat i form av pizza och korv med bröd. Vi köpte oss det sista att dricka sedan tackade vi bägge banden ordentligt. Vi slog oss ner en sväng i cafét och samspråkade lite innan vi intog oss varsin hytt. När de bokade så hade de bokat in oss i varsin hytt. Lite lyxigt men samtidigt bra. Då slapp jag höra brorsans snarkningar. Men jag tror han tänkte det samma.

Nästa morgon vaknade jag till och utförde de sedvanliga morgonritualerna. Sedan gick vi iväg för att äta frukost. Det var fler än vi som tänkte samma sak. Det var väldigt trångt, men vi lyckades få ett bort för oss två. Idag skulle vi också besöka taxfreen på båten också handla med lite hem. Vi gick upp på däck tog lite fina kort innan vi drog iväg för att shoppa lite. Det blev båda fast och flytande föda med hem. Godis och lite cider. Har hittat en favorit i rekorderlig cider stravberry/lime. Rekorderlig Cider tillverkas av Åbro Bryggeri som kombinerar högsta kvalitet på fruktråvaror med renaste källvatten från Vimmerby. Tack vare kombinationen hög svensk kvalitetsdesign och en utpräglad smakupplevelse har Rekorderlig Cider en tydlig identitet. Gillar även deras andra produkter.

Birgitta Wollgård & Salut med nytt album

9 jul

I maj släppte Birgitta Wollgård & Salut ett nytt album ”40 years after”.
Detta gjorde man som en markering till att det är 40 år sedan gruppen slutade turnera.
Albumet innehåller 11 låtar från den tid bandet var som mest verksamt under 70-talet.

Samtidigt bör påpekas att Birgitta i år varit sångerska i 60 år och medverkat i olika band i Uppsala.

1. When All Is Said And Done
2. It’S Too Late
3. I Love The Nightlife
4. You Needed Me
5. Never Can Say Goodbye
6. Time After Time
7. No More Cloudy Days
8. How Do You Stop
9. Trouble In Paradise
10. If You Leave Me Now
11. On The Beach

Matz Rogers till Degerforsparken

8 jul

Nu på onsdag 10/7 kommer Matz Rogers till Degerforsparken. Det vill ni inte missa.
Tiden är som vanligt 18.00 – 21.30

Thommy Gustafsson död

6 jul

Thommy Gustafsson, medlem i Sven-Ingvars 1987-2017 har avlidit. Han blev 70 år. Vi minns Tommy som en otroligt musikalisk person och en glad spelevink bakom sina tangenter. Vila i frid.