Matz Rogers ställer in

26 feb

På grund av sjukdom tvingas Matz Rogers ställa in sina spelningar på Fyris park (torsdag) och Skoga (lördag).

Fernandoz ersätter på båda ställena.

Gävlemaran på gång

25 feb

En av Sveriges absolut största och mest populära dansmaror håller till i Gävle. Allt startar på fredag den 20 mars kl 19.00 Sedan är det full rulle ända fram till söndag kväll kl 22.00

Banden som spelar är

Fredag 19.00 – 01.00
Expanders och Perikles på Rotundan
Shine och Excess på Gavlejan

Lördag 19.00 – 01.00
Blender och Calinaz på Rotundan !
XPlays och Foxie

Söndag 17.00 – 22.00
Casanovas och Sannex på Rotundan

Claes med sitt Lövgrens på Ersboda Folkets Hus

24 feb

Lördag den 15 februari 2020 var det dags igen för Lövgrens att spela upp till dans på Ersboda FH. ;Kurt Sundin var där med sin kamera
Claes tillbaka efter en kortare ledighet, hör killarna berätta om den tiden. Dansbilder som vanligt. Fler dansvideos finns på hans hemsida www.padansmedkurt.se

Björn ”Bjärten” Norbäck slutar i bandet Per-Håkans

23 feb

Björn ”Bjärten” Norbäck har bestämt sig för att sluta i bandet Per-Håkans. Hanssista spelning med bandet blir den 28 mars på Brunnsparken i Örebro.

Ny trummis i bandet blir Johan Olssons om tidigare spelat med Sannex och Janssons. Johan som har sin premiärspelning den 5 april på Skoga bygdegård.

Fullt hus när Skåningarna gästade Forshaga

22 feb

Så var det dags för åter en danskväll. Denna gång styrde vi färden mot Forshaga Folkets Hus där Skåningarna skulle spela.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det Forshaga Folkets Hus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Mona G – Ensam med dig

21 feb

Du har väl inte missat att Mona G släppt en helt nuy singel på Spotify. ”Ensam med dig” är en upptempolåt och ännu ett smakprov från de cd som kommer senare i vår.

Uffe Persson släpper debutplatta

20 feb

Äntligen! Nu släpper Uffe Persson sitt debutalbum i eget namn. Det har länge varit något av en dröm, för musik och framförallt sång har alltid legat Uffe varmt om hjärtat.

Och hemma i värmländska Råda har musikstilarna både växlat och sammanfogats till något som numera är Uffes alldeles egna, personliga sound.

Uffe har ni tidigare hittat som sångare i Nils-Birgers och nu mer Wickströmz. Tidningarna gjorde 2003 ett omfattande reportage om Råda Marknad. Just där och då hade Uffe ett av sina första framträdanden som soloartist. I reportaget kunde man läsa ”Om allt går i lås blir det en CD i vinter”. Det tog bara 16 år att färdigställa den…..

Själva startskottet kom när Uffe träffade en producent som förstod potentialen i den unika, sammetslena rösten. Det fantastiska var att producenten, Tomas Edström har sin studio i Stöpafors. Äntligen, som albumet heter, kunde nu spelas in och färdigställas. Urvalet av låtar är sånt som följt Uffe genom livet och som betytt något eller påverkat honom personligt. Efter en lång urvalsprocess i samråd med producenten kokades materialet ner till 12 starka låtar.

Bland låtarna på albumet märks ”Anita”, ”Bara En Clown”, ”En Sång För Dom Svikna”, ”Jag Och Min Far”, ”Lasse Och Marie” för att nämna några.

Jag har lyssnat på materialet och kan varmt rekommendera detta album.

Release för skivan blir på följande platser:
Ekshärad 22/2 Ica Indianen kl 11-15
Råda 23/2 Ica Åströms kl 12-15
Skivan släpps digitalt på spotify 21/2

Frekvens återuppstår

5 feb

Frekvens hemmahörande i Jokkmokk är ett anrikt gammalt dansband som nu gör comeback. Nu är det äntligen dags för nypremiär för Frekvens under Jokkmokks vinter marknad Torsdagen den 6 feb 2020
på Folkets hus Jokkmokk. Det är en efterlängtade premiär. Även banden One Man Short och Delta River band återuppstår denna unika kväll.

Svantes bjöd på dansgodis

1 feb

En sliten bild ja vet. Kanske läge att ta en ny bild vid tillfälle.

Så var det dags för årets tredje danskväll och det var även årets tredje danskväll som Sven och Kerstin arrangerade.
Kvällens band var Svantes från Säffle. Ett band jag hört flertalet gånger tidigare. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans.

Man har lång och många års erfarenheter av att spela upp till dans. Svantes startades redan på 60-talet av Thomas pappa. Sedan lade badet ner RUNT 1980 för att sedan startas upp igen i början av 90-talet. Idag består bandet består av Jimmy Gustafsson som sjunger och spelar gitarr, Thomas Olsson på klaviatur, trumpet och spång samt Håkan Karlsson på saxfon, gitarr och sång.

Svantes är ju lite originella genom att de har både saxofon och trumpet som den använder samtidigt. Men publiken gillar det. Mycket applåder haglar mellan låtarna. Jimmy som sjunger det mesta av låtarna gör det med bravur. Jag har alltid gillat hans röst.

Svantes har en varierad repertoar som publiken gillar. En blandning av fräschare mogenlåtar till odödliga evergreens. Lite kul att de ha tagit lite andra låtar som de spelar instrumentalt. Riktigt kul att höra. En del dansare tror att det är svårt som duo/trio att skapa en egen stil när man har inspelade bakgrunder. Men jag tycker Svantes lyckas mycket bra med att skapa sin egen stil. Just med kombinationen saxofon/trumpet.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors Kulturhus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.