Dansa hemma med SVT

30 jun

Som jag skrivit om tidigare så kommer SVT att hålla lite dansbandsvecka när Malungs dansbandsvecka inte blir av. Programmet kommer sändas kl 18.30-19.30 i SVT1.
Och så här se spelprogrammet ut:

Måndag 13 juli Casanovas
Tisdag 14 juli Martinez
Onsdag 15 juli Larz Kristerz
Torsdag 16 juli Streaplers
Fredag 17 juli Blender

Casanovas med after bech

29 jun

Onsdag 1 juli är det så dags för Casanovas satt hålla lite Afterbeach på studip Eveborg Som vanligt är det ju si och så med väderleken, men de tror och hoppas det ska funka!
Ta med paraply ifall att! Några FÅ platser finns fortfarande kvar och biljetter hittar ni på följande länk https://www.nortic.se/dagny/event/27927

Vem är sveriges smartaste musiker?

28 jun

Snrt ’r det dags att sparka i gång tävlngen ”Sveriges Smartaste Musiker 2020”. Detta kommer att livesändas på Facebook varannan kväll under hela juli. Bland de tävlande finns en massa dansbandsmusiker.
Här kan du se vilka som tävlar.

Här nedan kan du se vilka som tävlar och när de tävlar:

2 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 1 – Micke ”Syd” Andersson & Lasse Lundberg Jacobs mot Peter Kisch & P-O Nilsson

4 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 2 – Danne Strandberg & Kjelle Danielsson mot Anders Nordlund & Kent Ekman

6 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 3 – Emanuel Bagge & Patrik Grönlund mot Donald ”Donne” Laitila & Daniel ”Putte” Högå Thofvesson

8 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 4 – Stefan Gunnarsson & Karin Westerberg mot Lars ”Lunkan” Lundgren & Joachim Sehlin

10 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 5 – David Lindgren & Christian Iwung mot Magnus Rongedal & Henrik Rongedal

12 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 6 – Henrik Sethsson & Jimmy Lindberg mot Peter Larsson & Trond Korsmoe

14 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 7 – Mats Larsson & PA Forsén mot Anders Hane & Kjelle Torpman

16 juli 21.00
ÅTTONDELSFINAL 8 – Patrik Forslund & Fredrik Forsberg mot Fredrik Fritz Wallin & Erik Metall

18 juli 21.00
KVARTSFINAL 1

20 juli 21.00
KVARTSFINAL 2

22 juli 21.00
KVARTSFINAL 3

24 juli 21.00
KVARTSFINAL 4

26 juli 21.00
SEMIFINAL 1

28 juli 21.00
SEMIFINAL 2

30 juli 21.00
FINAL

Mats Rådberg har avlidit

27 jun

Countrysångaren Mats Rådberg har avlidit efter en lång tids sjukdom.
Han var en stor ikon inom svensk country. Mats var sångare i gruppen Rank Strangers som sedan blev Rankarna. Låen som han kanske är mest känd för är ”Peta in en pinne i brasan”, samt ”Early morning rain” och ”Den vita duvan” samt ”Det är inte lätt att varaödmjuk”.
Mats blev endast 72 år gammal.

Livestream med Hedins

26 jun

Nu är det dags för Hedins att göra ännu en livestream från studion i Linköping. Önska låtar göra du via bandets facebooksida. Varmt välkomna att kika måndag 29 juni med start 18.00 hälsar Conny och Dennis.

Erik Lihm med livestream

25 jun

Nu på söndag den 28 juni kl 16.30 kommer Erik Lihm i Vikingarna att ha en livestream. Han kommer att sända hemfrån där han bor. Mitt emot där Erik bor finns café Hannah där man kunnat köpa biljetter till konserten-
Erik kommer han att bjuda på dansant musik, samt självklart några låtar som Vikingarna brukar spela.
Erik meddelar också att han till skillnad från i påskas, kommer att lägga upp ett Swishnummer, för frivilliga bidrag. Av det som kan tänkas komma in, donerar han 50% till barncancerfonden.

Trasthen & Stahren ”Palma Nova”

24 jun

Här kan ni lyssna på en helt ny låt från dansbandsduon Trasthen & Stahren. Låten heter ”Palma Nova” och är en riktigt härlig sommarlåt.

Livestream med Erika Jonsson

23 jun

Countryartisten Erika Jonsson kör en ”Livestream” nu på lördag 27/6 19.00 🤠

Glimt TV i Värmland presenterar artisten Erika Jonsson Live från Inre hamn Karlstad. Lördagen den 27 juni kl 19:00 direktsänder Glimt TV en konsert med värmländska countrystjärnan Erika Jonsson och hennes band. Det kommer att bli en magisk kväll med härlig musik från takterrassen i Inre hamn. Ni ser sändningen på Glimt TV (via Sappa, Telia och Comhem i Värmland), på webben: glimt.tv/direktsandningar samt på Erika Jonssons Facebooksida. Detta vill ni inte missa gott folk.

Releasefest med Martinez

21 jun

Fredag 26 juni har Martinez stor releasefest för sitt nya album ”Bubbelgum” mellan 19.00 – 21.00. Festen kommer hålla till på Martinez sida på Facebook och livestreamas från Härnösands teater. Ni som tittare kommer att kunna köpa skivan under denna sändning och få den signerad och hemskickad till brevlådan. Detta vill ni inte missa. Så kika in på Martinez facebooksida nu på fredag där festen kommer hålla till.

Chiquita med livestream från Alingsåsparken

20 jun

Den 5 juli med strat kl 17.00 på¨Chiquitas facebooksida kommer bandet att bjuda på en livesrtream. Den kommer ske direkt från den anrika Alingsåsparken i bandets hemstad.

Chiquita är ett dansband från Alingsås som bildades 1968 och antog namnet Chiquita Brass 1972. Den 1 juni 1975 gick bandet in på Svensktoppen med låten Nu är du här igen som placerade sig på tionde plats innan den slogs ut veckan efter. 1977-1979 bytte bandet stil till det då populära discosoundet, men återgick till traditionell dansmusik under sent 1981 när Benny Bendén gick med i bandet. Kenneth Sjöberg som spelar bas i bandet har varit med allt sedan starten. Bandet har bland annat deltagit i höstens melodier där de tävlade med låten ”Call me Sven”. 2001 släppte de full-cd:N ”Säg att du älskar mig än” och 2005 kom albumet ”En enda stor familj”. Senaste plattan ”Alldeles lagom” kom 2016. Bandet är just nu aktuella med singeln ”Hon ringer ännu”Följande medlemmar ingår i Chiquita
Kenneth Sjöberg: Bas
Benny Benden: Sång, gitatt, sax
Ulf Esborn: Klaviatur, dragspel
Martino Borén: Trummor, sång

Mona Gustafson – Det ska komma en morgon

19 jun

Mona firar 50 år som artist i år. Det firas med ny platta och massa andra roligheter. I år har Mona och hennes hovfotograf Hans Persson på Ateljé Braun AB jobbat ihop i 20 år. De har haft och har fortfarande ett fantastiskt fint och givande samarbete. För att uppmärksamma och sätta guldkant på denna begivenhet har de gjort en musikvideo på hennes låt ”Det ska komma en morgon”, hämtad från Monas senaste album ”Då var himlen lite närmre” (Atenzia Records). Under en oändlig vacker försommardag var Mona och Hans i de västgötska vidderna och filmade, vilket oförglömligt äventyr.

”Det ska komma en morgon” är en låt som Mona skrev i mitten av 80-talet och som hon under åren fått frågan om varför hon inte spelat in. Men, här är den nu… Bättre sent än aldrig.
Mona kommer såväl ihåg när hon gjorde en demoinspelning hemma hos Thorleif Torstensson för blott 35 år sedan. Denna låt har många av våra kära dansband spelat in, men jag undrar om inte Thorleifs! inspelning är den mest kända.

Livestream med bandet Replay från Åminne Folkpark

16 jun

Nu är det dags igen för en livesändning igen med det härliga bandet Replay från Finland. Denna gång kommer de att ställa upp oss vid Åminne Folkpark. Är vädret med så kommerde rigga upp på uteterassen som ni ser i bild ut över Åminnefjärde. Så vackert så. Tiden är 17.30 – 19.00
Välkommen att följa sändingen via bandets facebooksida www.facebook.com/dansbandetreplay

Ny livestream med Twix

13 jun


10 juli är det dags igen för Twix duo att göra en livestream igen. Twix Duo är en dansant trevlig duo som utgörs av Micke Hallqvist och Gunilla Ståhlberg. Förutom duon spelar de även i Curt Hallqvists orkester.
De kommer att sända via norska dansbandsradioen på facebook.

Livestream med Tommys

11 jun


Tommys 2020 Foto: Tommys orkester

Missa inte Tommys drive-in danskonsert nu på lördag. Platsen de kommer sända från är Klacken i Lillby.
Publiken kommer köra in på parkeringen och sitta kvar i sina bilar och lyssna på musiken. Via sin bilradio kan de ratta in ljudet.

Drive in-konserten kommer att filmas och sändas via svenska pensionärsförbundets webbplats och Facebooksida med start 18.00 Svensk tid. Den kommer också att sändas i de flesta lokal-TV-kanaler runtom i Svenskfinland. Under kvällen blir det även pausunderhållning med revykungen Sören Storbäck från Pörtom.

När Tommys i Mars besökte Forshaga Folkets Hus var det premiär för den nya sättningen som består av följande medlemmar:

Tom Käldström – Sång – Gitarr – Dragspel – Saxofon
Markus Stara – Keyboard – Dragspel – Sång
Peter Hatt – Trummor
Karl-Oskar Wasberg – Bas

Dansfest med duon Thomas Biller och Marte Brodin

10 jun

På fredag med strart 21.00 blir det livestream med Thomas Biller igen. Den här gången med duon Thomas Biller och Marte Brodin. Direkt från North Steinby Inn & camping på Rømskog. Ett brett utbud av populära låtar och kanske några överraskningar också? Så städa undan på golvet där hemma, för här blir det en dansfest.

Lasse Stefanz släpper ny singel

10 jun

Det har ju varit tradition att Lasse Stefanz släppt ett nytt album varje midsommar. Men p.g.a rådande omständigheter att det inte varit möjligt att spela in nya låtar. Men den 19 juni, på just självaste midsommarafton, släpper de i alla fall en ny musik. Detta i form av nya singeln ”Midsommarnatt”. Du kan redan nu spara låten i dina spellistor.

lnk.to/MidsommarnattPresave

Wahlströms med livestream

9 jun

Wahlströms bjuder på ett hederligt I Afton Dans direkt från studion i Linköping.Det blir två timmar livesänd dansmusik. Wahlströms kommer ha lite utlottningar i denna sändning som också kommer vara en tidsresa med musik de spelat in på skivor men även vad de spelar ute idag.
Programledare blir ingen mindre än hårdrockaren, bluesmannen och stand up – komikern Jerry Prütz som bland annatn släppt en bok där han spanar på dansbandsbussar. Jerry är skolkompis med Anders Hildeskog som spelar trummor i bandet. Så när förfrågan dök uppsade han ja direkt.
Den 13 juni mellan kl 19.00 – 21.00 är tiden ni skall boka in.

Sen jag glatt berätta att de släpper även ny musik på midsommarafton. 19 juni så är det äntligen dags för grabbarna att släppa en ny singel. Den är skriven av Anders Wigelius och Ulf Georgsson. Riktig härlig buggrökare som man blir glad av.

Livestream med Fernandoz från Uddeholmsladan

8 jun

Missa inte när Fernandoz för första gången gör en livestrem med hela bandet. Tidigare har Anders och Simonm haft trevliga streams. Men nu är det alltså dags för hela bandet att ta sig ton-
De spelar upp från den magnifika Uddeholmsladan utanför värmländska Hagfors. Så bänka er den 27/6 med start 19.00

Sannex släpper singeln Vi är starka

7 jun

PÅ självaste midsommarafton släpper Sannex helt ny musik. ”Vi är starka” heter singeln. Håll ögon och öron öppna för mer info inför kommande singelsläpp

Sveriges nationaldag

6 jun
Svenska flaggan
Svenska flaggan

I dag är det som bekant Sveriges nationaldag. Jag tror inte det är många som vet varför vi firar nationaldagen. Jag var en av dom så jag tog en tur tillsammans med google och hittade följande historik.

Dagen firas till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung och Kalmarunionen upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. Samma datum 1809 hade riksdagen underskrivit den gällande regeringsformen, som fastslog de allmänna medborgerliga rättigheterna. Bland annat yttrande- och tryckfriheten, viktiga steg mot den demokrati vi lever i idag.

Dagen kallades alltså ursprungligen Gustav Vasas dag. Sedan 1916 firas dagen som Svenska Flaggans Dag. Först 1983 blev denna dag officiellt Sveriges Nationaldag och så sent som 2005 gjordes dagen även till en röd helgdag i almanackan.

Nedan bjuder jag er på en fin dikt om Sverige av Alf Robertsson. Lyssna och njut.

Grattis Danmark

5 jun

GRATTIS Danmark idag på er grundlovsdag. (Kan liknas vid nationaldag)

Bjuider här på deras nationalsång ”Det er et Yndigt Land ”

Janssons livestreamar

4 jun

Missa inte nu på söndag med start kl 17.00 kommer Janssons orkester att bjuda er på en livestream. Janssons Orkester spelar mogen dansmusik och har nischat sig genom att
spela de största ”mogen hitsen”. Vill man njuta av klassiska dansbandsörhängen i bra danstempo är Janssons Orkester ett mycket gott alternativ.

Janssons orkester bildades 2007 av tre gamla spelkompisar som hade en önskan att använda sina erfarenheter från tidigare dansband för att skapa något eget. Alla i bandet har
turnerat/spelat var för sig i andra dansband bl.a Carina Jaarneks, Micke Ahlgrens och Boogie för att nämna några. Med andra ord många års erfarenhet av dansmusik.

SÅ missa inte söndag 7 juni med start 17.00

Atenzia ute med ny sommarsamling

4 jun

Sedan några veckor tillbaka släppte Atenzia sin årliga platta med dansbandssommar. Sommar & Sol finns på fysisk CD men även som streaming.
Lyssna på den på Spotify här: https://open.spotify.com/album/4npQ1be7n2UDYi4h4qJnSK?si=nSO3sfdQQfWuGD6OjgkOTQ

Följande spår finns med på plattan
1. Semester – Arvingarna
2. Sommaren är din Maria – Casanovas
3. Åh vilken sommar – Streaplers
4. Nu är det sommar igen – Kindbergs
5. Sommarnatten – Barbados
6. En sommar jag minns – Martinez
7. Midsommarnatt – Lars-Kristerz
8. Hela havet stormar – Titanix
9. Det ska regna imorgon – Callinaz
10. Jag önskar att alltid vore sommar – Drifters
11. De e sommar – Perikles
12. En sommar i Provence – Bengt Hennings
13. Sommarnatt ock rock’n’roll – Donnez
14. Sommar i Värmland – Scotts
15. Det är sommar – Xplays
16. Flugor mygg och skit – BlackJack
17. Vinter vår och sommar – Lövgrens
18. Te dans me Karlstatösera – Fernandoz
19. Hur kan det regna från en himmel som är blå – Wahlströms
20. Campingturné – Sannex

Mona bjuder på 50 år som artist.

3 jun

”Mona G – Mina 50 år som artist” är titeln på Mona Gustafsons allra första ”livestream” som Ni bland annat kan se via Facebooksidan ”Mona G – Dansband & countrysångerskan” eller Danslogen. Daum är onsdagen 10 juni klockan 19.00 – 20.30

Precis som titeln på programmet förtäljer kommer Ni få följa med på en resa genom Monas 50 år i branschen. Det kommer bjudas på mycket musik från nya skivan ”Då var himlen lite närmre” och såklart några publikfavoriter. Ni kommer få höra Mona berätta om både toppar och dalar ur sin framgångsrika karriär, men också hur de rådande omständigheterna vi lever i just nu påverkar branschen.

Mona kommer visa upp olika saker som betytt lite extra under åren. Man kan beskriva programmet som Monas variant av ”Här är mitt liv”.
Konferencier under kvällen är ingen mindre än Mats Ingels, känd från radion och ett bekant ansikte för många ifrån Dansbandsveckan i Malung. Bakom ljudspakarna finns Gunnar Åkerlund som
kommer se till att ljud och bild når ut till dig.

Under kvällen kommer det att finnas ett swishnummer i rutan, och betalar man in 200 kr så ingår Monas kritikerrosade skiva ”Då var himlen lite närmre”, signerad. En skiva som belönats med full pott av tidningen Får jag lov och i vårt grannland Norge fick den högsta betyg av Radio Öst. Mona har Ni under våren bland annat kunna se i programmet ”Efter fem” där hon gjorde stor succé med sin hyllningslåt till programledarna Anna Brolin och Henrik Alsterdal. Hyllningslåten har idag nått över en halv miljon visningar på olika sociala medier.
Man har också kunnat se Mona på Facebook skapa ”folkparkskänsla” i sitt egna vardagsrum. Där har hon med sin gitarr framfört några av sina egna låtar, något som blivit väldigt uppskattat.

I november är det tänkt att Monas jubileumsfest ”äntligen” ska kunna genomföras. Det var planerat att den skulle gå av stapeln i mars månad men fick flyttas på grund av gällande restriktioner.

Under hösten kommer Ni även kunna se Mona i SVT och den nya serien ”Den svenska dansbandshistorien”.

Norska Mickes ute med ny musik

2 jun

Sedan starten 1999 har Mickes släppt två album och flera singlar.
Nu har de släppt ny musik igen. Den här gången är det en egen ”popdoftande” bugglåt.
Låten är skriven av Micke Løvdalen, Henrik Sethsson, Lennart Dahlberg Texten är översatt från svenska av Kristin Samskott.
”Ett ögonblick” är en riktig dansbar låt bandet tror kommer att bli väl mottagen på dansgolvet. Låten handlar om att träffa den du har väntat på hela ditt liv.

Nostalgisväng med Agneta och Peter

2 jun

Agneta Olzzon och Per Grudström behöver väl ingen närmare presentation. Agneta Olzzon känner nog alla igen som sångerska i Frekvens, Martinez och på senare år så klart Thor Görans. Peter en hyllad låtskrivare, sångare och gitarrist i Thor Görans.

På nya plattan ”Publikens favoritlåtar” startar man piggt med Siv Malmkvists ”Tunna skivor” som följs av ”Tror du att jag förlorad är”. Skivan innehåller 20 spår varav nio låtar är signerade Thor Görans. Det är härlig mix av gamla godingar och egna låtar signerade Peter Grundström. Peter är en fantastisk låtskrivare som radat upp flera succér med sina låtar. Bland annat har Christer Sjögren och Vikingarna spelat in flera av hans låtar. Streaplers slog svensktoppsrekord med ”Till min kära”. Den finns så klart med på plattan tillsammans med bland andra ”Livet har varit gott mot mig”, ”Små små ord” och ”Störst av allt är kärleken”.

Man blir glad av att lyssna på Peter och Agneta. Agneta gör som vanligt ingen besviken med sin pigga röst och Peter sjunger bättre än någonsin.

Nostalgifaktorn på skivan är hög när de tar sig an låtar som ”Leka med elden”, ”Slit och släng”, ”Hälsa Mikael från mig”, ”Jag måste ge mig av” och ”Har du glömt”.
Dessa blandas upp med alster som ”Min väg genom livet”, ”Kära Kristina” och ”En plats i mitt hjärta”. Alla låtar i egna fina arrangemang. Köper du denna platta får du verkligen valuta för pengarna. En platta som jag varmt kan rekommendera.

Skivan kan beställas via Ginza Musik

Donnez turnéplan för livestrems i sommar.

1 jun

Här följer Donnez ”turnéplan” för livestrems i sommar.
Detta publicerar jag med reservation för att restriktionerna kring Covid-19 släpper och danserna återupptas som vanligt

2/6 19.00 – Nostalgikväll med Donnez
19/6 Midsommar med Donnez (för fancluben)
30/6 19.00 Var fjärde kultis med Donnez
9/7 19.00 Camping och crusing med Donnez
28/7 19.00 Grisfest med Donnez
8/8 19.00 Kräftskiva med Donnez
18/8 19.00 Foxa med Donnez
27/8 19.00 Bugga med Donnez